reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Na czucie ruchów dziecka to dużo za wcześnie :) w pierwszej ciąży zazwyczaj zaczyna się cokolwiek czuć ok 20 tygodnia. W kolejnych między 16-20 :) ja tez czuje takie dziwne rzeczy w brzuchu, ale to właśnie ruchy jelit :)
No nie w brzuchu tylko na dole nad spojeniem lonowym. Tak jakby właśnie w macicy [emoji848][emoji7]

reklama
Wydaje mi się, że zawsze kocha się dzieci równo, ale nie zawsze równo się je "lubi". Bo przecież każdy jest inny, i niektóre cechy naszego dziecka mogą nas po prostu denerwować :) ja widzę to po swojej mamie, kocha nas tak samo bo za każdą wskoczylaby w ogień, ale więcej wspólnego języka (ale co za tym idzie także sprzeczek) ma ze mną niż z siostrą.
Ja mam czasem obawy czy będę równo kochać te dzieci i czy to drugie będzie też fajne. I czy nie będę porównywać lub mówić że to pierwsza córka zawsze jest lepsza

A co do twojego postu to te dziewczyny ze sobą mają dobry kontakt?

Na czucie ruchów dziecka to dużo za wcześnie :) w pierwszej ciąży zazwyczaj zaczyna się cokolwiek czuć ok 20 tygodnia. W kolejnych między 16-20 :) ja tez czuje takie dziwne rzeczy w brzuchu, ale to właśnie ruchy jelit :)
Ale to też tylko internetowe informacje, ja w pierwszej już od 15 tygodnia czułam łaskotki, które w 16-17 przekształciły się w delikatne kopniaczki, a jeszcze miałam łożysko na przedniej ścianie 😉 Teraz mam łożysko z tyłu, więc zobaczymy, ale w teorii powinno być jeszcze szybciej 😉

Mowilyscie już swoim dzieciom że będą miały rodzeństwo czy czekacie aż już będzie widać konkretnie brzuch? Mój synek ma 3 lata i często lubi mi wskakiwać na ręce albo na kolana a ja jestem jakaś nadwrażliwa i nie wiem czy nie lepiej by było mu powiedzieć i wytłumaczyć że tak nie może robic
Synek ma 9 lat powiedzieliśmy chyba w 8 czy 9 tyg. Bardzo zadowolony. Najpierw fotki oglądał codziennie a teraz gada do człowieka w brzuchu

Oooo to bardzo szybko. Szczerze mówiąc jesteś pierwszą osobą, która znam i czuła tak szybko ruchy :) wszystkie dziewczyny znajome czy w rodzinie najwcześniej czuły w 18/19 tygodniu :)
Byłam bardzo szczupła, no i miałam mini brzuszek, więc może to przez to 😉 Moja jedna koleżanka też tak wcześnie czuła ruchy, a inne koło 18 tygodnia 😉

Ps. Póki co czuje, ale wzdęcia 🤦🤦😁

Co do kochania dzieci to mysle, ze sie równo kocha ale zgadzam sie, ze czasami widac roznice w traktowaniu dzieci i chyba wlasnie jest to zalezne od tego jak wyglądało to w małżeństwie.. Zresztą dziadkowie tez maja swoje ulubione wnuki..

Ja teraz młodemu powiedziałam i cały czas chce już zobaczyć dzidziusia hahah nie rozumie że będzie trzeba jeszcze długo poczekać😂
Ja też powiedziałam Młodzieży, bo oni stosują takie ukraińskie pieszczoty, że nie zważają na nic ani nikogo ;) więc teraz codziennie mam pytania typu kiedy dzidziuś się pojawi, a czy to będzie brat czy siostra, albo o to gdzie będzie spać. Bo nagle się okazuje, że może spać i z bratem i z siostrem :)

reklama
Dla mnie dwojeczka to był zawsze plan minimum, trojeczka byłaby idealna, ale jak będę miała już tą dwójkę zdrowych dzieci, to będę mega szczęśliwa 😁 😍 Ale zarówno ja i mąż mamy po dwójce rodzeństwa, więc pewnie stąd nasz wymarzony model 2+3 😉
Też chciałabym trójkę 😍 ale narazie skupiam się na tych które są hahah😄 jedno 3letnie a drugie w brzuchu😄

Do góry