reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Według oficjalnych informacji w kujawsko-pomorskim nie ma żadnego przypadku na ten moment.
Wlasnie dostałam info od znajomego, jego siostra pracuje w Warszawie dostala maila od szefowej, ze ma auto zatankowac ba full i uciekac bo Warszawe odcinają od swiata. W Bydgoszczy sa 3 osoby zarazażone jedna zmarła tylko o tym nie mowia.. co sie dzieje

U mnie cukier naczczo też ciągle przekracza 90. Zwykle 110-120 i właśnie dostałam 6 jednostek insuliny na noc żeby sobie podawać. Po posiłkach jest w normie w senie nie przekracza 140 i bardzo pilnuje się z tym co jem. I krzywa miałam robiona już w 6 tygidniu jakoś? Bo cukier naczczo i insulina wyszly poza norma. Tak więc test z obciążeniem można robić w dowolnym momencie chyba jeśli jest taka potrzeba.
I udaje Ci się zbic tymi 6j cukier do 90?
Moj też przeważnie 95-100, nie wiem już co na noc jeść żeby na czczo był w końcu do 90 :/
Jaki cudny człowieczek :)!!!!
[emoji8][emoji8]
Ja własnie dostałam wyniki, powtórzyłam dziś glukozę i jakimś cudem tym razem jest 90.
Progesteron mam 28 i zastanawiam się czy to nie za nisko jak na 10 tydzień. Badała któraś z was ostatnio progesteron ?
Ja badałam, miałam 36.8, ale biorę luteine

3x1luteina i duphaston
A mówił gin kiedy będziesz odstawiać te leki?
Ooo ,świat jest mały , też do niego chodzisz...;). Gdzie będziesz robić u niego USG prenatalne ? (Jeśli mogę zapytać ).
Chodzę do niego na Piecewską w Gdańsku, tam też będę mieć prenatalne bo na darmowe się nie łapie. A Ty gdzie do niego chodzisz?

No ja juz po badaniach. Maluchy maja sie dobrze. Majtaja nogami i rekami. [emoji3059] serducha bija ponad 170 a wielkie na swoj 10 tydzien [emoji16] szkoda ze zdjecia zadnego nie dala. czekamy na 25 mLarca i badania. Wracajac zlapala mnie policja i mandat. Buuu.
Super że z maluchami wszystko ok!
I współczuję mandatu :(

CO ty gadasz? Serio? A czemu nie mówią w tv?!
Wlasnie dostałam info od znajomego, jego siostra pracuje w Warszawie dostala maila od szefowej, ze ma auto zatankowac ba full i uciekac bo Warszawe odcinają od swiata. W Bydgoszczy sa 3 osoby zarazażone jedna zmarła tylko o tym nie mowia.. co sie dzieje

A mówił gin kiedy będziesz odstawiać te leki? Chodzę do niego na Piecewską w Gdańsku, tam też będę mieć prenatalne bo na darmowe się nie łapie. A Ty gdzie do niego chodzisz?
Ja byłam u niego dopiero raz, we Wrzeszczu . Kolejną wizytę mam już zarejestrowaną na Piecewskiej. Nie wiem co z tym USG prenatalnym bo zapisałam się owszem do niego (w Nowym Dworze GD)ale babeczka z rejestracji powiedziała mi,że to że mnie zapisują nie znaczy dziś że się dostanę,bo przez syt w kraju może być tak , że odwoływać będą zabiegi , badania itd. i zajmować się tylko przypadkami wymagającymi interwencji . Wizytę u niego na Piecewskiej mam 7 kwietnia . Jeśli się nie uda dostać na to USG w Nowym Dworze , mam nadzieję że zrobi mi je wtedy odpłatnie na Piecewskiej

Karolina87,
gdyby tak było to media by podały info o kolejnej zmarłej osobie. Jestem 100 % pewna.

Powiem Wam, że zaczynam się niepokoić.
Czytałam bardzo obszerny artykuł o Tajwanie. Leży rzut beretem od Chin.
Według prognoz wszyscy mieli zachorować.
A oni już w styczniu wprowadzili kwarantannę. Wszyscy chodzili w maseczkach. Chińczycy nie mogli do nich przypływać. Tylko lokalusy mogły migrować. Bardzo skrupulatnie badano podróżujących. Wojsko robiło zakupy seniorom. Stworzono apkę, by zamawiać maseczki i leki do domu.
Były rozdawane płyny antybakteryjne.
Zakazano eksportu tego typu środków, by nie pozbywać się zapasów.
I co? Tylko pięćdziesiąt kilka przypadków.
Wniosek z tego, że gdyby wszyscy nosili maseczki to mimo wszystko wirus rozprzestrzeniałby się wolniej..

reklama
Karolina87,
gdyby tak było to media by podały info o kolejnej zmarłej osobie. Jestem 100 % pewna.

Powiem Wam, że zaczynam się niepokoić.
Czytałam bardzo obszerny artykuł o Tajwanie. Leży rzut beretem od Chin.
Według prognoz wszyscy mieli zachorować.
A oni już w styczniu wprowadzili kwarantannę. Wszyscy chodzili w maseczkach. Chińczycy nie mogli do nich przypływać. Tylko lokalusy mogły migrować. Bardzo skrupulatnie badano podróżujących. Wojsko robiło zakupy seniorom. Stworzono apkę, by zamawiać maseczki i leki do domu.
Były rozdawane płyny antybakteryjne.
Zakazano eksportu tego typu środków, by nie pozbywać się zapasów.
I co? Tylko pięćdziesiąt kilka przypadków.
Wniosek z tego, że gdyby wszyscy nosili maseczki to mimo wszystko wirus rozprzestrzeniałby się wolniej..
Ale to inna kultura zupełnie. Bardziej zdyscyplinowana i świadoma. Działania jak widać skuteczne.

Do góry