reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Nie wiem skąd mi się ten Poznań wziął.. hmm no ale juz poprawione
O tak jeszcze dużo dojdzie i jak miesiąc się skończy to też będą dochodzić bo te z końcówki mogą się dowiadywać bardzo późno nawet już wątek listopadowy powstanie a do nas moga wciąż dołączać te co robiły test już po okresie :)

A i ja z Krakowa jestem w tabelce Poznań się wkradł :)

reklama
@Spark w jakim wieku masz dzidzie? Często karmisz ? Są tu jeszcze jakieś mamy karmiące ? Długo zamierzacie karmić ?
Ja mam córkę 2l4m i nadal ja karmie [emoji2960]w zasadzie to tylko do spania ale jestem pewna ze lekarz mnie opierdzieli jest spoko ale starszej daty wiec będzie kręcił nosem [emoji85]
Ja karmiłam do zeszłego czwartku - sama się odstawiła. Ma 15 miesięcy. Podejrzewam, że mleko zmieniło smak. W dzień odstawiła się krótko po roczku. Karmiłam wieczorem i w nocy. W czwartek się odstawila a w sobotę robiłam test :) w sumie nie narzekam [emoji2]

Prosze aktualna na tą godzinę.. nowe dziewczyny dopisane, żeby nie bylo wam smutno [emoji3]

Kuj-pom daje radę cały czas [emoji7]Zobacz załącznik 1077164
Jeszcze ja będę wdzięczna za dopisanie🙂
Termin jaki sama przyjęłam z wyliczeń prawdopodobnego terminu owu (nie miałam om), to 11.10.
Pierwsza wizyta była 3.02, a kolejna - 25.02
Jestem z okolic Katowic 🙂

Nasza lista nick plus terminy ostatniej @ termin porodu wizyty miasto wiek.. prosiłam słońce jakiś czas temu ale może gdzieś pominęłaś ten post dlatego Ciebie nie ma ale z chęcią uzupełnie.. jak również inne mamy oraz ewentualne inne juz kolejne terminy wizyt
Dopiszesz mi jeszcze datę OM? 10.01 i data pierwszej wizyty - 14.02 😃

@Spark w jakim wieku masz dzidzie? Często karmisz ? Są tu jeszcze jakieś mamy karmiące ? Długo zamierzacie karmić ?
Ja mam córkę 2l4m i nadal ja karmie [emoji2960]w zasadzie to tylko do spania ale jestem pewna ze lekarz mnie opierdzieli jest spoko ale starszej daty wiec będzie kręcił nosem [emoji85]
Syn 2l4m [emoji1787]
Karmię w nocy i w dzien do drzemki...
Mojemu gin nawet nie mówię bo On anty jest [emoji2368][emoji1787]
Planuję z 2 miesiące jeszcze a potem odpocząć od tego [emoji6]

Ja odstawiłam córkę dość niedawno ma 2 lata z hakiem
Zdarza mi się jeszcze ja karmić tak raz na 2 tyg jak coś jej się nagle przypomni ale to trwa jakieś 5sekund i już nie chce.
Ja bym się lekarzem wogole nie przejmowała to jest stary mit z tym złowrogim wyrzutem oksytocyny (ta ilość szczególnie na takim etapie jest znikoma).
Nie mam zielonego pojęcia czemu lekarze aż tak nie uaktualniają wiedzy to jest przerażające. Jedynie jak występują skurcze czy szyjka jest w złym stanie to powinno się pomyśleć o odstawieniu. I tu jak najbardziej się zgodzę

Ja miałam mocne parcie na karmienie mocno jestem nakręcona w tym temacie.
I przeszłam kilka problemow lakracyjnych z których udało się wyjść. więc mogę służyć pomocą jak komuś będzie zależało oczywiście.
Moim trzem kuzynkom i jednej koleżance udało się karmić dzięki mojej pomocy więc coś tam umiem przekazać z tego doswiadczenia no i z tego co dowiadywałam się od cdl

Mam tak koszmarną cerę, że aż nie mogę na siebie patrzeć... Pryszcze gorsze niż u 13 latki... W pierwszej ciąży to samo miałam. Na dodatek coś mnie brzuch pobolewa. Sama nie wiem czy to żołądek czy coś innego. Dlatego chwila książki i do spania żeby głupich myśli nie mieć

reklama
Do góry