reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Drogie nowe mamusie proszę o info na priv w celu zapisania do tabelki..
Proszę abyście ułatwiły mi wpisanie was więc podajcie w wiadomości: date ostatniej @, date porodu wg ostatniej @, date porodu wg usg, date wizyt, ile macie lat oraz miejscowość..
Dziekuje za uwage [emoji23][emoji7][emoji8]

To u mnie @ 14.01.2020, data porodu wg@ i usg 20października, następna wizyta 25marca, 39lat, Głogów[emoji3]

reklama
Podobno w ciąży mogą się odzywać reakcje alergiczne, które nie odzywają się normalnie :)
Tyle lat nie bylam u alergologa bo mialam jasna sytuacje, wiedzialam co i kiedy brac. Wystarczyla poduszka z pierza [emoji23] na ktora mi przeszlo samo kilka lat temu [emoji23] chyba trzeba sie do alergologa wybrac, bo wiosna idzie [emoji23]

Przyszły moje wyniki krwi z rana.
Mam super wyniki aż jestem zaskoczona wszystko pięknie wypośrodkowane:)
Jestem zaskoczona że wszystko tak idealnie
Nie wiem czemu jakoś się spodziewałam złych wyników
Super, że startujesz z dobrego poziomu. Później przy mdłościach, zachciankach lub niechęci do jedzenie trudniej utrzymać parametry [emoji3]

Jak porównywałam zdjęcia to w pierwszej ciąży miałam taki brzuch w 18 tygodniu :O ale niech rośnie :)
A nic nie mów... ja mam taki apetyt, że nie przypominam sobie kiedy ostatni raz tyle jadłam...[emoji23] nie wiem czy to leki czy coś i innego. Ale z młodą też na początku ciąży wskoczyły mi od razu 3kg, potem był spokój. Od dzisiaj odpalam leginsy ciążowe oficjalnie[emoji23]

Ja też na pewno wrócę na siłownię, żeby się ujedrnic (bo przy 170 cm ważę 59-60 kg, więc raczej jestem takie S/M), ale dopiero po ciąży [emoji6] [emoji6]
Ja jak mam czas i dobrze się czuję to lekko ćwiczę. Łatwiej wtedy fizycznie przejść ciążę.

Hej a ja mam chyba jednak cukrzycę ciążową od jutra systematycznie mierze poziom cukru we krwi mam glukometr w domu wiec do piatku do wizyty bede rano mierzyć i zapisywać... nie jem wcale za duzo a mam wrażenie, ze waga idzie masakrycznie w góre.. zresztą dzidzia tez jest o 4-5 wieksza niż termin z OM... narazie nie panikuje ale bede obserwować.. na szczescie nie mam czasu na zmartwienia za duzo pracy w zwiazku z koronawirusem..
A ja muszę zorganizować sobie glukometr, bo ostatni oddałam. Gin chce mnie wysłać na podstawowe badania dopiero po następnej wizycie jak wszystko będzie ok. Jem jak smok, choć staram się rozsądnie komponować posiłki. Ciekawe ile będzie się teraz czekać przy zamówieniu online? Muszę sprawdzić co mi zostało, bo coś kojarzę że mam albo paski albo bębenki więc zamówię ten sam sprzęt co miałam.

Ja też mam problem z alerglgia,ale to praktycznie cały rok.
Macie jakiś polecony i bezpieczny lek polecony przez lekarza?
Ja niestety muszę cały czas coś brać bo leci mi woda z nosa,kicham cały czas i wszystko mnie swędzi.Ratuje się allerteciem.

reklama
Super, że startujesz z dobrego poziomu. Później przy mdłościach, zachciankach lub niechęci do jedzenie trudniej utrzymać parametry [emoji3]
Raczej już nie mam co liczyć na mdłości i wogole na jakieś objawy. We wcześniejszej ciąży też tak bezobjawowo było. Choć po 20;tyg żelazo mi spadało ale nie jakoś mocno
Zobaczymy jak teraz będzie

Do góry