reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Tych kilka dni to już nie będę sama zwiększać, przyjdę z wynikami i niech zaplanuje co i jak :D
Jako doświadczona ciężarna (ciąża nr 7) powiem Ci, że jeśli nie zwiększysz dawki to w dwa dni może Ci podskoczyć o kolejne dwie jednostki, ja tak np. miałam, mi zawsze w ciąży wywala TSH, a to niebezpieczne podobno. Jakbym brała po 1,5 tabletki bo na pewno nie zaszkodzi, a najwyżej endo zdecyduje, żeby podnieść jeszcze dawkę.. Nie możesz zadzwonić do ginekologa, albo endokrynologa??

Ja przed ciąża też pialam tylko herbatki ziołowe i w ciazy tez zamierzam je pić [emoji4]
A ja pije wszystko normalnie [emoji2272] soki, herbata, słaba kawę z mlekiem, cole zero, wodę z Cytryna no kurde wszystko. Ziół nie pije tylko bo średnio lubię. Chyba bym osiwiala jakbym miała być cała ciążę na samej wodzie, ultra zdrowej diecie itd. Trzeba żyć normalnie! Dbać o siebie ale żyć.

Ja przed ciąża też pialam tylko herbatki ziołowe i w ciazy tez zamierzam je pić [emoji4]
Zawsze jak masz jakieś wątpliwości to możesz do lekarza zadzwonić albo się przejść czy po prostu spytać o wszystko na wizycie 😉 bez stresu. Ja jednie się obawiam o moje sushi 🙄 choć ponoć wędzonego łososia można jeść.

Jest :) i nawet smaczne :)
Widziałam w Lidlu 😃 ale mnie totalnie telepie na myśl o jakimkolwiek alkoholu i nawet jeśli coś wygląda jak alkohol to moja organizm mówi "nie". Mąż piwo wypije i czuję go jakby skrzynkę obalił więc totalnie nie mam problemu z zachciankami na piwko czy winko. Z resztą nawet jak w ciąży nie byłam to też nie piłam raczej 🤷‍♀️

Ja w auchanie kupilam dla zachowania pozorow ;)
Widziałam w Lidlu [emoji2] ale mnie totalnie telepie na myśl o jakimkolwiek alkoholu i nawet jeśli coś wygląda jak alkohol to moja organizm mówi "nie". Mąż piwo wypije i czuję go jakby skrzynkę obalił więc totalnie nie mam problemu z zachciankami na piwko czy winko. Z resztą nawet jak w ciąży nie byłam to też nie piłam raczej [emoji2368]

reklama
Do góry