reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Nie traktuj tego jako ataku na siebie. Wkurza mnie podejscie niektorych lekarzy. Moj tez mi przepisal clexan ale w aptece poprosilam o meoparin i nie bylo problemu. Niestety moje doświadczenia lekarzy i firm farmaceutycznych są takie se, tzn przedatawicie farmaceutyczny naciska żeby lek był danej firmy, na ogół droższy, a wzamian za to lekarze mają np kilkudniowe szkolenia za gramicą. A "szarym Kowalskim" ciśnie się kity żeby kupili droższy lek bo jest lepszy czy coś... ręce opadają.
No właśnie ja napisałam zdanie mojego lekarza a nie moje zdanie . Ja sama wole ten tańszy . Jak juz mam to brać .
Ja zapytałam o poradę tylko jak wbijać itp jak brać jak łączyć z acardem .
Ja właśnie zalwazylam ze ostatnio na forum jest uszcxypliwosc czyżby to nasze hormony ciążowe bo tu same kobiety w dodatku w ciąży z humorami. Ja się hamuje jak mam coś napisać komuś uszypliwego wole wziąść dwa głębokie. Ja tylko o rady prosiłam. Szanujmy się kobitki przed nami jeszcze 7 8 miesięcy musimy się tu jakoś znosić 😊 jest mi miło że ktoś mi zawsze jakieś porady czy rady daje naprawdę. Zawsze ktoś może swoje zdanie wyrazić ale normalnie a nie ze złośliwościa 😉 będzie nam dużo łatwiej

reklama
Odnośnie łączenia acardu i neoparin to tak szczerze mówiąc brałabym dla świętego spokoju o różnych porach, ale prawda jest taka, że to 2 różne leki, o różnym mechaniźmie u czasie działania. Pewnie gdybyś wzięła je razem nic by się nie stało.

Wizytę miałam 5+3, a wyszło 5+6. Było widać pęcherzyk 1,29 cm, ciałko żółte i zarodek, w którym pikało serduszko. Zarodek 3 mm.

Odebrałam wyniki toxo. Wczoraj IgG wynosiło w Diagnostyce 46, dziś w Synevo 350... Czekam na IgM, dzwonię do mojego lekarza i jadę do szpitala zakaźnego... Boże, ja stracę to dziecko przez to *****...
A czy IGG nie świadczy o przebytej chorobie wcześniej? A nie obecnie przechodzonej?
Ja mam podwyższone IGG w różyczce i cytomegalii i na dole komentarz z laboratorium że wynik świadczy o przebytej chorobie w przeszłości

A czy IGG nie świadczy o przebytej chorobie wcześniej? A nie obecnie przechodzonej?
Ja mam podwyższone IGG w różyczce i cytomegalii i na dole komentarz z laboratorium że wynik świadczy o przebytej chorobie w przeszłości
Igg dodatnie a igm ujemne to przebyta choroba. Igg dodatnie igm dodatnie to świeże zakażenie.

Ja też robię na siedząco, na krześle. Powinno się zdezynfekować czymś skórę przed wkłuciem. Wziąć skórę w fałd (tak jakby uszczypnąć) i prostopadle wkłuć igłe do samego końca. Ja podaję powolutku. Czasami nie boli nic, czasami podczas podawania zaczyna pobolewac a czasami piecze chwile po podaniu. Nie ma reguły. Siniaki mogą nie zrobić się wcale, czasem robi się fioletowa kropka wielkości małego pieprzyka ale widzialam już rozlane siniaki jak np.mały tależyk pod filiżankę. Strony zmieniaj codziennie żeby się zrosty nie zrobiły
O matko żeby przeżyć ten pierwszy 😨 sama jakbym sobie miała wbić to bym to z 2h robiła i nadal bym nad tą igła kleczala i się modliła 😂

O matko żeby przeżyć ten pierwszy 😨 sama jakbym sobie miała wbić to bym to z 2h robiła i nadal bym nad tą igła kleczala i się modliła 😂
Ja wolę sobie sama robić. Mama robiła mi dwa razy i za każdym razem tak spinałam brzuch ze strachu, ze nie mogła wbić igły i bolało mega.

Mam pytanko do dziewczyn które biorą acard i heparyne.
Heparyne będę wbijać wieczorem o 20 a kiedy brać aspiryne (acard ) razem z ta heparyna można to tak mieszać czy rano brać aspiryne a wieczorem heparyne. Pomóżcie plisss dziś wbijam 1szy zastrzyk i mam stresa niesamowitego.
Dzwoniłam do mojego lekarza kazał brać clexane ze jest lepszy od neoparin choć droższy ale w składzie lepszy . Mam na ten miesiąc neoparin ale jak mi się skończą to będę brać clexane. O matko jak ja to wbije juz panikuje o matko 😷
Acard bierze się wieczorem, a heparynę rano, żeby je rozdzielić 😉 Bo generalnie heparynę można obojętnie kiedy, ale acard na pewno wieczorem, chyba też mama ginekolog o tym pisała 😉

Mam pytanko do dziewczyn które biorą acard i heparyne.
Heparyne będę wbijać wieczorem o 20 a kiedy brać aspiryne (acard ) razem z ta heparyna można to tak mieszać czy rano brać aspiryne a wieczorem heparyne. Pomóżcie plisss dziś wbijam 1szy zastrzyk i mam stresa niesamowitego.
Dzwoniłam do mojego lekarza kazał brać clexane ze jest lepszy od neoparin choć droższy ale w składzie lepszy . Mam na ten miesiąc neoparin ale jak mi się skończą to będę brać clexane. O matko jak ja to wbije juz panikuje o matko 😷
Ja już z 30 zastrzyków zrobiłam w tej ciąży, nic strasznego naprawdę 😉 Poprzednio też 7 miesięcy się klulam 😉

reklama
Z jednej strony tak, ale IgM też mam lekko podwyższone. Konsultowałam się właśnie z dwoma lekarzami i każdy każe iść jutro z samego rana do szpitala zakaźnego...

Pociesza mnie to, że znalazłam publikację dot. stosunku IgG do IgM w przypadku tokso z upływem czasu i przy świeżej aktywnej infekcji najpierw IgM jest wyższe od IgG. Dopiero po kilku miesiącach jest odwrotnie jak infekcja wygasza się. Ja mam IgG wyższe od IgM. W ciąży jestem de facto 4-5 tygodni. Jeśli to choroba, to nie mogłam zarazić się teraz, bo wyniki byłyby inne... Mam taką nadzieję...

Do góry