reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja mimo wielkich starań i prób w szpitalu w domu polozna przychodziła to nie podołałam karmienia piersią nakladki na sutki tez nie pomogly, a to dla kobiet ktore mają płaskie sutki jest istotne i warto miec w szpitalu.. chociaz ja rodzilam 10 lat temu wiec moze cos sie zmieniło...

reklama
Hej dziewczyny! Ja dziś o 16.30 mam lekarza i będzie to moja i fasolki chwila prawdy. Do tego wezmę te wyniki z TSH i zobaczymy co będzie... bardzo się boję... jeszcze jakby tego było mało to brzuch mnie coś dziś pobolewa :-(

@Anchesenapaton nie kupuj. W razie co to w szpitalu można pożyczyć jak będzie potrzebny na początek. A potem sama ocenisz. Bez sensu kasę wydawać a dobry kosztuje kilka stówek.. A może być tak że nie będziesz go chciała i kasa wyrzucona..

Trochę się boję jak to będzie w moim przypadku. Jestem kompletnie zielona.
I zastanawiam się czy kupować laktator od razu na czy jednak się wstrzymać i zobaczyć czy będzie potrzebny?
Jeśli jesteś zdecydowana karmić piersią, to ja bym laktator elektryczny kupiła (ja miałam chyba z canpola - nie był drogi i dawał super radę).. Może się przydać nawet do pobudzenia samej laktacji, a nie są to jakieś szalone pieniądze.. Moja koleżanka przy pierwszym nie kupiła (tylko ręczny), ale za to jak dowiedziała się o kolejnej ciąży, to pierwsze co zrobiła, to szukała odpowiedniego laktatora, żeby zawalczyć o karmienie ;)

Ja karmiłam piersią prawie rok. Miałam wrażenie, że samo tak się stało, naturalnie. Mały mniej ssał, piersi zrobiły mi się bardzo małe w pewnym momencie (mniejsze niż przed ciążą... :/) Parę razy używaliśmy butelki, bo jeździłam na szkolenia, ale to już miał skończone 5-6 miesięcy.
Teraz też bardzo chciałabym karmić piersią dłużej, nie widzę innej opcji, po prostu dlatego, że to bardzo lubię, ale już syn nauczył mnie, że będzie jak ma być, a nie tak jak ja sobie to zaplanuję... także się nie spinam.
A piersi już Wam urosły? U mnie w pierwszej ciąży, jak i teraz pierwszy symptom ciążowy to były piersi - ciężkość, ból, ciągnięcie i ich powiększanie się. Mój najbardziej charakterystyczny objaw to ciągnący ból piersi w nocy jak przekręcam się z boku na bok.

U mnie może być taki problem ze tu za granica szybko wychodzi się po porodzie do domu - po SN już 3h po leżysz we własnym łóżku i przychodzi położna na kilka godzin i cię wszystkiego uczy i robi wkoło Ciebie - dlatego ważne jest przystosowane wysokie łóżko. Nie wiem jak wyglada u nich cierpliwość z nauka karmienia piersią bo chciałabym bardzo karmić a boje się ze jak nie będzie szło to będą mi mm wciskać
No to jak masz czas, to dużo czytaj już teraz na ten temat, żeby być przygotowana na różne ewentualności.. Zawsze jak będziesz przygotowana merytorycznie, to będzie Ci łatwiej, nawet gdyby szło nie tak jak powinno 😉

Tam trzeba zapisac się do tej grupy? Ja ide dziś do gin. Może uda się coś wypatrzeć 😊 co prawda jest wcześnie bo 10tc ale koleżanka u tego gin w 9 czy 10 tc dowiedziała się że wygląda na chłopca. Później w prenatalnych też jej tak powiedzieli. Jeśli moja młodzież będzie współpracować to może pokaże co ma między nogami 😉. Ale podchodze do tego dość na spokojnie. Najbardziej chce żeby było wszystko ok. Mam od wczoraj lekkiego stresa. Aa. No i w tym chińskim i teście z sodą wychodzi dziewczynka. A dla mnie ta ciąża jest całkiem inna niż ta z córka więc zobaczymy. Nie wymiotuje, jestem wysyfiona na buzi i szybko przybieram na wadze. Odezwe sie po badanich co i jak.
Tak, trzeba się dodać do grupy a potem wrzucic zdjecie. To grupa zamknieta, więc nikt ze znajomych ni zobaczy, że do niej należymy. Zdjęcie musi byc z 6-8 lub 12-14 tydzień, tylko w tych przedziałach.

reklama
Ta metoda ocenia ułożenie zarodka więc ważne zeby po prostu był widoczny i tyle:)
Czytałam właśnie że się sprawdza
Choć jedną lekarka to obaliła
Też muszę się z ciekawości przyjrzeć Dla mnie podobnie, body na krótki rękaw i spodenki albo na początku spodenki od razu z krytymi stopami to była podstawa

Pajace to tylko na spacer bo moje dziecko z września to do listopada śmigała w pajacach na dwór
Która obaliła, masz na mysli mameginekolog?

Do góry