reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Tak, o wyrostek mi chodziło, już później napisałam :) Wiadomo, to jest tylko prawdopodobieństwo, dużo czynników tutaj ma wpływ, ale chodziło mi o to, że nie do końca jest to wróżenie z fusów jakby lekarze brali to z powietrza, tylko jakieś tam medyczne podstawy badania są :)
Tak ale i tak zbyt dużo czynników ma wpływ na to że słabo jest z określeniem dlatego mimo wszystko kiepska metoda

reklama
Tak ale i tak zbyt dużo czynników ma wpływ na to że słabo jest z określeniem dlatego mimo wszystko kiepska metoda
Ale przynajmniej coś tam się usłyszy na prenatalnych :D Czytałam, że w ogóle ten wyrostek płciowy może najpierw przebiegać równolegle do kręgosłupa i wskazywać dziewczynkę a później się unieść i będzie chłopak :D Więc tak czy siak trzeba czekać do połowkowego :) A pewnie czasami zdarza się, że i tak jest niespodzianka :) Mnie to tylko ciekawość zżera, w sumie nic więcej 😂 No i wiadomo, od 6-7 mc chciałoby się już kupować ubranka i czasami mamy mają inną wizję ubioru dla chłopca i dziewczynki :)

Ja też chciałabym już wiedzieć. Myślę, że wtedy to dziecko stanie się dla mnie jeszcze bliższe, kiedy będę mogła pomyśleć o nim synek mój czy córka moja. No i już zwracać się do niego, wyobrażać sobie jak aranżować pokój no i w ogole 😍

Ale przynajmniej coś tam się usłyszy na prenatalnych :D Czytałam, że w ogóle ten wyrostek płciowy może najpierw przebiegać równolegle do kręgosłupa i wskazywać dziewczynkę a później się unieść i będzie chłopak :D Więc tak czy siak trzeba czekać do połowkowego :) A pewnie czasami zdarza się, że i tak jest niespodzianka :) Mnie to tylko ciekawość zżera, w sumie nic więcej [emoji23] No i wiadomo, od 6-7 mc chciałoby się już kupować ubranka i czasami mamy mają inną wizję ubioru dla chłopca i dziewczynki :)
No pewnie że tak, a niektórzy mogą się dowiedzieć praktycznie przed porodem bo dziecko tak się będzie chować
Znam też takie przypadki :D

Ja też chciałabym już wiedzieć. Myślę, że wtedy to dziecko stanie się dla mnie jeszcze bliższe, kiedy będę mogła pomyśleć o nim synek mój czy córka moja. No i już zwracać się do niego, wyobrażać sobie jak aranżować pokój no i w ogole 😍
Dokładnie 😍 Szybko nam zleci to czekanie, oby :D Ta ciekawość to naturalna jest, przecież chcemy wiedzieć kto tam mieszka :) Ja odruchowo od początku zwracałam się per ona i potem musiałam się poprawiać 😂

A czy robiłyście coś, żeby wstrzelić się w konkretną płeć? Czytałam że niektore dziewczyny i ich partnerzy stosują jakieś specjalne preparaty witaminowe, diety, żeby zmienić kwasowośc sluzu czy spermy.. Ja próbowałam po prostu przed owulacją i ostatecznie wyszło nam 1 dzień przed owulacją wiec chyba pół na pół szanse

reklama
Do góry