reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

W moim odczuciu nawet ten mieszany jest wystarczający, ja szczerze mówiąc jak się przerzuce na taki kompleks witamin, to będę brała tylko to, bo wiem że mojemu organizmowi służy 😉 A Ty masz jakieś mutację mthfr, czy profilaktycznie lykasz foliany? Śledzę grupę mthfr Polska i tam dziewczyny są przeciwniczkami tych miksów i polecają brać osobno.. Ale ja myślę, że musisz zaufać sobie, bo co osoba, to inna opinia ☺
Niestety nie robiłam badania na te mutację, ale wolę brać metylowany bo jeśli mam to pomogę , a jeśli nie mam to chyba nie zaszkodzę tą formą metylowaną? Moja obawa to czy jeśli mam mutację mthfr to czy zwykły kwas foliowy nie zaszkodzi bo się kumuluje ;jeśli dobrze rozumiem. A tak ponadto to muszę przyjąć sporą dawkę SPOKOJU 😛 bo myślę i główkuję 😉

Ostatnia edycja:
reklama
na nfz za darmo tylko skierowanie najlepiej miec juz i sie zapisać szybko bo do lepszych lekarzy może nie być terminu.. musisz najpierw szukać gdzie i kto na nfz przyjmuje...
Ok, dziękuję . Ciekawe ile mniej więcej kosztują takie badania u nich. Jeśli z racji na wiek mam takie badanie na NFZ to trzeba coś dopłacać też na NFZ czy zupełnie darmo jest ? Zrobiłabym sobie wtedy najwyżej jeszcze jedno prywatnie .

Super moja jest na tej rozpisce
Kochana prenatalnych teoretycznie niee musisz robić bo masz 26 lat więc główne obciążenie chociażby zespołu Downa czyli wiek cię nie dotyczy. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam np. testów z krwi tylko USG to lepsze. Teraz zrobię wszystko bo też mam inną sytuację finansową. Myślę, że na pewno warto zrobić USG to lepsze na dobrym sprzęcie. ja robię u Szymona Bednarka ale kiepsko u niego z terminami jak pisałam. Sprawdź czy jakiś lekarz z okolicy ma certyfikat FMF Link do: The Fetal Medicine Foundation wtedy będziesz miała pewność, że umie to badanie wykonać. Takie badania na pewno robi tez w Toruniu Migda (młody i stary), Łukasiewicz i pewnie ktoś jeszcze. Ja płacę 450 zł za badania krwi i USG. Myślę, że warto :) bo jak powiedział mój lekarz "każda kobieta ma jakieś obciążenia, po prostu jedna mniejsze druga większe".

na nfz za darmo tylko skierowanie najlepiej miec juz i sie zapisać szybko bo do lepszych lekarzy może nie być terminu.. musisz najpierw szukać gdzie i kto na nfz przyjmuje...
Ok,dziękuję bardzo za info , nie wiedziałam,że tak trudno się dostać ,ale najlepsi lekarze na pewno są rozchwytywani. Nie wiem czy któryś z tych , których polecałaś pracuje na NFZ, popatrzę . Dziękuję raz jeszcze :)

[QUOTE="Peony, post: 19240045, member: 189136"
Przybijam mentalna "piątkę" jeśli chodzi o cukrzycę 🙄 dziś dostałam zalecenie podawania insuliny na noc ☹️ liczyłam się się uda bez niej ale jednak nie...
[/QUOTE]
A jakie miałaś wyniki cukru teraz?

reklama
Do góry