sandralevv93
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 31 Styczeń 2018
- Postów
- 6 074
[emoji3][emoji3] i to mi się podobaNie muszę go pytać, on jest u nas pierwszy do gotowania na 2 dni, żeby potem było mniej roboty [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[emoji3][emoji3] i to mi się podobaNie muszę go pytać, on jest u nas pierwszy do gotowania na 2 dni, żeby potem było mniej roboty [emoji23]
Ja jak robie leczo albo bigos to zawsze duży gar, tyle co na dwa dni zostawiam a reszte w sloikach pasteryzuje. Później jak mam apetyt to wyciągam sloiczek i voilaJa też jak zrobię to kilka dni jem bo domownicy nie przepadają. A że mam swoją cukinię to aż się prosi powtarzać w menu bo ochotę mam naokrągło
A mój mąż zbudował wedzarnie, teraz bedziemy sami wedzic Kielbasy i pasztety też sami robimyMy juz nie kupujemy wedlin, bierzemy szynke, lub karkowke, marynujemy w wodzie z sola i przyprawami pare dni i pieczemy potem przez tydzien jemy taka wedlinke i dlugo jest swieza w ogole to robimy raz w tygodniu duze zakupy i to nam starcza. Wiadomo, pieczywo czesciej
Rumień może być niestety "wędrujacy" tak nam mówiła lekarka. Ale oczywiście miejsce wklucia do obserwacji...jak całe ciało.Lepiej obserwuj miejsce, gdzie był wgryziony, jeśli się nie pojawi rumień, który się będzie rozszerzać to nie powinno być powodów do obaw
@monami, a kiedy zamierzasz kupowac kosmetyki i rzeczy apteczne? I prac, prasowac wszystko? Tak wlasnie sobie pomyslalam, ze nie glupi pomysl miec wszystko juz we wrzesniu i odpoczywac
Rosół też jest lepszy po 2-3 dniach [emoji4]Ja jak robie leczo albo bigos to zawsze duży gar, tyle co na dwa dni zostawiam a reszte w sloikach pasteryzuje. Później jak mam apetyt to wyciągam sloiczek i voila
Ja wcześniej bo jeszcze kranowke pije [emoji3]Rosół też jest lepszy po 2-3 dniach [emoji4]
Bigos też się gotuje kilka dni i codziennie się go podgotowuje ma nowo.
Ja nie znoszę stać przy garach, mąż jedynie ziemniaki obiera i wstawi. Więc niestety gotuję na 2 dni. A leczo i inne takie dużogarnkowe to nawet na dłużej. No niestety może szybciej zejdę...ale trudno [emoji6]
Nie wiem czy kiedys probowalas, ale jesli chodzi o bigos to warto go wstawic do piekarnika, jak juz sie troche pogotuje. Masz z glowy wtedy mieszanie, a jak dla mnie jest nawet smacznejszyRosół też jest lepszy po 2-3 dniach [emoji4]
Bigos też się gotuje kilka dni i codziennie się go podgotowuje ma nowo.
Ja nie znoszę stać przy garach, mąż jedynie ziemniaki obiera i wstawi. Więc niestety gotuję na 2 dni. A leczo i inne takie dużogarnkowe to nawet na dłużej. No niestety może szybciej zejdę...ale trudno [emoji6]
No to rzeczywiście. ... [emoji38]Ja wcześniej bo jeszcze kranowke pije [emoji3]