reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2020

Hej a ja mam chyba jednak cukrzycę ciążową od jutra systematycznie mierze poziom cukru we krwi mam glukometr w domu wiec do piatku do wizyty bede rano mierzyć i zapisywać... nie jem wcale za duzo a mam wrażenie, ze waga idzie masakrycznie w góre.. zresztą dzidzia tez jest o 4-5 wieksza niż termin z OM... narazie nie panikuje ale bede obserwować.. na szczescie nie mam czasu na zmartwienia za duzo pracy w zwiazku z koronawirusem..

reklama
A ja od chyba 3 dni nie musze podpierać oczu na zapałkach w ciągu dnia. Nawet standardowej ciążowej drzemki nie mam. Może zacznie sie pomału normować. Moja kruszynka ma 2 cm 😁 i dr zlokalizował przyczynę moich delikatnych plamień. Mam jeszcze obawy co z następną wizytą, którą mam zaplanowaną na 24.03 no i najważniejsze, czy prenatalnych nie odwołają. Już widziałam kartkę, że na badania przychodzić bez osób towarzyszących. Jeśli przez wirusa nie będę mieć prenatalnych to na 100% zrobię Nifty.

Hej ja tez dostałam info ze bez osob towarzyszących ale mój juz mi powiedzial, że w tak waznych badaniach jak usg prenatalne nie zostawi mnie samej i wejdzie nawet siłą.. jak mi odwołaja tą wizyte to bedzie jakaś porażka bo potem już bedzie za pozno... usg piersi tez mi przenieśli na piatek żebym zrobila oby dwa badania w jednym dniu... ponadto przychodnia przyjmuje tylko 3 dni w tygodniu... ja to sie zastanawiam czy uda mi sie zrobić badania krwi bo musze zrobić ponowną morfologia i mocz no i chce zrobic jeszcze poziom cukru.. ja wszystko rozumiem, ludzie sie boja panikuja ale kiedys chyba sie trzeba opamietać.. najgorsze jest to, ze wpadają z jednej skrajności w drugą.. albo maja wywalone i mega ryzykuja swoim i innych zdrowiem albo jada do sklepu i kupuja zapasy jak na III wojne światową... wkurzam mnie to ze nie moge kupic normalnie chleba i wędliny..

Hej ja tez dostałam info ze bez osob towarzyszących ale mój juz mi powiedzial, że w tak waznych badaniach jak usg prenatalne nie zostawi mnie samej i wejdzie nawet siłą.. jak mi odwołaja tą wizyte to bedzie jakaś porażka bo potem już bedzie za pozno... usg piersi tez mi przenieśli na piatek żebym zrobila oby dwa badania w jednym dniu... ponadto przychodnia przyjmuje tylko 3 dni w tygodniu... ja to sie zastanawiam czy uda mi sie zrobić badania krwi bo musze zrobić ponowną morfologia i mocz no i chce zrobic jeszcze poziom cukru.. ja wszystko rozumiem, ludzie sie boja panikuja ale kiedys chyba sie trzeba opamietać.. najgorsze jest to, ze wpadają z jednej skrajności w drugą.. albo maja wywalone i mega ryzykuja swoim i innych zdrowiem albo jada do sklepu i kupuja zapasy jak na III wojne światową... wkurzam mnie to ze nie moge kupic normalnie chleba i wędliny..
U mnie w laboratorium przyjmuja tylko osoby w ciąży i osoby które mają na skierowaniu napisane pilne.

Normalnie to znaczy padasz ze zmęczenia czy czujesz się znakomicie? Bo "normalnie tak jak przed ciążą" dla jednej oznacza świetne samopoczucie ,a dla drugiej fatalne samopoczucie...
To znaczy że nie ma u mnie różnicy żadnej
Nie mam żadnego objawu oprócz zatrzymania miesiączki
"Jak przed ciążą " oznacza że nie ma żadnej różnicy

mi jakoś na weekend cudowne ozdrowienie przyszło więc sprzatam troche piorę i qkonxu jakiś obiad zrobie na 2 dni dla męża bo biedak tydzień na byle czym...
Dziewczyny jak wy się czujecie? U mnie początek 8 tygodnia i straszliwy ból głowy ,mdłości i totalny brak sił.Ma ktoraś z Was takie dolegliwości? Byłam na wizycie we wtorek i lekarz pozwolił odstawić Duphaston.myslalam ,że moje samopoczucie po odstawieniu duphastonu się polepszy a tu nic.Nie da się funkcjonować normalnie.

Ja zmienilam klimat na zimowo wiosenny, od rana a to sniezyca a to slonce. Zatoki mi puscily i wychodzi ze mnie chyba siedzenie wsrod osob przeziebionych :) wiec goraca herbatka z cytrynka i kocyk
Ewentualnie co bardziej prawdopodobne alergia na pierze sie uaktywnila bo maz spal pod pierzyna a ja na poduszce z pierza

Ja zmienilam klimat na zimowo wiosenny, od rana a to sniezyca a to slonce. Zatoki mi puscily i wychodzi ze mnie chyba siedzenie wsrod osob przeziebionych :) wiec goraca herbatka z cytrynka i kocyk
Ewentualnie co bardziej prawdopodobne alergia na pierze sie uaktywnila bo maz spal pod pierzyna a ja na poduszce z pierza
Ja wysłałam męża, żeby kupił cokolwiek do jedzenia, szczególnie nabiał, bo moja lodówka jest pusta, więc jeszcze nie wiem co dorwie na obiad.. Ja teraz wstawiłam piernik do piekarnika i przełoże powidłami, poleje czekoladą i będzie na kilka dni do kawki ☺️ Cieszy mnie, że zaczynam znowu piec/gotować, no i przede wszystkim jeść 😍

Ja wysłałam męża, żeby kupił cokolwiek do jedzenia, szczególnie nabiał, bo moja lodówka jest pusta, więc jeszcze nie wiem co dorwie na obiad.. Ja teraz wstawiłam piernik do piekarnika i przełoże powidłami, poleje czekoladą i będzie na kilka dni do kawki ☺️ Cieszy mnie, że zaczynam znowu piec/gotować, no i przede wszystkim jeść 😍
Ale bym pojadla takiego domowego piernika.

reklama
Dziewczyny jak wy się czujecie? U mnie początek 8 tygodnia i straszliwy ból głowy ,mdłości i totalny brak sił.Ma ktoraś z Was takie dolegliwości? Byłam na wizycie we wtorek i lekarz pozwolił odstawić Duphaston.myslalam ,że moje samopoczucie po odstawieniu duphastonu się polepszy a tu nic.Nie da się funkcjonować normalnie.
U mnie też mdłości i brak sił i niestety średni nastrój , ale to akurat nie wiem czy przez ciążę czy psychikę . Zmobilizuje się zaraz na jakiś spacer bo wypadałoby pójść przy takim słońcu.

Do góry