reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Podzwoń. Ja byłam w Kato w Śląskim Centrum Onkologicznym. W sumie teraz w ogóle tam jeżdżę, choć mam kawałek, bo nie jestem z samych Katowic. Mają naprawdę dobre ceny badań. Z Gliwic nie masz tam w sumie duuuuzo dalej niż ja.
@Sabi jak Ci zależy do urazowka w Piekarach... Wynik po kilku godzinach

reklama
...
Bo biorę witaminy zmetylowane teraz oddzielnie, przy mutacjach MTHFR to bardzo ważne i nie chce teraz zmieniać na witaminy syntetyczne, żeby nie namieszać.. jeśli u Ciebie panel trombofilii jest ok, to można brać takie jak najbardziej ;) Ja mam euthyrox 112 i endo kazała brać jod obowiązkowo
Ja też mam mutacje a ty jakie masz ? Ja mam dwie .
Bierzesz juz heparyne? Ja mam czeka w gotowości 0.4 ale nie wiem czy brać bo genetyk powiedział ze acard powinien wystarczyć a znowu inny lekarz mówi brać do 12tyg ciąży i od 12go do 16 przejsc na 0.2 a potem wcale . Inny kazal całą ciążę wiec nie wiem

Załączniki

• Screenshot_2020-02-16-12-56-39.png
    Screenshot_2020-02-16-12-56-39.png
    66,3 KB · Wyświetleń: 69
...

Ja też mam mutacje a ty jakie masz ? Ja mam dwie .
Bierzesz juz heparyne? Ja mam czeka w gotowości 0.4 ale nie wiem czy brać bo genetyk powiedział ze acard powinien wystarczyć a znowu inny lekarz mówi brać do 12tyg ciąży i od 12go do 16 przejsc na 0.2 a potem wcale . Inny kazal całą ciążę wiec nie wiem
Ja mam homozygote c667t i od pozytywnego testu już robię zastrzyki neoparin (0,4) i będę je robić do samego porodu, i mam też acard, choć odstawiłam go chwilowo przy plsmieniach, ale już wróciłam, jego pewnie odstawie w 35tc tak jak zalecają.. tylko ja mam 5 strat na koncie, więc muszę być obstawiona..

Co Wy macie za mutacje? W jaki sposób dowiedziałyście się o nich?
O kurczaki długa historia. Szkoda ze nie ma przycisku do nagrywania 😅
Byłam w ciąży 1szy raz leciałam samolotem to było około 12 tydzień i naczynko pękło pod wpływem ciśnienia wywaliło krwiaka na 8cm ciąża Sue zakończyła po tygodniu krwawienia
Następna biochemiczna
Potem nie jestem na 100% pewna ale chyba tez biochemiczna nie mowie o tym bo je jestem pewna test wyszedł cień kreski bardzo taki bladzioch
I mnie pyklo ze trzeba badania poszłam do gin i ten 1sze co to powiedział ze chce widzieć wszystkie mutacje DNA one są genetyczne zrobiłam i mi wyszło ze odziedxiczylam po jedym z rodziców zakrzepliwosc krwi po tacie bo on miał zawał i ma problemy z krwią
W ciąży trzeba brać acard plus heparyne ale mi wyszła łagodna ta najładniejsza wersja wiec może acard wystarczy
A ta druga mutacja co mam to jest nie przyswajalność witamin trzeba brać w postaci metylowej.
Robiłam homocysteine 5.5 jest super jest super !!!!

Ja się badałam po dwóch biochem i trzecim poronieniu, gdzie zatrzymała się akcja serca w 8mym tygodniu..
O kurcze 😱 gdyby nie to forum, to nie wiedziałabym o istnieniu takich problemów.. Kiedy czytam różne Wasze historie, to jeszcze bardziej doceniam to że nam tak szybko się udało, i jakie to szczęście doczekać się w końcu swojehu upragnionego Skarba 💗

Ja mam homozygote c667t i od pozytywnego testu już robię zastrzyki neoparin (0,4) i będę je robić do samego porodu, i mam też acard, choć odstawiłam go chwilowo przy plsmieniach, ale już wróciłam, jego pewnie odstawie w 35tc tak jak zalecają.. tylko ja mam 5 strat na koncie, więc muszę być obstawiona..
Tak właśnie dokładnie jest mogą wystąpić plamienia to wtedy mam odstawić acard a potem do niego wrócić mi kazali brać do 34tyg w razie "w" jakby dzieciątko się wcześniej urodziło bo przy cc trzeba 3tyg wcześniej odstawić acard ale nie wcześniej em jak z heparyna.
Dowiem się w niedzielę mam wizytę wiec jak coś mi każe to musze wbijać 🤕 boje aie tego jak cholera

Tak właśnie dokładnie jest mogą wystąpić plamienia to wtedy mam odstawić acard a potem do niego wrócić mi kazali brać do 34tyg w razie "w" jakby dzieciątko się wcześniej urodziło bo przy cc trzeba 3tyg wcześniej odstawić acard ale nie wcześniej em jak z heparyna.
Dowiem się w niedzielę mam wizytę wiec jak coś mi każe to musze wbijać [emoji856] boje aie tego jak cholera
Też mam zastrzyki. Ale nie wiem do kiedy.

reklama
Ja się badałam po dwóch biochem i trzecim poronieniu, gdzie zatrzymała się akcja serca w 8mym tygodniu..
Kochana musi nam się tym razem udać ja widzę ze mamy podobne problemy i tez za sobą nie jedno poronienie. To 3mam za nas podwójne kciuki
A tak z innej beczki kupiłam taki śpiworek kocyk dla babelka bo chce mocno wierzyć że on już na świat przyjdzie i koniec kropka. Taki na zamek czy zatrzaski 😍 kupiłam niebieski ale kolor dla mnie totalnie bez różnicy jest i co będzie też bez różnicy żeby tylko się urodziło to będę szczęśliwa. Kiedyś mi się marzyła córka a teraz mogę mieć 3ch synów 😂 żeby było żeby tylko było

Do góry