reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2020

Leki z grupy b zyrtec claritine chyba clemastibe ale po konsultacji z lekarzem
Ja też mam problem z alerglgia,ale to praktycznie cały rok.
Macie jakiś polecony i bezpieczny lek polecony przez lekarza?
Ja niestety muszę cały czas coś brać bo leci mi woda z nosa,kicham cały czas i wszystko mnie swędzi.Ratuje się allerteciem.

reklama
Centrum Medyczne gdzie chodze do ginekologa zawiesilo dzialalnosc do konca marca i odwoluja wszystkie wizyty... 😔😔 Mam w innej placowce umowione prenatalne, mam nadzieje ze tych też nie odwołają...

Mam nadzieję, ze działa..
Jak coś się nie zgadza to dajcie znać..

Centrum Medyczne gdzie chodze do ginekologa zawiesilo dzialalnosc do konca marca i odwoluja wszystkie wizyty... 😔😔 Mam w innej placowce umowione prenatalne, mam nadzieje ze tych też nie odwołają...
To trochę niepoważne z ich strony... Jak można pozbawić kobiety w ciąży opieki? U mnie w przychodni jest zakaz przychodzenia dzieci chorych i osób z infekcjami, więc teraz przychodzą same kobiety w ciąży na planowe wizyty. Można? Można. Zmień koniecznie przychodnię. Nie można tak zostawiać pacjentek w ciąży na lodzie...

Mam nadzieję, ze działa..
Jak coś się nie zgadza to dajcie znać..
U mnie jednak OM przyjmujemy 14.01 bo @ dostałam w nocy i tak kazał przyjąć lekarz... I wizyta OK, II wizyta 21.02, III wizyta 29.02, teraz była IV 12.03 i V 22.03 😂🤷🏼‍♀️ A i termin z ostatniego USG 17.10.2020 r.

Ostatnia edycja:
To trochę niepoważne z ich strony... Jak można pozbawić kobiety w ciąży opieki? U mnie w przychodni jest zakaz przychodzenia dzieci chorych i osób z infekcjami, więc teraz przychodzą same kobiety w ciąży na planowe wizyty. Można? Można. Zmień koniecznie przychodnię. Nie można tak zostawiać pacjentek w ciąży na lodzie...
Bardzo jestem ciekawa co u nas zrobią.... Ja coprawda mam 3.04 prenatalne a 8.04 wizyte to mam nadzieję że się już sytuacja wyklaruje.

Jeśli pozamykali gabinety stomatologiczne i przyjmowani są tylko pacjenci z bólem to myślę że przychodnie też mogą pozamykac i przyjmować tylko ważne,nagle przypadki:-/

Bardzo jestem ciekawa co u nas zrobią.... Ja coprawda mam 3.04 prenatalne a 8.04 wizyte to mam nadzieję że się już sytuacja wyklaruje.

Jeśli pozamykali gabinety stomatologiczne i przyjmowani są tylko pacjenci z bólem to myślę że przychodnie też mogą pozamykac i przyjmować tylko ważne,nagle przypadki:-/
Nie ta przychodnia to inna. Moj lekarz przyjmuje też w szpitalu i na NFZ i na pewno mnie na lodzie nie zostawi. A jeśli Was przychodnie wystawią, to idziecie do innej albo korzystacie z NFZ. Nie ma i nie będzie takiej sytuacji, że żadna przychodnia nie przyjmie kobiety w ciąży na zaplanowane wizyty i badania...

Ja też na początku kwietnia mam USG genetyczne :)

Co do stomatologów - ja akurat nie wiem czy są wszystkie gabinety zamknięte czy tylko niektóre, co nie zmienia faktu, że tutaj zamknięcie jest konieczne i nie jest to przesada. Wirus przenosi się drogą kropelkową. To za duże ryzyko dla lekarzy. Nie ma się czego dziwić.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ta przychodnia to inna. Moj lekarz przyjmuje też w szpitalu i na NFZ i na pewno mnie na lodzie nie zostawi. A jeśli Was przychodnie wystawią, to idziecie do innej albo korzystacie z NFZ. Nie ma i nie będzie takiej sytuacji, że żadna przychodnia nie przyjmie kobiety w ciąży na zaplanowane wizyty i badania...

Ja też na początku kwietnia mam USG genetyczne :)

Co do stomatologów - ja akurat nie wiem czy są wszystkie gabinety zamknięte czy tylko niektóre, co nie zmienia faktu, że tutaj zamknięcie jest konieczne i nie jest to przesada. Wirus przenosi się drogą kropelkową. To za duże ryzyko dla lekarzy. Nie ma się czego dziwić.

Znajoma jest w 20tygodniu ciąży wczoraj dowiedziała sie że jej wizyta w poniedziałek odwołana, ponieważ ginekolog zawiesił przyjmowanie pacjentek do końca miesiąca ze względu na wirusa. Poleciłam jej umówić się do innej lekarki prywatnie, więc zadzwoniła i lekarka też nie wie jak to będzie wyglądało po weekendzie czy nie będzie potrzebna na oddziale w szpitalu. Ma umawiać na bieżąco chyba, że wyniknie kryzysowa sytuacja i zamknie gabinet. Jeśli by się coś działo to wiadomo szpital. Wychodzi na to, że dostęp do przychodni i lekarzy na NFZ jak i prywatnie nie jest taki prosty i oczywisty w tej chwili.
Nie odzywałam się trochę bo miałam straszliwe mdłości 🤢 aktualnie mamy 8+4 termin porodu utrzymuje mi się na 19pazdziernika. USG prenatalne 8kwietnia i dołączam fotkę z 8+1 mojego grocha:)

Załączniki

• IMG_20200314_190135.jpg
    IMG_20200314_190135.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 83
Do góry