reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Może to cie nie ucieszy, ale ja np. miałam w pierwszej ciąży skurcze codziennie od początku 7 miesiąca, w 9 jak miałam ktg to zawsze je było ładnie widać i miałam i tak wywoływany poród na początku 42 tygodnia [emoji6] Ale moja szyjka jest nienormalna i nie lubi się rozwierać.

w pierwszej ciąży pamiętam że tez miałam skurcze przepowiadające, miałam też skurcze w 20tc (których nie czułam) i dostawałam sterydy na płucka, ogólnie w ciąży I byłam w szpitalu jakieś 70% ciąży bo ciągle coś.... faszerowali mnie nospą i magnezem w kroplówkach, potem jak przyszło do porodu to rozwarcie stanęło na 2,5 palca s skurcze nawet po oxy tylko takie na 60%, skończyło się CC, teraz liczę urodzić SN no i nie faszeruje się nospą (no chyba że tak jak dziś - siła wyższa) biore tylko asmag 2x2, dlatego liczę że urodzę w tym 38tc (37+coś ;) )

reklama
Ja mialam ktg na pewno przed 39 tc..ale nie pamietam od ktorego tc... 38 czy 37...
A wy macie juz ktg??
Albo lekatze planuja na najblizszych wizytach? Pewnie jak sie powie ze brzuch sie napina to sprawdza i zrobia szybciej...
Ja miałam pierwsze ktg w 39tc jak mnie przyjmowali do szpitala na CC.
Teraz pewnie też tak będzie...no chyba, że będzie trzeba wcześniej sprawdzać bo się pojawią skurcze.

Mi mama powtarza caly czas, ze do października to nie wytrwam. Stawia na końcówkę września. Śmieje się, ze chłopaki lubią wcześniej, a dziewczyny wolą dłużej posiedziec w brzuszku :D
Moi chłopcy siedzieli 11 i 6 dni dluzej :D za to moja mama urodziła trzy dziewczynki i wszystkie byłyśmy przed terminem :)

Może to cie nie ucieszy, ale ja np. miałam w pierwszej ciąży skurcze codziennie od początku 7 miesiąca, w 9 jak miałam ktg to zawsze je było ładnie widać i miałam i tak wywoływany poród na początku 42 tygodnia [emoji6] Ale moja szyjka jest nienormalna i nie lubi się rozwierać.
Moja szyjka też żelazna, skurcze od 14 tygodnia a 6 dni coaza przenoszona. Trzy tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2 palce...

reklama
Kolor jest czynnikiem wplywajacym na temp wewnatrz wózka... Wystarczy podstawowa wiedza o kolorach... który kolor przyciaga swiatlo sloneczne a ktore odbija....to naukowo stwierdzone...
Jednakowoż przy wozku mysle ze material ma ciut istotniejsze znaczenie.. no ale kolor bo o nim mowa również....
wiec ja bym sie nie kierowala.estetyka tylko komfortem dziecka
To ze mama zachwycona jest nie znaczy ze.dzieku jest tam w srodku nie za goraco i ze w innym wózku byloby mu lepiej....
Nie znamy charakteru przypadkowo spotkanych osob....moze to byc osoba ktora na 1 miejscu stawia wygląd ..... moze moda.... moze jej ulubiona piosenkarka taki sam ma... nie wiemy co nia kierowalo i co ma w glowie [emoji14]
Tak czy inaczej ... czarny to czarny i najbardziej ze wszystkich kolorow przyciaga promienie :) chyba ze w tych czarnych wozkach sa super specjalistyczne materialy zastosowane ? Technologia przeciez.jest juz zaawansowana w tej dziedzinie.... ciekawa jestem...
No my październikowe mamy będziemy ganiać z gondolkami zimą i to może być plus że w mroźne słoneczne dni wózek się nagrzeje i Dzidzi będzie cieplej [emoji4]

Do góry