reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
My sami cale mieszkanie zroblisny..lacznie z. Cieciem pflytek do łazienki.. ja fugiwalam laziebie.. gipsowac szpachliwac malowac
Osadzanie drzwi czy parapetiw, polozenie pabeli i listew... to tez nie problen..ale przy 2 dzieci sily na to juz nie mieliśmy

Wierze.Ale u nas jak widac albo trzeba mieć siły na robotę albo na użeranie się z "fachowcami" :(

Dobrze jednak, że chociaż sobie odliczyliscie.

Kochane mamusie w pierwszej ciąży brałam duphaston od 4tc.do końca.Bo przy zagnieżdżaniu miałam krwawienie.Potem miałam krwawienie w 12tc.i przepisano mi luteinę pod język.W 17 TC.tez krwawiłam i w szpitalu zamienili mi z tej pod język na dopochwową.Do końca ciąży miałam ciężko ,bo skracała mi się szyjka i miałam skurcze.Ogolnie podobno luteina i duphaston nie szkodzi dziecku w ciąży.Tylko ostrzegam Was kochane przed no-spą w ciąży bo skutki tego że ją w ciąży stosowałam mam u syna do dziś,....poczytajcie dokładnie o dzieciach ponospowych ja gdybym o tym wiedziała to podejrzewam że nawet jednej tabletki bym nie wzięła do ust.Oczywiście to są moje odczucia a Wy możecie wiedzieć więcej na ten temat o którym ja nie miałam pojęcia w pierwszej ciąży.ahhh...ciezki temat jak dla mnie,ale cokolwiek będzie się działo w tej ciąży to nie włożę do ust ani jednej tej tabletki.
Ja sie moze wypowiem na.ten.temat, bo moja 11 letnia corka jest dziekiem, z ktorym w ciąży prawie calej mialam.zalecenie asmag plus nospa dwa razy dziennie. Zadnych problemow nie bylo ani w.ciazy (urodzona pp terminie), ani po urodzeniu. Odruch ssania na.drugi dzien (bo skonczylp sie cesarka w znieczuleniu ogólnym z powpdu pepowiny owinietej), zaczela szybko ppdnosic glowke, przekrecac sie, siadac, raczkowac, chodzic przed rokiem...
Nie wiem czy z ta nospa to tak do doknca
Z druga corka nie miała nospy w ustach, bo nie mialam takiej potrzeby.
W tej ciazy wzielam moze trzy tab, ale to juz z koniecznosci. Ja nie jestem tabletkowa, paracetamolu na.bol glowy na we t odmawiam, ale po wlasnycn doswiadczeniach myslalam.ze nospa jest ok na.skurcze macicy czy zoladka jak u mnie.
Ale jakby nie patrzec juz nie wezme jej wiecej do ust

Kobietki napisałam o nospie z mojego doświadczenia, chciałbym abyście mogli poczytać lub popytać lekarzy którzy Wam odpowiedzą na ten temat.Bo mi nikt nie powiedział i brałam to bardzo długo.A każdy ma prawo wyboru.Przez ponad rok jeździłam od lekarza do lekarza ,a dopiero teraz dowiedziałam się od lekarza że mam ponospowe dziecko.

reklama
Do góry