8Ania8
Fanka BB :)
I co obstawiają?Ja [emoji38]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I co obstawiają?Ja [emoji38]
Na początku nie wiedziałam że w szpitalu bez problemu można pożyczyć i sprawdzić.. Mój pierwszy był z modeli. Dostałam od koleżanki. Kosztował 200 (cena była na pudelku) Niby dobry ale totalnie mi nie odpowiadal. Był głośny i dziwnie ciągnął. Postanowiłam się nie poddawać i po wyjściu ze szpitala zamówiłam aventu i ten był zupełnie co innego.Jeśli jesteś zdecydowana karmić piersią, to ja bym laktator elektryczny kupiła (ja miałam chyba z canpola - nie był drogi i dawał super radę).. Może się przydać nawet do pobudzenia samej laktacji, a nie są to jakieś szalone pieniądze.. Moja koleżanka przy pierwszym nie kupiła (tylko ręczny), ale za to jak dowiedziała się o kolejnej ciąży, to pierwsze co zrobiła, to szukała odpowiedniego laktatora, żeby zawalczyć o karmienie
Forum, które ja polecam jest bezplatne, dawałam dokładną nazwę skopiowaną.A masz link? Ja wysłałam ale dostałam wiadomość o platnosci:-/
Ja karmiłam dwa lata i teraz też będę chciała maksymalnie tyle, ale zobaczymy jak wyjdzie Odstawiłam synka z mega radością i wreszcie zaczął spać, bo tak to budził się 10 razy w nocy i to było dla mnie meeeeega męczące, bo w ogóle nie spałam.. A co do piersi, to na początku ciąży w ogóle nie bolały, nie były tkliwe, nie urosły.. Dopiero gdzieś w 8 tygodniu zrobiły się większe, ciężkie i pobolewaja, ale nie jakoś bardzoJa karmiłam piersią prawie rok. Miałam wrażenie, że samo tak się stało, naturalnie. Mały mniej ssał, piersi zrobiły mi się bardzo małe w pewnym momencie (mniejsze niż przed ciążą... :/) Parę razy używaliśmy butelki, bo jeździłam na szkolenia, ale to już miał skończone 5-6 miesięcy.
Teraz też bardzo chciałabym karmić piersią dłużej, nie widzę innej opcji, po prostu dlatego, że to bardzo lubię, ale już syn nauczył mnie, że będzie jak ma być, a nie tak jak ja sobie to zaplanuję... także się nie spinam.
A piersi już Wam urosły? U mnie w pierwszej ciąży, jak i teraz pierwszy symptom ciążowy to były piersi - ciężkość, ból, ciągnięcie i ich powiększanie się. Mój najbardziej charakterystyczny objaw to ciągnący ból piersi w nocy jak przekręcam się z boku na bok.
To pewnie ze stresu.. Spokojnie, będzie wszystko dobrze, a dzidziuś czuje już te emocjeHej dziewczyny! Ja dziś o 16.30 mam lekarza i będzie to moja i fasolki chwila prawdy. Do tego wezmę te wyniki z TSH i zobaczymy co będzie... bardzo się boję... jeszcze jakby tego było mało to brzuch mnie coś dziś pobolewa :-(
Ja używałam w szpitalu takiego wypasionego z medeli (to był szpitalny), tylko ja już od czwartej doby do jakiegoś drugiego miesiąca życia synka nie poradziłabym sobie bez laktatora, gdybym go nie miała w domu, bo miałam takie nadwyżki pokarmu..Na początku nie wiedziałam że w szpitalu bez problemu można pożyczyć i sprawdzić.. Mój pierwszy był z modeli. Dostałam od koleżanki. Kosztował 200 (cena była na pudelku) Niby dobry ale totalnie mi nie odpowiadal. Był głośny i dziwnie ciągnął. Postanowiłam się nie poddawać i po wyjściu ze szpitala zamówiłam aventu i ten był zupełnie co innego.
Ja karmiłam piersią prawie rok. Miałam wrażenie, że samo tak się stało, naturalnie. Mały mniej ssał, piersi zrobiły mi się bardzo małe w pewnym momencie (mniejsze niż przed ciążą... :/) Parę razy używaliśmy butelki, bo jeździłam na szkolenia, ale to już miał skończone 5-6 miesięcy.
Teraz też bardzo chciałabym karmić piersią dłużej, nie widzę innej opcji, po prostu dlatego, że to bardzo lubię, ale już syn nauczył mnie, że będzie jak ma być, a nie tak jak ja sobie to zaplanuję... także się nie spinam.
A piersi już Wam urosły? U mnie w pierwszej ciąży, jak i teraz pierwszy symptom ciążowy to były piersi - ciężkość, ból, ciągnięcie i ich powiększanie się. Mój najbardziej charakterystyczny objaw to ciągnący ból piersi w nocy jak przekręcam się z boku na bok.
Dokładnie tak! U nas syn spadał na wadze przez 2 miesiące, miał robionych miliard badań, ciągle słyszałam o teściowej i mamy, że mam za słaby pokarm albo go nie mam, nawet, jak już CDL powiedziała, że to wedzidelko i traci więcej energii na ssanie (b. Ciężkie przez wedzidelko) niż pobiera. Dlatego mały do piersi, dodatkowo do piersi kabelek i przez kabelek pokarm że strzykawki...Ja bardzo dużo czytałam na temat karmienia. Polecam hafije jakoś tak czułam się psychicznie do tego przygotowana. Wiedział, że moga być problemy, jak je rozwiązać, miałam numery do doradców laktacyjnuch o przede wszystkim nie słuchałam głupich rad ludzi, którzy w życiu piersią nie karmili
Hej, ja nie mogę tabelki otworzyć i sprawdzić czy na niej jestem. Możecie mi wysłać tabelkę na priv bo mam tyle nadrabiania że nie wiem czy jej nie przeoczę znowuDZIEWCZYNY! Sprawdzcie czy jestescie na liscie @Karolina*87, bo na jej podstawie bedzie tworzony watek zamkniety. Kogo brakuje od razu dawajcie znac!