reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Takie dokładniejsze wystarczy jak nie ma czynników ryzyka u mnie ;) Chociaż on mówił o sprawdzeniu wad genetycznych takich jak zespół downa i że wykonać je musi certyfikowany lekarz (dał mi nazwisko) i że on tylko takie zwykłe USG mi robi jako ginekolog prowadzący ciążę.
To jak dał namiar na certyfikowanego to on zrobi USG genetyczne już.

U mnie też nie ma wskazań ale będę robić mam w pakiecie w lux medzie i dodatkowo będę robić u takiego speca w KRK. Czyli będę mieć 2 jedno za darmo a drugie dopłacę
W poprzedniej ciazy też tak robiłam i byłam mega zadowolona z tego drugiego USG niesamowite :)

reklama
To jak dał namiar na certyfikowanego to on zrobi USG genetyczne już.

U mnie też nie ma wskazań ale będę robić mam w pakiecie w lux medzie i dodatkowo będę robić u takiego speca w KRK. Czyli będę mieć 2 jedno za darmo a drugie dopłacę
W poprzedniej ciazy też tak robiłam i byłam mega zadowolona z tego drugiego USG niesamowite :)
Dzięki :) No właśnie ja tak zrozumiałam, że to takie specjalistyczne i genetyczne i że to muszę zrobić (muszę bo chyba on tak po prostu chce żebym zrobiła), drugie to jest PAPPA, ale to tylko jak chcę albo jak coś w USG genetycznym wyjdzie źle, a trzecie to takie z krwi (NIFTY/NIPTY? Nie wiem czy dobrze to piszę), ale to już kosztuje kilka tysięcy złotych. To USG genetyczne podobno mam w pakiecie ubezpieczenia zdrowotnego, ale jak trzeba będzie zapłacić te pewnie ze 300 zł to się zapłaci, będzie fajna pamiątka :)

Ja sie dzis usmialam w kolejce do labo. Stanelam sobie grzecznie i stoje zeby zaraz jakiejs awantury wsrod emerytek nie wywolac ze w ciazy przyszla i się pcha (duszno jak w piekle ale twardo stoje....) wtem facet jakis do mnie : pani w ciazy, czemu pani nie korzysta ze swoich praw, prosze isc na początek kolejki!

Aa tak przypomniala mi się akcja z rana. Ubrałam sobie moje normalne spodnie i jakoś tak mi niewygodnie, no ale myślę ... Ee no po praniu są może delikatnie się zbiegły. Potem wsiadam na rower no i jakoś mi dalej niewygodnie i czuję że są jakoś tak nisko dziwnie... No to myślę no nie możliwe żebym przytyła na tym etapie przecież to nie możliwe jest. ....

Dojechałam do pracy i po godzinie 12.00 poszłam sikać dopiero
Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam że nałożyłam spodnie tył na przód ! Mam nadzieję że nikt nie zauważył że miałam kieszenie z dupy na przodzie
Te spodnie to są takie legginsowate wkładane i rano jakoś tak nie zauważyłam jak się ubierałam

reklama
To ja już nie wiem. Mój mi powiedział że jakby na usg było coś nie tak to wtedy musiałabym zrobić... nie ogarniam, i nie wiem co robić...
Niby nie jest to obowiązkowe, ale znaczna część lekarzy, która nie ma uprawnień i certyfikatu wysyła na takie badania dla własnego spokoju, bo oni nie są w stanie ocenić pewnych parametrów ;)

Do góry