reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Na czucie ruchów dziecka to dużo za wcześnie :) w pierwszej ciąży zazwyczaj zaczyna się cokolwiek czuć ok 20 tygodnia. W kolejnych między 16-20 :) ja tez czuje takie dziwne rzeczy w brzuchu, ale to właśnie ruchy jelit :)
No nie w brzuchu tylko na dole nad spojeniem lonowym. Tak jakby właśnie w macicy [emoji848][emoji7]

reklama
Wydaje mi się, że zawsze kocha się dzieci równo, ale nie zawsze równo się je "lubi". Bo przecież każdy jest inny, i niektóre cechy naszego dziecka mogą nas po prostu denerwować :) ja widzę to po swojej mamie, kocha nas tak samo bo za każdą wskoczylaby w ogień, ale więcej wspólnego języka (ale co za tym idzie także sprzeczek) ma ze mną niż z siostrą.
Ja mam czasem obawy czy będę równo kochać te dzieci i czy to drugie będzie też fajne. I czy nie będę porównywać lub mówić że to pierwsza córka zawsze jest lepsza

A co do twojego postu to te dziewczyny ze sobą mają dobry kontakt?

Na czucie ruchów dziecka to dużo za wcześnie :) w pierwszej ciąży zazwyczaj zaczyna się cokolwiek czuć ok 20 tygodnia. W kolejnych między 16-20 :) ja tez czuje takie dziwne rzeczy w brzuchu, ale to właśnie ruchy jelit :)
Ale to też tylko internetowe informacje, ja w pierwszej już od 15 tygodnia czułam łaskotki, które w 16-17 przekształciły się w delikatne kopniaczki, a jeszcze miałam łożysko na przedniej ścianie 😉 Teraz mam łożysko z tyłu, więc zobaczymy, ale w teorii powinno być jeszcze szybciej 😉

Mowilyscie już swoim dzieciom że będą miały rodzeństwo czy czekacie aż już będzie widać konkretnie brzuch? Mój synek ma 3 lata i często lubi mi wskakiwać na ręce albo na kolana a ja jestem jakaś nadwrażliwa i nie wiem czy nie lepiej by było mu powiedzieć i wytłumaczyć że tak nie może robic
Synek ma 9 lat powiedzieliśmy chyba w 8 czy 9 tyg. Bardzo zadowolony. Najpierw fotki oglądał codziennie a teraz gada do człowieka w brzuchu

Oooo to bardzo szybko. Szczerze mówiąc jesteś pierwszą osobą, która znam i czuła tak szybko ruchy :) wszystkie dziewczyny znajome czy w rodzinie najwcześniej czuły w 18/19 tygodniu :)
Byłam bardzo szczupła, no i miałam mini brzuszek, więc może to przez to 😉 Moja jedna koleżanka też tak wcześnie czuła ruchy, a inne koło 18 tygodnia 😉

Ps. Póki co czuje, ale wzdęcia 🤦🤦😁

Co do kochania dzieci to mysle, ze sie równo kocha ale zgadzam sie, ze czasami widac roznice w traktowaniu dzieci i chyba wlasnie jest to zalezne od tego jak wyglądało to w małżeństwie.. Zresztą dziadkowie tez maja swoje ulubione wnuki..

Ja teraz młodemu powiedziałam i cały czas chce już zobaczyć dzidziusia hahah nie rozumie że będzie trzeba jeszcze długo poczekać😂
Ja też powiedziałam Młodzieży, bo oni stosują takie ukraińskie pieszczoty, że nie zważają na nic ani nikogo ;) więc teraz codziennie mam pytania typu kiedy dzidziuś się pojawi, a czy to będzie brat czy siostra, albo o to gdzie będzie spać. Bo nagle się okazuje, że może spać i z bratem i z siostrem :)

reklama
Dla mnie dwojeczka to był zawsze plan minimum, trojeczka byłaby idealna, ale jak będę miała już tą dwójkę zdrowych dzieci, to będę mega szczęśliwa 😁 😍 Ale zarówno ja i mąż mamy po dwójce rodzeństwa, więc pewnie stąd nasz wymarzony model 2+3 😉
Też chciałabym trójkę 😍 ale narazie skupiam się na tych które są hahah😄 jedno 3letnie a drugie w brzuchu😄

Do góry