okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Hmmm. ...yo bardzo mnie ciekawi że pomiar masz po 2h od posiłku. Ja mam mierzyć 1h od momentu jak zaczynam jeść. [emoji17] Wtedy to różnie mi wychodzi. Moja koleżanka też mierzyła 2h po i za nim poszłam do diabetologa też tak mierzyłam...wtedy był cukier wzorowy.Byłam wczoraj u diabetologa. Co prawda 2h w kolejce czekałam ale pani bardzo sympatyczna. Powiedziała że się mam nie spinać bo faktycznie te normy przekroczone ale nie bardzo. Że da mi glukometr, mam mierzyć 2h po posiłkach i na czczo no i sprawdzać ale jej zdaniem nie powinnam wyskakiwać poza podane normy. Dietę mam trzymać ale bardziej na zasadzie jeść częściej a mniej niż żeby sobie czegoś odmawiać (nawet slodyczy). I wyobraźcie sobie że jem normalnie i jeszcze ani razu po tych 2h od posiłku nie przekroczyłam cukru 90! Na czczo w ogóle mam hardkorowo niski poniżej 60 a godzinę po zjedzeniu pucharka lodow miałam 89.. więc wydaje mi się że coś z tym badaniem glukozy nie do końca
I też zaczęłam się zastanawiać czy ja przy aktualnej wadze 48 kilo powinnam dostawać taka sama dawkę 75g tej glukozy jak przy np 70kg...
Teraz doszło do tego że mam na noc insulinę bo zdaniem diabetolog mam za wysokie wyniki na czczo bo ponad 90 miałam 5x na całe 2 tyg. [emoji50]
Teraz mam zawsze mniej niż 90.