reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
ja dostałam takie nazwiska sama sie zastanawiam nad dr mężyk przyjmuje przy klifie w gdyni koszt 270 w 4D.
te nazwiska są na tej liście wyzej podanej: Traczyk-łoś, Adamski, Mężyk, Leszczyńska, Chmielewski, Letkiewicz.
Ok...czyli wszyscy z tych podanych są polecani ? Skąd jest ta lista ?Ja chodzę do dr Adama Szulca, też robi prenatalne ,ale nie wiem czy jest dobry w tym.

Ostatnia edycja:
Ok. Ja używam Prenatal uno (ma kwas foliowy + kwas f. metylowany ) do tego osobno jeszcze kwas f. metylowany z Seeking Health . Czy robię źle ? Jakoś się zastanawiałam czy z tego preparatu Prenatal Uno nie będzie za mało i czy można używać tylko formy metylowanej ...? Czy w ogóle wywalić zwykły kwas foliowy i brać tylko folian. Każdy mówi inaczej
Z tego co kojarzę, to Seeking Heath to kompleks witamin, tego się łyka po kilka dziennie, no i jeśli tam jest folian, to ja bym brała tylko to 😉 Ja póki co łykam wszystko osobno : folian+B12+jod+Wit D+ DHA, ale w drugim trymestrze przerzuce się na prenatal duo, bo służył mi w poprzedniej ciąży i miałam bardzo dobre wyniki, pomimo tego że tam jest folian i kwas foliowy pół na pół, a ja mam homozygote mthfr ;)

tak to sa polecani, 2 lata temu bylam u dr Beaty Brzózka w invicta w Gdańsku bardzo miła i sympatyczna i też jest na tej liście wyżej zamieszczonej..
Ok...czyli wszyscy z tych podanych są polecani ? Ja chodzę do dr Adama Szulca, też robi prenatalne ,ale nie wiem czy jest dobry w tym.

Z tego co kojarzę, to Seeking Heath to kompleks witamin, tego się łyka po kilka dziennie, no i jeśli tam jest folian, to ja bym brała tylko to 😉 Ja póki co łykam wszystko osobno : folian+B12+jod+Wit D+ DHA, ale w drugim trymestrze przerzuce się na prenatal duo, bo służył mi w poprzedniej ciąży i miałam bardzo dobre wyniki, pomimo tego że tam jest folian i kwas foliowy pół na pół, a ja mam homozygote mthfr ;)
Ja biorę Omegi ,ale z przewagą EPA teraz , nie DHA ., ale stosuje protokół Nemecheka ,więc dlatego. Też już myślę kurcze żeby brać wszystko osobno bo ciągle słyszę inne zdanie , można brać żelazo -nie można brać żelaza , brać kwas foliowy - nie brać itd. Uważasz więc , że brać tylko metylowany , czy zostać przy tym mieszanym z Prenatal Uno (ten preparat ma metylowana wit B12, cholinę ,jod więc to jego plus , tyle ,że oprócz metylowanej formy kwasu ma właśnie też zwykły kwas foliowy ) + osobno metylowany.
Ja zamówiłam Optimal Prenatal Chewable , bierze się go rano dwie sztuki , do ssania . Dość bogaty jest Prenatal Optimal , ale czy nie przesadzę ,ale nie będę już główkować .

Ostatnia edycja:
tak to sa polecani, 2 lata temu bylam u dr Beaty Brzózka w invicta w Gdańsku bardzo miła i sympatyczna i też jest na tej liście wyżej zamieszczonej..
Ok, dziękuję . Ciekawe ile mniej więcej kosztują takie badania u nich. Jeśli z racji na wiek mam takie badanie na NFZ to trzeba coś dopłacać też na NFZ czy zupełnie darmo jest ? Zrobiłabym sobie wtedy najwyżej jeszcze jedno prywatnie .

Ja biorę Omegi ,ale z przewagą EPA teraz , nie DHA ., ale stosuje protokół Nemecheka ,więc dlatego. Też już myślę kurcze żeby brać wszystko osobno bo ciągle słyszę inne zdanie , można brać żelazo -nie można brać żelaza , brać kwas foliowy - nie brać itd. Uważasz więc , że brać tylko metylowany , czy zostać przy tym mieszanym z Prenatal Uno (ten preparat ma metylowana wit B12, cholinę ,jod więc to jego plus , tyle ,że oprócz metylowanej formy kwasu ma właśnie też zwykły kwas foliowy ) + osobno metylowany.
Ja zamówiłam Optimal Prenatal Chewable , bierze się go rano dwie sztuki , do ssania .
W moim odczuciu nawet ten mieszany jest wystarczający, ja szczerze mówiąc jak się przerzuce na taki kompleks witamin, to będę brała tylko to, bo wiem że mojemu organizmowi służy 😉 A Ty masz jakieś mutację mthfr, czy profilaktycznie lykasz foliany? Śledzę grupę mthfr Polska i tam dziewczyny są przeciwniczkami tych miksów i polecają brać osobno.. Ale ja myślę, że musisz zaufać sobie, bo co osoba, to inna opinia ☺️

reklama
Do góry