reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny, które są już po pierwszych badaniach, na jakim poziomie jest Wasze TSH?
Moje TSH w zeszłym miesiącu wynosilo 1.6 i to jest dobry wynik. Po miesiącu zrobiłam i już 3.4. biorę cały czas ta sama dawkę letrox. 75 w 4 dni w tygodniu i 100 w pozostałe. Napewno Endo zwiększy mi dawkę. Jutro wizyta

reklama
Tak jak napisałam, skorzystałam z norm ciążowych wskazanych w publikacji w internecie po to żeby mniej więcej zobaczyć czy 98 na czczo i 140 po godzinie to duże odchyły od normy. Jak widać nawet przy Waszych normach nie są one duże, a po godzinie są graniczne. Dlatego napisałam, że nie powinno się mówić „masz cukrzycę ciążową”. To są takie choroby, że naprawdę trudno jest na podstawie samych wyników badań coś stwierdzić osobie, która nie jest lekarzem. Mam nadzieję, że w przypadku koleżanki będzie dobrze. A jak się okaźe, że to cukrzyca ciążowa, to dostanie insulinę i będzie wszystko dobrze :)
No tak, ale ja np. sama miałam cukrzycę ciążowa i była stwierdzona tylko na podstawie wyników, niczego innego.. miałam zrobiona raz glukozę na czczo, a drugi raz test obciążenia glukozą, dwa razy wyszło na czczo ponad 90 (94-96 czy coś takiego) i to wystarczyło do zdiagnozowania cukrzycy ciążowej przez ginekologa i diabetologa. Dieta cukrzycowa jest bardzo zdrowa, no i jakoś nie wspominam tego źle, więc to naprawdę nic strasznego, no i nikt tu nie chciał straszyć, tylko odpowiedzieć na pytanie ;)

No ja teraz też się okazało że siedze niestety na bombie :(

Jeden z bliźniaków przestał się rozwijac. Co będzie nikt nie wie. Są przypadki że starsze rozwija się dobrze i potem drugi płód jest sprasowany przez niego bez żadnych negatywnych skutków

są przypadki zakażeń i poronień
Kochana, bardzo mi przykro.. a drugi dzidziuś ładnie urosł? Na pewno jest silnym człowieczkiem i trzymamy za niego kciuki 😘

Przy cukrzycy lekarz powinien skierować do diabetologa i dietetyka, na pewno nie przepisywać od razu insuliny. Ktoś tu pisał, że wolałby brać metforminę - ten lek jest przeciwwskazany w ciąży.

Mamy serduszko♥️🥰

Załączniki

• IMG_20200306_211805.jpg
    IMG_20200306_211805.jpg
    273,7 KB · Wyświetleń: 85
No tak, ale ja np. sama miałam cukrzycę ciążowa i była stwierdzona tylko na podstawie wyników, niczego innego.. miałam zrobiona raz glukozę na czczo, a drugi raz test obciążenia glukozą, dwa razy wyszło na czczo ponad 90 (94-96 czy coś takiego) i to wystarczyło do zdiagnozowania cukrzycy ciążowej przez ginekologa i diabetologa. Dieta cukrzycowa jest bardzo zdrowa, no i jakoś nie wspominam tego źle, więc to naprawdę nic strasznego, no i nikt tu nie chciał straszyć, tylko odpowiedzieć na pytanie ;)
No właśnie, lekarz zdiagnozował ;)

Dzień dobry w sobotę ☕🥧 jak samopoczucie? U mnie na szczęście ok, czeka mnie wizyta u fryzjera i byłoby słabo, gdyby mi było tam słabo 😀

Wczoraj prezesówka pogratulowała żyjątka w brzuszku. Powiedziała "2 dni i więcej Cie tu nie widzę" :p w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego medicover. A w czwartek u mojego super doktorka. Będę w pracy ostatni tydzień. Przysięgam że lubię moja pracę ale dla takich dni warto żyć ❤️😀

Ja tez juz na nogach... mialam ambitnie wstac na 8 na uczelnie, ale tak dobrze mi sie spalo..... dopoki sie nie okazało ze mam stale zlecenie ustawione na ratę na duza kwotę, a ja cymbał zrobilam przelew osobno od razu po wyplacie [emoji23]

Powinnam pisac poradnik: Jak byc gola i bosa kilka dni po wyplacie.

[emoji23]

reklama
Ja to już dawno z zakupami wróciłam, wieczorem szybko usypiam i wcześnie się budzę. Zaczynają mnie zapachy drażnić i to dość mocno.

Do góry