reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja też dużo się nie udzielam czasem z 16h czytam posty bo nienadążam. Ale duchem jestem ciągle
Dokładnie dziewczyny się bały pisać o strachu bo był najazd na nie wiele dziewczyn napisało ze się odezwie jak minie ten okres stresu tj 2 trymestr. Ostatecznie można dodać wszystkie i po czasie usuwać te które się nie odzywają, ostatecznie wywołać je tu czy chcą przejść na prywatny.

Ja tez się słabo odzywam ale nie dość ze jestem sama z 2,5 latka (mąż w Szkocji) to ciężko mi się wpasować w tematy które są poruszane nie mam objawów krwawień wiec nie mam co odpisywać na tematy które są ;)

Kupiłam pampersa te ktore używałam z mlodym kupilam również opakowanie z dada bo teraz są naprawdę dobrej jakości nie to co 10 lat temu... a jak sie nie sprawdza do Olx czy allegro i po kłopocie[emoji3]
A jakie pampersy kupiłaś konkretnie? Może nie kupuj tak dużo, bo różnie dzieci reagują. Chociaż my od początku Pampers Premium Care. Sprawdziły się i już nie szukałam innych.

Ja jestem szalona znaczy nie kupuje ciuszków no dobra jedne body kupiłam ale neutralne [emoji23] ale zapas pampersow i chusteczek robię juz mam z 3 duże kartony i duzy karton chusteczek... aha i mam jeszcze podgrzewacz do butelek bo to u mnie podstawa bo mam obawy co do tego czy uda mi sie karmić piersią...
O kurcze no to niezły zapas. U mnie zawsze jakoś 3 może 4 na zapas były i uważałam że to dużo :)
Za to z pampersami to kiedyś nagromadzilam pampersów 2 i zostały mi... Nikomu nie oddalam
Jednak to nie jest rozmiar który warto gromadzić. Za to teraz się przyda idealnie:)

Ja miałam robiony test obciążenia i w ciąży i normalnie. I gdy nie jestem w ciąży to ta glukoza jakoś normalnie przechodzi a w ciąży mam wrażenie że stoi we flakach
Ja mam zupełnie inaczej... Jak miałam poza ciążą 2 razy to tragediaaaa...a w ciąży... [emoji7] Mniam [emoji1787]
Ciekawe jak w tej ciąży będzie

Spodnie jeansowe w rozmiarze 56. Ani razu nie ubrałam ich dziecku 😅 kto kupuje jeansy noworodkowi? Hahha chyba tylko pierworódka, która nie wie jeszcze, że te ładne małe ubranka są kompletnie niepraktyczne 🤦‍♀️ Teraz jeszcze nic nie kupiłam, ale mój wzrok intensywnie przyciągają małe skarpetki 😁
Ja kupiłam też jeansy, ale w lumpie za złotówkę, więc założyłam je raz synkowi na imprezkę, jak miał dwa tygodnie, więc w sumie wykorzystałam dobrze ta złotówkę 😁😁

Dziękuję, bardzo dobrze.
Usłyszałam to samo co dzień wcześniej. Wszystko wydaje się być ok. Płeć: dziewczynka.
Pobrano mi krew na PAPPA i za 2 tyg. wynik. Lekarz mnie zachęca do zbadania DNA płodu.
Ten profesor akurat bardziej poleca test Harmony i Panoramę.
Na Nifty się skrzywił. Coś wspominał, że to chiński test i coraz więcej genetyków ma do niego zastrzeżenia.
Harmony lub Panorama kosztują 2 tys PLN. W zależności od kursu $$$
Zapytałam lekarza do którego tygodnia najpóźniej można zrobić te testy.
Do około 20, bo trzeba uwzględnić czas oczekiwania na wynik i polskie prawo.
Bardzo podobało mi się, gdy zapytał wprost: "Proszę mi powiedzieć, co by Pani zrobiła, gdyby okazało się, że dziecko ma nieuleczalną, śmiertelną wadę genetyczną?"
Odpowiedziałam: "Terminacja"
A profesor na to: "To im wcześniej Pani ten test wykona tym lepiej. Za chwilę nie będzie miał kto takim kobietom w razie czego pomagać"
Lubię prosty przekaz i szczerość.
Bez pieprzonej klauzuli sumienia i katotalibanu.
Także cisnę męża o 2 tys, bo chcę mieć komfort psychiczny.

A poniżej...
Tak wygląda badanie matki w wieku 42 lat (biorą ukończone lata pod uwagę)
Ryzyko podstawowe na dzień dobry z racji mojego wieku.
Następnie ryzyko skorygowane po prawidłowym rozwoju dziecka widocznym w USG.
Dojdzie jeszcze 3 punkt po wynikach PAPPA.

Mam wrażenie, że już to opisywałam wczoraj [emoji848] Jeśli tak to przepraszam.
Zobacz załącznik 1094207

Ja też miałam ryzyko podstawowe i skorygowane... A wiek 30 [emoji6]

reklama
Do góry