reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja miałam w 7 tygodniu też plamienia i od tego czasu panikuję przed każdym usg. Przed prenatalnymi to pewnie dostane zawalu. Wierzę jednak, że z każdym dniem jesteśmy blizej bezpiecznego okresu i trzeba być dobrej myśli.
Ja w pierwszej ciąży plamiłam do 13 tyg, teraz odpukać plamień brak. Boję się za to końcówki ciąży. Na kontrolnym ktg okazało się, że mały ma straszne spadki tętna i zabrali mnie do szpitala. Nie wiem co by było jakby badanie wypadało innego dnia.

reklama
Ja używałam rozka chyba do 3 miesiąca. za to córka nie toleruje sławnych i reklamowanych spiworkow. Co dziecko to inne wymagania [emoji23]

Ja przy młodej nie używałam rożka bo jakoś nie „czułam” dziecka w nim.

Co do wózków miałam biała gondole i później czarnego cybexa. Nigdy więcej jasnego wózka, a cybexa kocham mimo jeżdżenia po lasach płacach zabaw piachu w zimę po śniegu czy po deszczu to zupełnie jakoś się nie brudzi jak mnie ostrzegali to samo z nagrzewaniem tez straszyli a mam wrażenie ze właśnie on odbija światło

Gratuluje Karola [emoji533][emoji7]

Czyli dobrze słyszałam, że nie każdy używa i nie każde dziecię lubi! :) Dlatego my stopujemy z zakupami i na początek z umiarem, a z czasem zobaczymy jakie to nasze dziecko jest i będziemy najwyżej wtedy kupować :) Taki mamy plan :D
Racja, dużo też rzeczy się dostaje. Albo też goście w prost pytają co się chce to warto mieć kilka takich rzeczy na liście co są w miarę w rozsądnej cenie i byłyby dobre na prezent.

Rożek użyteczny był tylko w szpitalu. W domu za nic nie dało się w to dziecka zawinąć... eh
Wózek mam czarny z szarą gondolą i jest ok. Testowałam biały i ten to dopiero się brudził!

Moja bratowa i brat mówili, że w 12 tygodniu lekarz najechał między nóżki i było pewni, że to siusiak (bo tak ten wyrostek wygląda), a lekarz że dziewczynka i tak zostało [emoji16][emoji16]
Mi z młodą gin powiedział w 12tyg na prenatalnych, że będzie babą[emoji3]

Trudno, no uwielbiam czarne wózki co ja poradzę[emoji1787] Myślałam jeszcze nad szarym, ale to już nie to samo [emoji16] Może będę po prostu przemywać szybciutko wilgotną ściereczką po powrocie do domu. Czego się nie robi żeby się podobało [emoji23]
Jak uważasz, ale wspomnisz moje słowa[emoji6]

reklama
Do góry