reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja e z nie mam. Nie martw się [emoji4] Nie jesteś sama. Mnie bolą tylko cycki i nic więcej. A ogólnie czuje się super! [emoji4]
Dziewczyny jakie macie objawy i w którym tygodniu jesteście ?
Martwię się bo jestem po 2 poronieniach.

W obecnej ciąży prawie nie mam objawów. Delikatnie wrażliwsze piersi i to wszystko. Nie mam więcej objawów

reklama
Hej dziewczynki, chwilę mnie tu nie było zaczęłam się trochę schizować. Fajnie ze większość zwas jest już po wizycie i widziałyście serduszka ❤️💞. Gratuluję wszystkim 🤗😘😍. Mnie przed wczoraj dopadł ostrzejsze ból podbrzusza nie mogłam spać, wczoraj ok trochę ciągło po bokach. Niestety dziś znów trochę mocniej i zaczynam się martwić, co chwilę sprawdzam czy nie mam żadnego krwawienia czy plamienia. Według ostatniej om jest to 4+6, niestety wizyta koło 7.03 więc trochę muszę poczekać.....

Poszłam w pracy siku i jak chlusnęło krwią zdenerwowałam się ręce opadły wyszłam z pracy nic nikomu nie powiedziałam z tego wszystkiego na 13 jadę do lekarza dziewczyny strasznie się boję!

Bardzo dobrze, ze wyszłaś i jedziesz do lekarza. Wiele dziewczyn ma krwawienia i wszystko dobrze się kończy, trzymam kciuki aby tak było u Ciebie. Napisz po wizycie [emoji173]️

U mnie transfer 16.01 jeden 5dniowy. U mnie 7+4 mamy serduszko
Ale supcio!!! 🤗 ja tez sie nie moge doczekać by je zobaczyc, jutro 7tydzień sie zacznie wiec też pewnie już lada dzień by bylo widac,ale jak to dla mnie niecierpliwej kara 😋że trzeba czekać cierpliwie az do 9marca..to będą kolejne długie tygodnie.
A jak sie ogolnie czujesz? Jakie leki bierzesz ?

To
Hej dziewczynki, chwilę mnie tu nie było zaczęłam się trochę schizować. Fajnie ze większość zwas jest już po wizycie i widziałyście serduszka ❤💞. Gratuluję wszystkim 🤗😘😍. Mnie przed wczoraj dopadł ostrzejsze ból podbrzusza nie mogłam spać, wczoraj ok trochę ciągło po bokach. Niestety dziś znów trochę mocniej i zaczynam się martwić, co chwilę sprawdzam czy nie mam żadnego krwawienia czy plamienia. Według ostatniej om jest to 4+6, niestety wizyta koło 7.03 więc trochę muszę poczekać.....
To czekanie najgorsze..ale chyba to wszystko wymaga czasu I cierpliwości od nas teraz by poźniej z maluszkami na świecie być troszke zahartowane w tym.ja też mialam takie silne bóle jak na @ale jak jej termin minął to też byly tylko troche mniejsze..nie panikuj. Teraz tylko relax I pozytywne myślenie I bedzie dobrze. Innej opcji nie ma! Damy rade

Czesc mamusie :)
Mam do was pytanko o testy na owulacje, nigdy ich nie robilam i mysle co i jak..konczy mi sie plamienie i teraz jak rozkminic kiedy owulacja? Sa jakies testy, ale jak i kiedy je stosować? Czytalam, ze niektore z was stosowały, podpowiedzcie :)

Gratulacje dla nowych mamusiek QUOTE]

Hey kochana! Ja stosowałam paski owu, ponieważ mniej więcej wiedziałam ze owu mam 13-17dc, to zaczynałam już 9 dnia cyklu dla pewności, każdego dnia rano jeden pasek do 12dnia - wtedy zaczynałam dwa paski dziennie rano i wieczorem ( bałam się przegapić)- No i zawsze mi ta owulacja wychodziła w takiej częstotliwości.

Ale supcio!!! [emoji847] ja tez sie nie moge doczekać by je zobaczyc, jutro 7tydzień sie zacznie wiec też pewnie już lada dzień by bylo widac,ale jak to dla mnie niecierpliwej kara [emoji39]że trzeba czekać cierpliwie az do 9marca..to będą kolejne długie tygodnie.
A jak sie ogolnie czujesz? Jakie leki bierzesz ?

Ja biorę estradiol 3x1 i utrogestan 3x1 (200mg) podchodziłam na cyklu sztucznym wiec muszę dostarczać leki sztucznie podtrzymujące ciąże. Robiłam ivf w Holandii

Sama od siebie dokładam duphaston tylko ze mi się kończy - zaczęłam od 3x1, potem 2x1 a teraz biorę tylko na noc. Zostało na kilka dni i potem już zapasy się skończą.

Lekarze mówią ze mam brać estradiol do 10tyg a progesteron do 12tyg i pomału będę schodzić

Czuje się ogólnie dobrze, jakieś mdłości czasem. Miałam tez krwawienie w 21dpt ale wszystko było dobrze. I 18 lutego zobaczyłam bijące serduszko dziś już jest ok. Nie mam plamien i wróciłam do pracy.

reklama
Ja biorę estradiol 3x1 i utrogestan 3x1 (200mg) podchodziłam na cyklu sztucznym wiec muszę dostarczać leki sztucznie podtrzymujące ciąże. Robiłam ivf w Holandii

Sama od siebie dokładam duphaston tylko ze mi się kończy - zaczęłam od 3x1, potem 2x1 a teraz biorę tylko na noc. Zostało na kilka dni i potem już zapasy się skończą.

Lekarze mówią ze mam brać estradiol do 10tyg a progesteron do 12tyg i pomału będę schodzić

Czuje się ogólnie dobrze, jakieś mdłości czasem. Miałam tez krwawienie w 21dpt ale wszystko było dobrze. I 18 lutego zobaczyłam bijące serduszko dziś już jest ok. Nie mam plamien i wróciłam do pracy.
To tak jak ja..na sztucznym cyklu, ale to byl teraz criotransfer bo ten odrazu po punckji też pieciodniowy zarodek na naturalnym cyklu nie zagnieździł... I poprzednie dwa tez nie udane. Ale teraz jedyna nadzieja

Do góry