reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Przed zajęciem w ciążę byłam na duphaston żeby uregulować miesiączki. Zrobiłam test i przyspieszylam wizyte u gin. Bo tabletki się skończyły. Wtedy był 5tydz.widac było tylko pęcherzyka i jakieś niepokojące zmiany w macicy na usg,lekarz ustalił kolejną wizytę 2tyg.pozniej. 7+3 dziecko już było widac ale mialam jakieś dziwne plemienia do tego na cytologia wyszły jakieś komórki zapalne ale lekarz stwierdził że wszystko dobrze.kolejna wizyta była w trakcie 8tyg. Usg przez brzuch żeby nie prowokować plamien.wszystko było dobrze,kolejna wizyta 9+3 wszystko dalej w normie ale później znowu plamienia i uplawy... mam nadzerke być może to kwestia tego ale pewności nie ma.lekarz kazal brac acard od 01.04 ze wzgledu na odklejenie lozyska w tej ciazy ktora byla rozwiazana przez cc miesiąc przed terminem.obecnie biore dalej duphaston no i leki na tarczyce.teraz mam wizytę 12+3 i muszę lekarza wypytac o wszystko.
Ja miałam w 7 tygodniu też plamienia i od tego czasu panikuję przed każdym usg. Przed prenatalnymi to pewnie dostane zawalu. Wierzę jednak, że z każdym dniem jesteśmy blizej bezpiecznego okresu i trzeba być dobrej myśli.

Właśnie zarejestrowalam się prywatnie do innego ginekologa który też jest endokrynologia. Może i panikuje ale wole zasięgnąć opinii drugiego lekarza niż potem pluć sobie w twarz że tego nie zrobiłam. A mój lekarz ciągle mówi ze wszystko ok

Pościel czytałam, że nie powinna być zbyt wzorzysta, żeby nie przyciągać uwagi dziecka w trakcie przygotowywania się do snu, więc to też wpisuje się w mój minimalistyczny styl i pościel wybiorę jednolitą lub taką unisex jakąś beżową na przykład :D A z resztą to wydaje mi się, że jakby się postarać, to na pewno dużo jest wzorów unisex, tylko zależy co komu się podoba i jaki ma się styl bo każda mama lubi co innego i ma inną wizję :D U mnie bardziej jest styl taki powiedzmy skandynawski :D Proste wzory, pastelowe delikatne kolory, łóżeczka mega mi się podobają takie zwykle najzwyklejsze kanciaste drewniane, a wózek będzie cały czarny bez żadnych wzorków i dodatków :) Ale np dla dziewczynki baardzo podobają mi się ubranka w tzw. brudnym różu oraz w kwiaty - tego niestety dla chłopaka nie kupię :D
Będziesz psioczyć na.ten kolor wózka. Lepsze są takie, na których kurz nie kole w oczy. Po jednym wyjściu na miasto będzie unurany.

Moja bratowa i brat mówili, że w 12 tygodniu lekarz najechał między nóżki i było pewni, że to siusiak (bo tak ten wyrostek wygląda), a lekarz że dziewczynka i tak zostało 😁😁
Haha no nieźle! No fakt, jak patrzyłam na zdj to ten wyrostek wygląda jak siusiak, tylko kąt nachylenia wskazuje na płeć, ale podobno on jeszcze może się później zmieniać :D

Będziesz psioczyć na.ten kolor wózka. Lepsze są takie, na których kurz nie kole w oczy. Po jednym wyjściu na miasto będzie unurany.
Trudno, no uwielbiam czarne wózki co ja poradzę🤣 Myślałam jeszcze nad szarym, ale to już nie to samo 😁 Może będę po prostu przemywać szybciutko wilgotną ściereczką po powrocie do domu. Czego się nie robi żeby się podobało 😂

My też[emoji3]
My też tak chyba zrobimy. Ewentualnie kołderkę kupimy do łóżeczka na zimę, a tak to bez poduszki i bez żadnego rożka lub śpiworka :) Chcemy żeby małe spało z nami w pokoju, ale w swoim łóżeczku, więc nawet to tzw. gniazdko nie jest potrzebne, ale pewnie ktoś kupi w prezencie 🤣 Nie chcę też żadnych osłaniaczy/ochraniaczy na szczebelki czy do łóżka.

reklama
Ja mam po synku wózek czarno-czerwony i wcale tak źle nie było z tym kurzem a naprawdę wiele kilometrów przemierzałam spacerem
Trudno, no uwielbiam czarne wózki co ja poradzę[emoji1787] Myślałam jeszcze nad szarym, ale to już nie to samo [emoji16] Może będę po prostu przemywać szybciutko wilgotną ściereczką po powrocie do domu. Czego się nie robi żeby się podobało [emoji23]

Do góry