reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

To szanse spore :) u nas na dwie rodziny to jedna para blizniat [emoji14] i to u kuzynki meza:) na mam na 3.03 wizyte wiec pozno(jak dla mnie) bo to bedzie 8+6 bodajze . Ale chyba bede uparta i wysiedze do wtorku/srody w przyszlym tygodniu.
Ale przynajmniej dzidzius już będzie duży 😍

reklama
Generalnie czytałam, że skłonność do blianiakow dziedziczy się głównie z lini żeńskiej matki (przynajmniej do tych częstszych-dwujajowych), bo tu chodzi o dziedziczna, genetyczną skłonność do hiperowulacji, czyli wypuszczania dwóch jajeczek podczas owulacji ;) Ale mam znajomych u których nie było nigdy, a jednak mają bliźniaki, więc to taki los ;)
Tak, tak wiem, ale mimo wszystko... :D
Jest sporo czynnikow ktore zwiekszaja szanse w tym wiek po 35 roku oraz ktoras z kolei ciaza, spelniam oba :D
Nie no smieje sie ;) ale gdzies mi to po glowie chodzi.

Takie jemy pysznosci :) sorki ze sie chwale, ale jestem zachwycona blw :) Zobacz załącznik 1079152Zobacz załącznik 1079154Zobacz załącznik 1079156
A ja jestem zachwycona tym co na talerzu! Szacun!

Ja akurat mam dość odmienny punkt widzenia co do żywienia dzieci od wielu osób, mój syn prawie 2.5 roku nie jadł jeszcze czekolady... Pije wodę, czasami roibosa. Sami pieczemy babeczki, czasem zje jakąś drożdżówkę czy coś, jasne. Ale uwielbiam robić dla niego zdrowe chocny przekąski... Przy okazji mmay fajny czas razem [emoji847][emoji3590]

Teraz 14 miesiecy, ale od 6 je roznosci. Kurcze jemy wszystko, ale duzo do wyboru i tak od poczatku wiec mala jest przyzwyczajona do warzyw itd :) wrzucilam zdjecia gdzies wyzej ;) takie przykladowe, wszelkie placki to u nas hit :) na sniadanko ;) owsiane, jaglane czy z kaszy manny
U nas z alaantkowe blw placki z banana i jogurtu naturalnego to hit! Dodaję jeszcze chia... Syn je 6 na jeden raz [emoji38]

Dziewczyny, ja już chyba się wykończę😓dziś wg apki zaczynam 6 tydzień, a objawów zero. Żadnej senności- wręcz odwrotnie, mam jakoś więcej siły na wszystko, brak nudności, piersi w normie. Zaczynam się niepokoić, wizyta dopiero 18.02

A ja jestem zachwycona tym co na talerzu! Szacun!

Ja akurat mam dość odmienny punkt widzenia co do żywienia dzieci od wielu osób, mój syn prawie 2.5 roku nie jadł jeszcze czekolady... Pije wodę, czasami roibosa. Sami pieczemy babeczki, czasem zje jakąś drożdżówkę czy coś, jasne. Ale uwielbiam robić dla niego zdrowe chocny przekąski... Przy okazji mmay fajny czas razem [emoji847][emoji3590]
Mam identycznie ;) dopiero z czwart dzieckiem do tego dojrzalam. U nas tez tylko woda, swoje ciasteczka owsiane czy jaglane no bo co w tym zlego? Nic :) mniej cukru w diecie. Widze zreszta jak to wplywa na Amelke, jak sobie radzi z posilkiem po mistrzowsku. Przede wszystkim zjada wszystko, co jej dam..ma juz swoje ulubione dania oczywiście i je zjada w pierwszej kolejnosci ;)
Dzis byly muffiny jajeczne :)
IMG_20200212_083950.jpg

Dziewczyny, ja już chyba się wykończę😓dziś wg apki zaczynam 6 tydzień, a objawów zero. Żadnej senności- wręcz odwrotnie, mam jakoś więcej siły na wszystko, brak nudności, piersi w normie. Zaczynam się niepokoić, wizyta dopiero 18.02
Tylko niepotrzebnie się stresujesz :) wszystko bedzie dobrze :)

reklama
Moj syn ma jelitówke masakra zaszkodzi mi jak sie zaraże? Mial iść do szkoły i zadzwonil że wymiotuje, a teraz jeszcze dostał rozwolnienia, a ja w pracy dobrze ze jest ogarnięty

Do góry