reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

To ciaza :D moj M mowil mi , ze ciaza oglupia :D i faktycznie, miewalam takie zacmienia, ze sama sie sobie dziwilam..
Nieeee ja nie wierzę wlasnie w te hormony co się na emocje rzucaja czy logiczne myślenie, nie miałam tak nigdy w ciąży

Za to w robocie to dzisiaj istny armagedon
No i w dodatku mam na 8.00 więc niestety wtedy muszę wstać o 5.55 no i mamy taki efekt wydmuszki ameby, ja nienawidzę tak wcześnie wstawać

reklama
To chyba mam jakieś dzisiaj zaćmienie umysłu
Bo już Verone dwa razy dziś źle zrozumiałam że właśnie jej pisały że nie wolno [emoji854]

Stresujący dzień w pracy i rzuca mi się na mózg
Ty dobrze zrozumiałaś Veronę, tylko ja chciałam sprostować, że tam nikt nie pisał, że nie wolno, tylko żeby w odpowiednich ilościach i żeby uważać na niektóre zioła ;)

Ja pije herbaty ziołowe, czytam że zdrowe :
"W ciąży należy pić słabe napary w umiarkowanych ilościach. Bez obaw można sięgać po pokrzywę (działa moczopędnie), mniszek lekarski (zawiera żelazo i pomaga usuwać wodę z organizmu), rumianek, melisę (działa uspokajająco), nagietek (zmniejsza ryzyko poronienia). W ciąży można również pić napary z kopru włoskiego, anyżu czy kminku."
Ja pije też mięte, a jak byłam przeziębina lipe 👍
Herbata rooibos jest dobra w ciąży ale nie każdy lubi 😉

Ostatnia edycja:
Masz upłAwy ,po wyschnięciu takie żółte jakiś taki kolor na wkładce mam

Tak, ale generalnie to i mój mocz jest bardziej żółty wiec i on się na wkładce pojawia - ah nietrzymanie moczu. Luteina tez może się utleniać i zmieniać kolor. Nic groźnego, chyba ze zaczyna swędzieć i brzydko pachnieć to wtedy lekarz. Sama wypływająca pozostałość po tabletce to substancje pomocnicze o one mogą się utleniać

Kochane, odebrałam wyniki w 14 DPO :) W piątek wizyta u endo i gine, czas zwiększyć dawkę euthyroxu :)

Załączniki

• 675D5A60-123C-4559-AA48-37EF6801E70B.jpeg
    675D5A60-123C-4559-AA48-37EF6801E70B.jpeg
    51,1 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry