Karolina_st
Fanka BB :)
Ja o 13:20 [emoji173]O ktorej macie wizyty w środę..bo troche nas wtedy jest...?
Ja 12.20 mam widzenie :'
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja o 13:20 [emoji173]O ktorej macie wizyty w środę..bo troche nas wtedy jest...?
Ja 12.20 mam widzenie :'
Taka z nfz? Na co Ci otworzyla oczy?A i położna mnie odwiedziła. Super babka. Na wiele spraw otworzyła mi oczy. Ponad dwie godziny mi poświęciła. posłuchaliśmy serduszka. Zmierzyła ciśnienie. I zostawiła dużo fantów [emoji6] [emoji1] Zobacz załącznik 882254
Ja mialam ktg na pewno przed 39 tc..ale nie pamietam od ktorego tc... 38 czy 37...
A wy macie juz ktg??
Albo lekatze planuja na najblizszych wizytach? Pewnie jak sie powie ze brzuch sie napina to sprawdza i zrobia szybciej...
U mnie niestety pełno chmur :/ nie widać nic.Oglądacie zaćmienie księżyca? U nas super widać. Księżyc jest ciemny, prawie bordowy.
Jak to jest że do Ciebie położna przyszła. Zapisałam już malucha do konkretnej przychodni?A i położna mnie odwiedziła. Super babka. Na wiele spraw otworzyła mi oczy. Ponad dwie godziny mi poświęciła. posłuchaliśmy serduszka. Zmierzyła ciśnienie. I zostawiła dużo fantów [emoji6] [emoji1] Zobacz załącznik 882254
Nie jestem pewna czy to tylko o skurcze chodzi. Moj gin kazal mi robić ktg, bo mowil ze to jest doskonaly wyznacznik ogolnego stanu dziecka, na usg nie wszystko wylapiesz, dopiero razem z ktg daja caly obraz tego jak dziecku jest w brzuchu.Ja miałam pierwsze ktg w 39tc jak mnie przyjmowali do szpitala na CC.
Teraz pewnie też tak będzie...no chyba, że będzie trzeba wcześniej sprawdzać bo się pojawią skurcze.
Dokładnie [emoji23]Oj tam, przynajmniej nikt o urodzinach nie zapomni w przyszłości, przy takiej specyficznej dacie [emoji3]
Tak na nfz. Dużo rozmawiałyśmy o szczepieniach. Zwłaszcza tych w pierwszej dobie i skojarzonych. Ja na prawdę nie zdawałam sobie sprawy że to taki zawiły temat. Ona zachęca mnie żebym rodziła na Polnej. Powiedziała że ma mnóstwo pacjentek które jadą na Polną i się jeszcze nie zdarzyło żeby któraś nie zdążyła. Jedna jechała na Polną z czwartym porodem i zdążyła [emoji15] ale położna ją ostrzegała że może urodzić po drodze. [emoji54]Taka z nfz? Na co Ci otworzyla oczy?
Nie. Nigdzie nie zapisywałam jeszcze. Położną można już sobie wybrać po 21tc. I od tego czasu jak masz ochotę może do Ciebie przychodzić. One za każdą wizytę dostają kasę z nfztu to chętnie przychodzą. Moja jest położną rejonową na nasz rejon. I teoretycznie jak zachodze w ciążę z autonatu staję się jej pacjentką. Ale oczywiście mogę sobie wybrać inną. I te wizyty przed porodem raczej nie są obowiązkowe. Ja zaczęłam żałować że nie zgłosiłam się prędzej bo czuje,że ona mnie dużo nauczy.Jak to jest że do Ciebie położna przyszła. Zapisałam już malucha do konkretnej przychodni?