Dareczka86
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Mnie od 3 dni ćmi ząb. Niby to jeszcze nie ból ale ciągle go czuje chyba czeka mnie spotkanie z dentystą.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie zgodzę się z tą metformina, sama biorę (oczywiście za zgodą endokrynologa i diabetologa) do 12 tygodnia. Później mam odstawić.Przy cukrzycy lekarz powinien skierować do diabetologa i dietetyka, na pewno nie przepisywać od razu insuliny. Ktoś tu pisał, że wolałby brać metforminę - ten lek jest przeciwwskazany w ciąży.
Gratuluję serduszkaMamy serduszko[emoji3531][emoji3059]
Weekend ostatniej szansy tzn.o Twój związek chodzi?Hej dziewczny ja wylądowałam w Warszawie... wczoraj zaliczyłam swój pierwszy indywidualny lot samolotem zawsze miałam kogoś kto mnie trzymał za ręke.. dałam rade to jest weekend ostatniej szansy.. trzymajcie kciuki.. a co do samopoczucia to zjadłam trochę śniadania i jestem pełna i od razu śpiąca..
Hej dziewczny ja wylądowałam w Warszawie... wczoraj zaliczyłam swój pierwszy indywidualny lot samolotem zawsze miałam kogoś kto mnie trzymał za ręke.. dałam rade to jest weekend ostatniej szansy.. trzymajcie kciuki.. a co do samopoczucia to zjadłam trochę śniadania i jestem pełna i od razu śpiąca..
Nie zgodzę się z tą metformina, sama biorę (oczywiście za zgodą endokrynologa i diabetologa) do 12 tygodnia. Później mam odstawić.
Na zachodzie metformina jest normalnie przepisywana kobietom w ciąży, w Polsce też coraz częściej się jej nie odstawia do końca pierwszego trymestru (jak ktoś brał przed ciążą)
A co do cukrzycy ciążowej to gin nie przepisuje insuliny, napewno musi skierować do diabetologa, najpierw próbuje się dietą a jak ona nie wystarcza to insuliną. Także diagnoza cc nie oznacza od razu czegoś strasznego, można powalczyć dietą która jest zdrowa i różnorodna
W sensie że robisz kurs pilota? Gratulacje ! Też zawsze chciałam nawet obok nas jest taka szkółka ale strasznie drogaHej dziewczny ja wylądowałam w Warszawie... wczoraj zaliczyłam swój pierwszy indywidualny lot samolotem zawsze miałam kogoś kto mnie trzymał za ręke.. dałam rade to jest weekend ostatniej szansy.. trzymajcie kciuki.. a co do samopoczucia to zjadłam trochę śniadania i jestem pełna i od razu śpiąca..