reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Mam pytanko do dziewczyn które biorą acard i heparyne.
Heparyne będę wbijać wieczorem o 20 a kiedy brać aspiryne (acard ) razem z ta heparyna można to tak mieszać czy rano brać aspiryne a wieczorem heparyne. Pomóżcie plisss dziś wbijam 1szy zastrzyk i mam stresa niesamowitego.
Dzwoniłam do mojego lekarza kazał brać clexane ze jest lepszy od neoparin choć droższy ale w składzie lepszy . Mam na ten miesiąc neoparin ale jak mi się skończą to będę brać clexane. O matko jak ja to wbije juz panikuje o matko 😷
Daruj komentarz ale co lepszego ma w skladzie? Lepszą wodę do wstrzyknięć czy lepszą enoksaparynę? Bo wg mnie lepsze "profity" od przedstawicieli farnacwutycznych. Nie moja sprawa.
Na twoim miejscu rano brałabym jeden lek (np.acard) a wieczorem drugi(clexan).

reklama
Daruj komentarz ale co lepszego ma w skladzie? Lepszą wodę do wstrzyknięć czy lepszą enoksaparynę? Bo wg mnie lepsze "profity" od przedstawicieli farnacwutycznych. Nie moja sprawa.
Na twoim miejscu rano brałabym jeden lek (np.acard) a wieczorem drugi(clexan).
To jest to samo tylko droższe. Ja biorę rano.
To do Ani miało być.

Wizytę miałam 5+3, a wyszło 5+6. Było widać pęcherzyk 1,29 cm, ciałko żółte i zarodek, w którym pikało serduszko. Zarodek 3 mm.

Odebrałam wyniki toxo. Wczoraj IgG wynosiło w Diagnostyce 46, dziś w Synevo 350... Czekam na IgM, dzwonię do mojego lekarza i jadę do szpitala zakaźnego... Boże, ja stracę to dziecko przez to *****...
na samym początku ciąży z synem wyszła mi toxo. Wysokie miano i IGG i IGM. Musiałam się zarazić tuż przed ciążą. Wyniki otrzymałam w 11 tc. Dzieciątko rozwijało się cały czas prawidłowo do samego końca ciąży a przeciwciała spadały. Synek urodził się zdrowy.Po urodzeniu dostałam skierowanie z małym do poradni chorób zakaźnych. Tam szereg badań z krwi. Skierowanie do neurologa, audiologa, okulisty. Kilka miesięcy byliśmy pod kontrolą specjalistów, ale tak profilaktycznie.Z tego co rozmawiałam z lekarzem od chorób zakaźnych podaje się antybiotyk i jest ok. Jeśli do zakażenia doszło na początku ciąży to niestety dochodzi do poronienia z uwagi na wady, jeśli dziecko rozwija się i ciąża utrzyma się znaczy że jest ok. Zaznaczam, że nie jestem lekarzem i tylko opisuję swój przykład

Ja zylam tyle lat z kotem. jadlam surowe mieso, surowe ryby w sushi, nie mylam nigdy owocow i warzyw i zarazilam sie akurat teraz w ciazy?! To jest po prostu jakies nieszczescie...
ja wyniki toxo przed ciążą miałam ok. 3tyg. przed pozytywnym testem ciążowym jadłam tatara-obstawiam że to on.

na samym początku ciąży z synem wyszła mi toxo. Wysokie miano i IGG i IGM. Musiałam się zarazić tuż przed ciążą. Wyniki otrzymałam w 11 tc. Dzieciątko rozwijało się cały czas prawidłowo do samego końca ciąży a przeciwciała spadały. Synek urodził się zdrowy.Po urodzeniu dostałam skierowanie z małym do poradni chorób zakaźnych. Tam szereg badań z krwi. Skierowanie do neurologa, audiologa, okulisty. Kilka miesięcy byliśmy pod kontrolą specjalistów, ale tak profilaktycznie.Z tego co rozmawiałam z lekarzem od chorób zakaźnych podaje się antybiotyk i jest ok. Jeśli do zakażenia doszło na początku ciąży to niestety dochodzi do poronienia z uwagi na wady, jeśli dziecko rozwija się i ciąża utrzyma się znaczy że jest ok. Zaznaczam, że nie jestem lekarzem i tylko opisuję swój przykład
Poronienie może nastąpić, a nie następuje, to jest różnica...

ja wyniki toxo przed ciążą miałam ok. 3tyg. przed pozytywnym testem ciążowym jadłam tatara-obstawiam że to on.
Boże przecież ja umrę ze strachu. Ja nie miałam żadnych objawów, nic mi nie jest i mogę poronić z powodu jakiegoś wirusa... I nawet na SOR mnie orzyjąć nie chcą tylko mam isć do „poradni” przy szpitalu zakaźnymx to ja już wyobrażam sobie jak ta poradnia wygląda...

Mam pytanko do dziewczyn które biorą acard i heparyne.
Heparyne będę wbijać wieczorem o 20 a kiedy brać aspiryne (acard ) razem z ta heparyna można to tak mieszać czy rano brać aspiryne a wieczorem heparyne. Pomóżcie plisss dziś wbijam 1szy zastrzyk i mam stresa niesamowitego.
Dzwoniłam do mojego lekarza kazał brać clexane ze jest lepszy od neoparin choć droższy ale w składzie lepszy . Mam na ten miesiąc neoparin ale jak mi się skończą to będę brać clexane. O matko jak ja to wbije juz panikuje o matko 😷
Ja wlasnie zrobilam czterdziesty dzisiaj. Na początku tez się bałam, i tak mi sie ręce trzesly, ze zrobil mi sie wielki siniak po pierwszym zastrzyku. Z dnia na dzien coraz lepiej. A teraz to luzik. Totalna profeska. Ginekolozka powoedziala, ze zazwyczaj pacjentki maja cały brzuch w siniakach a ja to tylko slady po wkłuciach. Moglabym innym robić. Czasem będzie bolało, czasem nie, czasem szczypalo, czasem nie będziesz mogła wbić igły, ale do przeżycia. Rady ode mnie, najmniej boli jak robisz całkiem po bokach brzucha, tak z 15cm od pepka minimum. Rób na zmiane z lewej i prawej strony. Zeby noe robiły sie siniaki rob zastrzyk na siedzaco, po turecku. Jak zrobiłam pare razy siedzac na krzesle od razu maly siniak wyskakiwal. Igle wbijaj szybko, bez zastanowienia -to bedzie najtrudniejsze. Mi sie udało przełamać dopiero po tygodniu.
A i neoparin i clexane maja identyczny skład. Tylko neoparing kosztuje po ryczalcie 3.20 a clexane O WIELE więcej.

Boże przecież ja umrę ze strachu. Ja nie miałam żadnych objawów, nic mi nie jest i mogę poronić z powodu jakiegoś wirusa... I nawet na SOR mnie orzyjąć nie chcą tylko mam isć do „poradni” przy szpitalu zakaźnymx to ja już wyobrażam sobie jak ta poradnia wygląda...
Da się to jakoś obejść żeby nie szwedac się po szpitalach? I to jeszcze po takim oddziale, jeszcze dorwiesz pięć innych wirusów po drodze

Kurcze strasznie to dziwne że masz tam isc, może da się to jakoś prywatnie zbadać i mieć pod kontrolą

reklama
Da się to jakoś obejść żeby nie szwedac się po szpitalach? I to jeszcze po takim oddziale, jeszcze dorwiesz pięć innych wirusów po drodze

Kurcze strasznie to dziwne że masz tam isc, może da się to jakoś prywatnie zbadać i mieć pod kontrolą
Prywatnie już badałam, potwierdzić może tylko wojewódzki szpital zakaźny, a żeby tam się dostać muszę najpierw isc do poradni przyszpitalnej... Przerażają mnie te wirusy... Zwłaszcza teraz... Oni tam nawet żadnego SORu nie mają a poradnia czynna do 19, skierowanie będę miala dopiero po 20...

Do góry