reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Czy brak objawów ciąży oznacza coś złego?

Wiele kobiet, u których test ciążowy wyszedł pozytywnie, doszukuje się pierwszych symptomów ciąży. Z reguły je znajdują, jednak nie zawsze występują one u wszystkich. Warto pamiętać, że objawy ciąży to sprawa indywidualna i każda kobieta ciężarna może odczuwać je w nieco inny sposób, a nawet symptomy mogą się różnić tylko u jednej kobiety, w porównaniu np. pierwszej ciąży z kolejnymi.
Co warto podkreślić, to brak oczywistych objawów takich jak mdłości, bolące piersi, wymioty, brak miesiączki, zwiększony apetyt, zaparcia, częstomocz, senność itp. nie świadczy o tym, że z dzieckiem lub ciężarną dzieje się coś niedobrego.
Nawet wtedy, gdy u ciężarnej nie ma standardowych objawów ciąży, to płód może rozwijać się prawidłowo, a zdrowiu mamy nic nie zagraża.

Jak pokazują przeprowadzone badania średnio jedna na 450 kobiet nie wie, że jest w ciąży do 20 tygodnia, natomiast jedna na 2500 jest nieświadoma tego, aż do samego porodu

Mam nadzieje ze to was troche uspokoi :)

reklama
Hej laski...
Ja od rana mam jakieś schizy i wkrętaki...
Że zarodka nie będzie tylko puste jaja, że coś pójdzie nie tak... nie wiem czemu mam takie myśli to chyba przez to że bardzo pragnę tego dziecka.. [emoji22]ehh...

Nie martw się, wiele kobiet nie ma objawów ale z tego co pisałaś to masz objawy! Z czasem będą coraz wyraźniejsze [emoji846]

No to na pewno nie smakujetak samo. Mi kawa taka jaka teraz pijam tez nie smakuje :D ale to mie ma smakowac ;)
Pewnie, że są, ale to niestety nie smakuje tak samo [emoji16][emoji16] na razie wzięłam sobie dwa łyczki czarnej kawy od męża, zjadłam coś i już lepiej [emoji4]

Ostatnio robiłam test żeby schować na pamiątkę jak przy synu. Zapomniałam wziąć z łazienki. Sprzątam i wyrzuciłam[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Znowu trzeba zainwestować.

Ten już schowany . Testowa od razu tylko trochę moczu doszło wyszła tłustą [emoji23][emoji23][emoji23]
USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-456977565.jpeg

reklama
Do góry