reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
ja malemu daje soki i kompoty domowe wiadomo nie często ale domowe bez chemii.
Ale naskrobalyscie ;) ja wlasnie polozylam małą, spokoj! Uf. Książka juz czeka :)
Co do jedzenia, ja odkąd rozszerzylam malej diete czyli od 6 mies (blw) to sama jem zdrowiej ;) bo wiadomo jej gotuje i przy okazji ja zjadam :) ale ogolnie jem na co mam ochote, tylko u mnie w domu slodyczy i coli ani sokow nie ma. Dziennie robie zdrowy koktajl a tak to woda, najmlodsza jeszcze soku w buzi nie miala.
Ogólnie to senna jestem, wichura dzis taka, ze nosa nie wystawilam...dramat z ta pogoda.

No w koncu usiadłam z dupą i moge chwile się po obijać... czytam i czytam co piszecie na temat jedzenia i jestem w szoku jak piszecie o serze generalnie ja nie przepadam za serem więc moze dlatego moja widza na ten temat jest znikoma ale jednak szok... wiecie 10 lat temu to chyba nie miało sie takiej obsesji na temat jedzenia picia w ciąży, a przynajmniej nie pamietam. Oczywiscie fajki alkohol to wiadomo ale ja nie odmawialam sobie jakos specjalnie tego na co mialam ochotę.. nawet mam pamietne zdjecie jak w dzien przed porodem mam na brzuchu postawiony kubeczek z lodami.. boje się jak to czytam bo czuje sie jak wyrodna matka
No co Ty?! Ja juz czekam na wiosnę i będziemy codziennie śmigać z synkiem na lody i plac zabaw :D!

A ja pije wszystko normalnie 💁‍♀️ soki, herbata, słaba kawę z mlekiem, cole zero, wodę z Cytryna no kurde wszystko. Ziół nie pije tylko bo średnio lubię. Chyba bym osiwiala jakbym miała być cała ciążę na samej wodzie, ultra zdrowej diecie itd. Trzeba żyć normalnie! Dbać o siebie ale żyć.

ja malemu daje soki i kompoty domowe wiadomo nie często ale domowe bez chemii.
Mojej dalam raz sok z marchewki, tak jej smakowalo, ze bidon poleciał przez caly pokój ;) więcej nie próbuje.
A kawe i herbate to tez pije, bardziej.chodzilo mi.o cos co gasi pragnienie, a wiadomo, ze tylko woda ;)

No właśnie o tym mówię. Bo dziewczyny na staraczkach mi napisały że z ziołowym herbatami trzeba uważać, żadnej nie można pić, zielonej kawę ograniczyć do minimum więc już sama nie wiem co ja mam pić [emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Coś chyba pokrecily
Można normalnie pić wszystko. Wszystko w granicach rozsądku. Kawę też normalnie można, ja piję codziennie po 2 szklanki, no nie dopijam do końca bo nie lubię zimnej no ale generalnie 2 szklanki sobie robię czyli wypijam może 1 w porywach do 1.5 jak mam dobry dzień :)

Z herbatami ziołowymi to może mówiły o karmieniu bo wtedy nie powinno się pić mięty i szałwi bo wysusza pokarm. Te zioła się pije jak właśnie się chce skończyć karmienie albo jak ma się nawał
Ja miałam i to piłam rzeczywiście pomogło

Coś chyba pokrecily
Można normalnie pić wszystko. Wszystko w granicach rozsądku. Kawę też normalnie można, ja piję codziennie po 2 szklanki, no nie dopijam do końca bo nie lubię zimnej no ale generalnie 2 szklanki sobie robię czyli wypijam może 1 w porywach do 1.5 jak mam dobry dzień :)

Z herbatami ziołowymi to może mówiły o karmieniu bo wtedy nie powinno się pić mięty i szałwi bo wysusza pokarm. Te zioła się pije jak właśnie się chce skończyć karmienie albo jak ma się nawał
Ja miałam i to piłam rzeczywiście pomogło
Tam na Staraczkach nikt nie napisał, że żadnej nie można pić, tylko żeby wszystko z umiarem. No i jest w tym 100% racji, bo można wszystko (poza %%%) tylko właśnie w rozsądnych ilościach :)

Tam na Staraczkach nikt nie napisał, że żadnej nie można pić, tylko żeby wszystko z umiarem. No i jest w tym 100% racji, bo można wszystko (poza %%%) tylko właśnie w rozsądnych ilościach :)
To chyba mam jakieś dzisiaj zaćmienie umysłu
Bo już Verone dwa razy dziś źle zrozumiałam że właśnie jej pisały że nie wolno [emoji854]

Stresujący dzień w pracy i rzuca mi się na mózg

reklama
To chyba mam jakieś dzisiaj zaćmienie umysłu
Bo już Verone dwa razy dziś źle zrozumiałam że właśnie jej pisały że nie wolno [emoji854]

Stresujący dzień w pracy i rzuca mi się na mózg
To ciaza :D moj M mowil mi , ze ciaza oglupia :D i faktycznie, miewalam takie zacmienia, ze sama sie sobie dziwilam..

Do góry