reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja to się tak cholernie boję porodu że szok! Dejta spokój! Ja tam chyba zemdleje z nerwów i bólu [emoji23][emoji23]
Ja córkę urodziłam tydzień przed terminem. Nie miałam skurczów tylko zaczęły mi wody odchodzić, ale tak powoli, że byłam pewna, że mi już coś nie trzyma i się lekko posikałam (kilka razy[emoji38]). Inaczej sobie to wyobrażałam;)

reklama
Ja to się tak cholernie boję porodu że szok! Dejta spokój! Ja tam chyba zemdleje z nerwów i bólu
emoji234.png
emoji23.png

też sie bałam a koniec końców wyszło 20 minut i po bólu 😂

Ostatnia edycja:
Kurczę oby mi tak szybko poszło [emoji4] Dziecka leszcz mnie rodzilam Ale poród kamieni nerkowych przeżyłam...A mówią że skala bólu przybliżona, a nawet kolki nerkowa kobiety oceniają jako coraz dnia poród, więc się ppcoeszam [emoji23]
też sie bałam a koniec końców wyszło 20 minut i po bólu [emoji23]

całe szczęście nie mam porównania, jedynie nie wierzę w teorie ze o bólu się zapomina :)

Kurczę oby mi tak szybko poszło [emoji4] Dziecka leszcz mnie rodzilam Ale poród kamieni nerkowych przeżyłam...A mówią że skala bólu przybliżona, a nawet kolki nerkowa kobiety oceniają jako coraz dnia poród, więc się ppcoeszam [emoji23]

Moja o doświadczeniu z kółka nerkowa nie zapomnę nidy. Ból nie do zniesienia. Prze 3 godz chodziłam z pokoju do pokoju nie mogąc nawet usiąść. Wylam z bólu i czolgalam się do łazienki. Było to okropne k nikomu tego nie życzę [emoji32] Zawsze mi wszyscy mówili że będę wiedział teraz jak to jest podczas porodu A ja zawsze odpowiadalam że jak się rodzi dziecko to dziecko przy tobie zostanie A niestety godzisz kamień i nic z tego nie masz co Ci muszla zabiera [emoji23][emoji23][emoji23]
całe szczęście nie mam porównania, jedynie nie wierzę w teorie ze o bólu się zapomina :)

Ja ból kolki pamiętam do dziś. Dokładnie jak bolało. Nawet jak zamknę oczy to co czuje [emoji4] Ale w sumie to było dopiero 2 lata temu. I tak wolałam poród kamienia niż to z włączyłam się z tym3 lata latający od lekarza do lekarza bo nikt nie wiedział co mi jest. A napady miałam 3 razy w tygodniu. Koszmar [emoji32][emoji32]
A ja wierzę, bo jakbym nie zapomniała to po moim porodzie już drugiej ciąży by nie było ;) pamiętam, że bolało, ale jaki to był ból itd to już nie [emoji16] i dobrze heheh

U mnie jakby dłużej trwalo to bym im chyba odjechala, co prawda moj poród to była jedna wielka komedia ale bóle mialam krzyzowe i gdyby nie dzień terminu to bym nie wpadla na to ze łupanie w plecach to poród ;) ale bylo minęło ;)
A ja wierzę, bo jakbym nie zapomniała to po moim porodzie już drugiej ciąży by nie było ;) pamiętam, że bolało, ale jaki to był ból itd to już nie [emoji16] i dobrze heheh

reklama
Oj to ja jestem przykładem się się bólu nie zapomina nigdy ale mówię o części naturalnej mojego porodu bo to trauma jakich mało
Pamiętam wszystko dokładnie z godzinami i ile razy lekarze przychodzili co dokładnie mówili itp ból dokładnie pamiętam z godzinami jak patrzyłam na zegarek prawie umierając wyliczalam czas jak opętana zegarek chyba trzymał mnie przy życiu

Na szczęście skończyło się cesarka więc tu bólu i w trakcie i po nie było więc tu akurat nie miałabym czego zapominać bo bólu po prostu nie było.

Dojechalaaaaam :)
Teraz relaks

Dobranoc niech wam się dobre szczęśliwe i realistyczne sny przyśnią

Do góry