reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w ciąży też jestem niewidzialna :) Dziś w biedronce stoje w kolejce, dwóch ludzi przedemna, jedna pani za mną. I podjezdza jakiś buc i kasjerke zjechał że kolejka, że tylu klientów i tylko dwie kasy czynne i ile on ma stać. Odwrocilam się i powiedziałam, że wszyscy stoimy i czekamy. Pan spalił buraka, pani przedemna też. W ogóle jak podchodzę do jakiejś kolejki to nagle wszyscy patrzą tylko przed siebie. W autobusie niedawno grupka młodych chłopaków wypuściła mnie przed siebie. Jeszcze ja im podziękowałam że będę kupować u kierowcy bilet i to chwile potrwa, a oni buskarty tylko odbija. To mi jeden kazał wejść bo w środku klima a na dworze milion stopni :) To mnie bawi, że młodzież sama z siebie ustępuje, przepuszcza, a dorośli ludzie udają że nie widzą
To fakt. Mi ostatnio w tramwaju młody chłopak ustąpił miejsca. Jeszcze dobrze drzwi się nie otworzyły [emoji2] [emoji2] A starsi to rzeczywiście. Patrzą wszędzie byle ciężarnej nie dostrzec.

reklama
Kazała mi po 2h, i tak też mam wpisane w instrukcji dzienniczka samokontroli. Nie zamierzam się z tym sprzeczać, taka lekarkę trafiłam to jej zaufam. Ale też się zastanawiałam bo czytałam gdzieś coś o tej 1h. No ale po zjedzeniu lodów po godzinie mierzyłam i było ok
Ja teraz mam zalecenie mierzyć na wyrywki raz na czczo, raz po 1h a czasem po 2h. Tylko po tych 2h to jest ciężko dla mnie nic nie przekąsić w międzyczasie [emoji23] [emoji23]

Nie właśnie też mi tak mówiły na szkole rodzenia że lepiej się w domu jeszcze przygotować, zjeść lekki posiłek... Kurcze ja się zastanawiam jak rozpoznać że to już bo pierwszy poród mialam wywoływany. Szpital niby blisko bo będę rodzić w Madurowiczu. Tzn skurczy nie da się przegapić ale czy dobrze policzę co ile są? Wolałabym szybciej pojechać do szpitala zeby się na znieczulenie załapać
O a mi na szkole rodzenia mówili, żeby zjeść, ale nie lekki, tylko porządny posiłek [emoji12]

Jak bylam w ciazy z synkiem to w ikei mi straszą pani wyrzuciła, ze jestem straszna, inna ciezarna stala w kolejce jak ludzie, a ona sie spieszy do wnuczki i nie bedzie mnie wpuszczać. W koncu mam dziecko przy sobie, to po co sie pcham. Jak moge to staram sie sama upomnieć. W Lidlach czy Biedronkach w kasach nje widza, ludzi nie widza. A co do stania i pytania to moja znajoma straciła przytomność stojąc do kasy w biedronce, wiec mam gdzies opinie innych jak Moge to ide przod.

Kochane fotelik dobieramy do auta. Ja jestem odczytania bardzo. Moze dlatego, ze mialam mala stłuczkę a skonczylo sie na szpitalu i gorsecie i rehabilitacji. Skręcałam a babka mi w bok auta wjechała. :( wiec jak cos to pytajcie. Zamiast drogiego kocyka warto kupic dorby fotelik. No i ten nastepny, poczytajcie prosze dlaczego dzieci powinny jezdzic tylem jak najdluzej. Moja ma 2 latka i tak jezdzi i nie narzeka. Śpiewa sobie a ja ja widze w lusterku. :)

Kochane fotelik dobieramy do auta. Ja jestem odczytania bardzo. Moze dlatego, ze mialam mala stłuczkę a skonczylo sie na szpitalu i gorsecie i rehabilitacji. Skręcałam a babka mi w bok auta wjechała. :( wiec jak cos to pytajcie. Zamiast drogiego kocyka warto kupic dorby fotelik. No i ten nastepny, poczytajcie prosze dlaczego dzieci powinny jezdzic tylem jak najdluzej. Moja ma 2 latka i tak jezdzi i nie narzeka. Śpiewa sobie a ja ja widze w lusterku. :)

Zgadzam się w 100%. Też uważam, że dobranie fotelika do auta jest szalenie ważne... bezpieczeństwo przede wszystkim.

Mnie nigdy nikt nie przepuścił.
nawet w rosmannie stoję z brzuchem i dzieckiem na rękach...
No to ja chyba mam bardzo duże szczęście. Bo w Rossmannie zawsze panie kasjerka mnie wołają. W Biedronce czy Lidlu nie patyczkuje się i przechodzę do przodu. Nikt nigdy słowem z kolejki się nie odezwał a na ich miny nie patrzę. Na ryneczku z kolei tylko stanę w kolejce to zaraz ktoś mnie Wypych do przodu...w szczególności starsze babcie....i nawet młode dziewczyny z wózeczkami [emoji1]
Najgorzej to chyba jest z facetami...oni rzeczywiście nie rozumieją sytuacji.

reklama
Do góry