reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja pracuje - przeszłam tylko z 3zmianowego trybu na 2zmianowy - niestety w Holandii nie ma czegoś takiego jak l4 ciazowe. Można isc na chorobowe ale musi być udowodnione ze ciaza zagrożona i lekarz zakładowy wystawia niezdolność do pracy.

U nas też nie ma czegoś takiego jak L4 ciążowe - nie ma takiego kodu. Zwolnienie zawsze musi być (przynajmniej oficjalnie) z powodu konkretnej dolegliwości.

Pracuje w kancelarii szpitala. Duzo ludzi, pelno ludzi z oddziałów, pelno papierow. Na prace zdalna nie ma u nas szans.
Kontakt z petentem, pacjentem , studentami, sanitariuszami, lekarzami, pielegniarkami ogolnie caly personel szpitala

Przy takiej pracy jak najbardziej powinnaś iść na zwolnienie.

Ja sie martwie, żeby sytuacja nie była aż taka zła, że poodwolują nam badania prenatalne z powodu zakazu przemieszczania sie 😱
Ja dziś się umawiałam na USG prenatalne na kwiecień to już mnie panie uprzedziły ,że mogą odwołać ...oby do tego czasu wszystko się uspokoiło bo chce koniecznie zrobić to badanie .

U mnie akurat tanio, bo razem z usg będę płacić 450 zl. To zależy od miasta.
Hmm, to nie aż tak źle ...nie interesowałam się cenami bardzo ,ale gdzieś mi wyskoczyło raz to badanie za ponad 2 tys.😳...więc te 450 jeszcze do przejścia dla mnie (ale rozumiem, zależy od miasta )

reklama
Ja dzisiaj słyszałam w tv że apogeum wirusa ma być w kwietniu [emoji33][emoji33] tyle to ja w chacie siedzieć nie będę!
Ja dziś się umawiałam na USG prenatalne na kwiecień to już mnie panie uprzedziły ,że mogą odwołać ...oby do tego czasu wszystko się uspokoiło bo chce koniecznie zrobić to badanie .

Do góry