reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Moj maz kladl klucze na lozku warsztatowe :D
A czy robiłyście coś, żeby wstrzelić się w konkretną płeć? Czytałam że niektore dziewczyny i ich partnerzy stosują jakieś specjalne preparaty witaminowe, diety, żeby zmienić kwasowośc sluzu czy spermy.. Ja próbowałam po prostu przed owulacją i ostatecznie wyszło nam 1 dzień przed owulacją wiec chyba pół na pół szanse

reklama
Możesz mieć cesarkę ale z rozpoczęta akcja tzn nie na zimno
To wtedy nie będzie szybciej no chyba że dziecko wcześniej zechce wyjść, no ale możesz się zapytać czy u twojego lekarza wchodzi to w grę bo nie wszyscy się zgadzają

Wiem, że jest taka możliwość, ale planowe zabiegu umawiane są zazwyczaj szybciej, a wolę stracić to ubezpieczenie nic pewność, że tą CC na pewno mi zrobią i nie zmuszą do porodu naturalnego.

W sumie to nasunęło mi się takie pytanie... w zasadzie do dziewczyn które juz zrobily Nifty badz na dniach będą robić.. jak juz robiłyście to czy zapytałyście się czy epidemia koronawirusa ma wpływ na transport próbki do badania w sensie czy są jakieś opóźnienia.. a dziewczyny ktore beda robić na dniach możecie dopytać czy coś wiadomo.. bo ja w sumie nie zapytałam, a sie zastanawiam.

Wiem, że jest taka możliwość, ale planowe zabiegu umawiane są zazwyczaj szybciej, a wolę stracić to ubezpieczenie nic pewność, że tą CC na pewno mi zrobią i nie zmuszą do porodu naturalnego.
Ale o co chodzi z twoim ubezpieczeniem? O to że nie będziesz miała wymaganego okresu ubezpieczenia np .12 miesięcy?

W sumie to nasunęło mi się takie pytanie... w zasadzie do dziewczyn które juz zrobily Nifty badz na dniach będą robić.. jak juz robiłyście to czy zapytałyście się czy epidemia koronawirusa ma wpływ na transport próbki do badania w sensie czy są jakieś opóźnienia.. a dziewczyny ktore beda robić na dniach możecie dopytać czy coś wiadomo.. bo ja w sumie nie zapytałam, a sie zastanawiam.

Pytałam, nie ma. Próbki są wysyłane DHL expres, Chiny działają bez opóźnień.
Pani w przychodzi mówiła mi, że dziś dostali wyniki po 4 (!!! ) dniach.

Ale o co chodzi z twoim ubezpieczeniem? O to że nie będziesz miała wymaganego okresu ubezpieczenia np .12 miesięcy?

Tak :) Tzn ubezpieczenie mam, ale zwiększałam takie na wypadek ciąży, tyle, że trochę za szybko się udało, zabranie ok tygodnia do przekroczenia okresu karencji :p :p :p

Tak to ze dhl to widzialam dokumenty przewozowe.. ale co Ty mówisz 4 dni ? Szaleństwo tak szybko.. no ale z moim szczęściem to 2 tyg.. w ogóle to mam nadzieje, ze nie pomyślą próbek bo tego dnia brali tez od innej Karoliny ale z dużym obciążeniem...
Pytałam, nie ma. Próbki są wysyłane DHL expres, Chiny działają bez opóźnień.
Pani w przychodzi mówiła mi, że dziś dostali wyniki po 4 (!!! ) dniach.

reklama
Tak to ze dhl to widzialam dokumenty przewozowe.. ale co Ty mówisz 4 dni ? Szaleństwo tak szybko.. no ale z moim szczęściem to 2 tyg.. w ogóle to mam nadzieje, ze nie pomyślą próbek bo tego dnia brali tez od innej Karoliny ale z dużym obciążeniem...
Do dwóch tygodni, tyle jest w umowie, ale moja przychodnia mówi, że zazwyczaj mają już po kilku dniach.

Do góry