reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Tez mialam taki bol przed wczoraj, akurat z kina wracalam i masakra :/
A ogolnie to tez macie taki "rozpulchniony" dol brzucha?
Ja mam rozpulchniony, ale wieczorami, rano jest płaski ;) Chciałabym taki teleport cudowny do 13 tygodnia już, żeby być już po prenatalnych i wiedzieć że jest wszystko dobrze :)

reklama
Ja to nawet nie wiem kiedy miewalam płodne :D w styczniu mielismy jedba mozliwosc zaskoczenia bo maz na rozjazdach i prosze.... czekam az zapyta czy kochanka nie bylo :p
Mój się śmieje,że badania będzie robił[emoji23][emoji23]
U nas też był 1x w teorii możliwy. U mnie jeszcze od kilku miesięcy nie owulacji [emoji23][emoji23][emoji23] to już w ogóle.

Tak sobie licze, ze prenatalne u mnie na początku kwietnia...dluuugo :(
8.04 bede w 13+2 wiec tak na poczatek kwietnia sie umowie, koło 3-4tego mysle.

Ja to chce do przyszlego tygodnia przetrwac... a korci mnie isc wczesniej ... np w piatek:)
Ja na pewno pojde za ok 2 tyg na wizyte tak sobie mysle. To bedzie 7+2 wiec juz tak fajnie powinno byc widac mam nadzieje jeden zarodek :D w rodzinie namy blizniaki, od mojego M babcia ma siostre blizniaczke...

To szanse spore :) u nas na dwie rodziny to jedna para blizniat [emoji14] i to u kuzynki meza:) na mam na 3.03 wizyte wiec pozno(jak dla mnie) bo to bedzie 8+6 bodajze . Ale chyba bede uparta i wysiedze do wtorku/srody w przyszlym tygodniu.
Ja na pewno pojde za ok 2 tyg na wizyte tak sobie mysle. To bedzie 7+2 wiec juz tak fajnie powinno byc widac mam nadzieje jeden zarodek :D w rodzinie namy blizniaki, od mojego M babcia ma siostre blizniaczke...

reklama
Generalnie czytałam, że skłonność do blianiakow dziedziczy się głównie z lini żeńskiej matki (przynajmniej do tych częstszych-dwujajowych), bo tu chodzi o dziedziczna, genetyczną skłonność do hiperowulacji, czyli wypuszczania dwóch jajeczek podczas owulacji ;) Ale mam znajomych u których nie było nigdy, a jednak mają bliźniaki, więc to taki los ;)

Do góry