reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

@sówka91
Ja w temacie mutacji jestem zielona ale teraz jak się tak zastanawiam i jak jednak poronie trzeci raz to myślisz że możliwe że mam jakąś mutacje? A moje dziecko które było z ciąży szczęśliwie zakonczonej jest po prostu przypadkiem?

Czy może jak się ma mutacje to nie możliwe jest urodzić dziecko bez obstawienia się lekami?

Moje ciaze to były zwykle poronienia nie wiem z jakiej przyczyny a ta jedna która zakończyła się lyzeczkowaniem to też nie znam wyniku bo miałam 20 lat i nawet nie poszłam odebrać nawet nie wiem czemu

reklama
A ile miał ze usuwalas?
Mi jeden powiedział lekarz do usunięcia ze w ciążę nie zajde a drugi ze starać się ciąża wchłonie i kogo słuchać za późno juz teraz nie usunę teraz mi leżeć zostało i dmuchać na siebie
W okolicy twoich. Tyle że mój był w takim miejscu że działał jak wkładka anty. Ja usunięty miałam i przy okazji spr drożność.

Ja się ucieszyłam że zostawiłam sobie większość ubrań po synku, ale teraz tak sobie myślę że on te pierwsze mial wiosenno-letnie, a teraz dziecko przyjdzie na świat na jesień.. Wiec nie obędzie się bez zakupu śpiworków, kombinezonów, czapek... 😎
To ja mam synka z października, więc mam totalnie wszystko odpowiednie do pory roku 😁

@sówka91
Ja w temacie mutacji jestem zielona ale teraz jak się tak zastanawiam i jak jednak poronie trzeci raz to myślisz że możliwe że mam jakąś mutacje? A moje dziecko które było z ciąży szczęśliwie zakonczonej jest po prostu przypadkiem?

Czy może jak się ma mutacje to nie możliwe jest urodzić dziecko bez obstawienia się lekami?

Moje ciaze to były zwykle poronienia nie wiem z jakiej przyczyny a ta jedna która zakończyła się lyzeczkowaniem to też nie znam wyniku bo miałam 20 lat i nawet nie poszłam odebrać nawet nie wiem czemu
Zazwyczaj tak mi to lekarz tłumaczył ze 1sze dziecko jest donoszone potem te mutacje się budzą po 1sze ciąży .
Dawałam linka dziewczyną bo teraz jest promocja 277zl a nie jak ja płaciłam 350zl . Ale to się robi po poronieniu /ach
Albo jeśli w rodzinie występuje zakrzepica bliskiej rodzinie to przed rozpoczęciem starań jest to badanie zalecane

@sówka91

Jest wiele historii, że np.dwie ciążę kobiety donosiły szczęśliwie, a później poronienia i okazało się, że właśnie problemy z zakrzepicą/metylacja.. Generalnie po trzecim poronieniu (choć u Ciebie tak nie będzie!!!!!) lekarze chyba mają obowiązek wysłać na diagnostykę.. W pierwszej kolejności zespół amtyfosfolipidowy, a później ja dostałam skierowanie do immunologa i genetyka, choć terminy były tak długie, że wszystko prywatnie badałam..

Jest wiele historii, że np.dwie ciążę kobiety donosiły szczęśliwie, a później poronienia i okazało się, że właśnie problemy z zakrzepicą/metylacja.. Generalnie po trzecim poronieniu (choć u Ciebie tak nie będzie!!!!!) lekarze chyba mają obowiązek wysłać na diagnostykę.. W pierwszej kolejności zespół amtyfosfolipidowy, a później ja dostałam skierowanie do immunologa i genetyka, choć terminy były tak długie, że wszystko prywatnie badałam..
No i generalnie mi nie wyszło nic co mogłoby powodować aż takie ogromne problemy (wiele kobiet z tymi mutacjami nie ma żadnego problemu z donoszeniem ciąży) a jednak 🤷

reklama
Do góry