reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

No podobno. Ja miałam zwolnienie w grudniu więc się nie liczy. Teraz mamy nowy rok [emoji4] Ale ogólnie ta kadencja dla mnie to chore. Bo np masz grypę 40 stopni gorączki i idziesz na zwolnienie. A za miesiąc kłamiesz sobie nogę i mas za gipsem popierdzielac do roboty? Trochę chore...
Jeszcze chyba nie weszlo z tego co pamiętam. Ale warto to sprawdzic. No i okres karencji miedzy zwolnieniami czy jakos tak...

reklama
Naprawdę jestem tak mega z z siebie dumna że szok. Mam nadzieję że już nawet przy kryzysie uda mi się nie zapalić! [emoji4] A widziałam ostatnio babkę z okna szła z fajka A bula w pl 8 msc ciąży! Patologia! [emoji33]
Ogólnie jak chce sobie palic i truć dziecko ok, ale niech nie robi tego w miejscu publicznym chociaż, bo to aż odrzuca!
Bardzo ładnie!
Paczka to dużo więc tym bardziej szacun że udaje się powstrzymać.
Nie ma nic gorszego niż paląca ciężarna. Kiedyś gdzieś natknęłam się na zdjęcie z patologii ciąży tzn z przed wejścia ale napis ginekologia był. No i stały takie 3 z brzuchami i jaraly na potęgę ;) podejrzewam że na patologii leżały już bo koszule miały xD

Mnie do niczego nie ciągnie ale nigdy tak nie miałam więc pewnie i teraz też nie bedzie, jak na razie mam tu też najświeższa ciążę więc mało co mogę powiedzieć o wrażeniach.

Hej generalnie narazie mialam obliczone wg OM i wypada na 2 października ale dokładne badania będą za te 3 tygodnie bo ginekolog chce miec komplet wyników badań. Na tą chwilę jest wszystko ok. Kobitka fajna i konkretna zobaczymy co bedzie poźniej, ale mysle ze bedzie dobrze ze względu na to, że otworzyła swoją przychodnie więc nie bedzie mogła sobie pozwolić na lipe bo opinia bedzie ważna w celu dalszego rozwoju przychodni.
Super Kochana! [emoji173][emoji173][emoji173] I co który tydzień? W którym cyklu zaszlas?

A co ja mam powiedziec ? 4 miesiace uraz kolana :D a pozniej co ? Dobrze ze urlopu mi troche przeszlo :D
No podobno. Ja miałam zwolnienie w grudniu więc się nie liczy. Teraz mamy nowy rok [emoji4] Ale ogólnie ta kadencja dla mnie to chore. Bo np masz grypę 40 stopni gorączki i idziesz na zwolnienie. A za miesiąc kłamiesz sobie nogę i mas za gipsem popierdzielac do roboty? Trochę chore...

Ja rozumiem to tak samp jak Ty. Czyli kpnczy sie 3 miesiac ciazy idziesz na zwolnienie i wtddy muszą przedłużyć. Jeżeli skończy się umowa przed 3 miesiącem, nie mają obowiązku przedłużać [emoji4]
Jezeli uleglaby zakonczeniu po 3 miesiacu- tak rozumiem ten przepis. Musialabym nad tym przysiasc tak konkretnie, bo czasem goły przepis jest na tyle zawiły ze mozna sie pogubic.

Hahaha [emoji23][emoji23] U mnie się skapneli w pracy od razu że jestem w ciąży.
Po 1. Nie paliłam. Ja, ja palacz numer jeden [emoji16]
2. Podobno wyglądałam słabo
3. Miałam wypisane na czole "jestem w Ciąży "
Serio?! [emoji23][emoji16] kurde aż tak źle wyglądam...
O matko wyczuli Cię!

O to to na chlopski rozum. Ale jak wyglada orzecznictwo i jak to jest komentowane przez znawcow to niestety ale nad tym trzeba przysiasc.
Ja rozumiem to tak samp jak Ty. Czyli kpnczy sie 3 miesiac ciazy idziesz na zwolnienie i wtddy muszą przedłużyć. Jeżeli skończy się umowa przed 3 miesiącem, nie mają obowiązku przedłużać [emoji4]

A no to spoko [emoji4] Najważniejsze że wszystko ok i serduszko bije [emoji173][emoji173][emoji173] Ale wam zazdroszczę że już to słyszeliście. Ja czekam na 18 z niecierpliwością i mam nadzieję że nie będzie pustego jaja, tylko pieknie bijące serduszko
Hej generalnie narazie mialam obliczone wg OM i wypada na 2 października ale dokładne badania będą za te 3 tygodnie bo ginekolog chce miec komplet wyników badań. Na tą chwilę jest wszystko ok. Kobitka fajna i konkretna zobaczymy co bedzie poźniej, ale mysle ze bedzie dobrze ze względu na to, że otworzyła swoją przychodnie więc nie bedzie mogła sobie pozwolić na lipe bo opinia bedzie ważna w celu dalszego rozwoju przychodni.

reklama
Jezeli uleglaby zakonczeniu po 3 miesiacu- tak rozumiem ten przepis. Musialabym nad tym przysiasc tak konkretnie, bo czasem goły przepis jest na tyle zawiły ze mozna sie pogubic.

Dokładnie,jeśli pracodawca nie przedłuży to wyedy do dnia porodu z automatu. Ale tak jak piszecie,najlepiej zapytać jakiejś księgowej lub w ZUS:)

Do góry