reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

O piernik...pani Lewandowska otworzyła sklep z ciuszkami dla dzieci,ceny mnie wyrwały z obuwia domowego mego :szok:

Otworzyła sklep, w którym skupiła większość istniejących polskich marek - spodziewałam się bardziej autorskich projektów :p Sama też prowadziłam taki sklep do niedawna ;)
A ceny? cóż, moim zdaniem jakość jest współmierna do ceny - większość mojej i K szafy to polskie marki i naprawdę są 'niedozdarcia' ;)
Wiadomo, że niemowlakowi nie kupie 10szt body po 55zł, ale już jedno czy dwie sztuki na specjalną okazje why not ;)

reklama
Ale karta chyba nie pokrywa wszystkich kosztów np. Przewóz karetka? Czy coś się zmieniło? jesteś bardziej biegła w tej dziedzinie :)
Bo wydaje mi się, że Co kraj to obyczaj i karta może pokryć tylko niektóre koszty w zależności od kraju do jakiego jedziemy, to za co zapłacimy w Austrii nie zapłacimy we Francji, bo w niektórych krajach obowiązuje współfinansowane usług medycznych przez pacjenta. Nie mówiąc już o sportach ekstremalnych jak jazda skuterem, spacery w górach powyżej ilustam metrów, rekreacyjna jazda na nartach za które w ogóle może nie być refundacji.
Wydaje mi się również, że zawartość alkoholu we krwi w czasie wypadku w niektórych krajach ma znaczenie czy zostanie wypłacone ubezpieczenie.
Pewnie tak jest ale to już każdy indywidualnie musi podejść do tego czego oczekuje od takiego ubezpieczenia, jak na standardy ciążowe gdzie zamierzam lezec i pachnieć to karta unijna wystarczy :)

B04C1751-BB1D-430F-A724-A5F63F9EF3DB.png
Dziewczyny jako ze jutro wyjeżdżam , stwierdziłam ze muszę sprawdzić jak będę się czuła w pełnym słońcu, normalnie to jestem ciepłolubna , upał i gorąco mi nie straszne ale wiadomo w ciąży może być różnie...... wiec wzięłam leżak wyszłam na mój taras na 15 pietrze i....... czuje się cudownie:-Dchyba brakowało mi tego, normalnie odpoczywam i wogole nie jest mi jakoś ciężko czy coś .... mam nadzieje ze przeżyje tak cały urlop... chociaż dziś u mnie w mieście to jak tropiki :-p mam jeszcze nadzieje ze tydzień nad morzem złagodzi moja alergie bo mecze się strasznie z katarem i łzawiącymi oczami

Załączniki

• B04C1751-BB1D-430F-A724-A5F63F9EF3DB.png
    B04C1751-BB1D-430F-A724-A5F63F9EF3DB.png
    100 KB · Wyświetleń: 365
Zobacz załącznik 862029 Dziewczyny jako ze jutro wyjeżdżam , stwierdziłam ze muszę sprawdzić jak będę się czuła w pełnym słońcu, normalnie to jestem ciepłolubna , upał i gorąco mi nie straszne ale wiadomo w ciąży może być różnie...... wiec wzięłam leżak wyszłam na mój taras na 15 pietrze i....... czuje się cudownie:-Dchyba brakowało mi tego, normalnie odpoczywam i wogole nie jest mi jakoś ciężko czy coś .... mam nadzieje ze przeżyje tak cały urlop... chociaż dziś u mnie w mieście to jak tropiki :-p mam jeszcze nadzieje ze tydzień nad morzem złagodzi moja alergie bo mecze się strasznie z katarem i łzawiącymi oczami

Uważaj jednak na słoneczko.
Nie przegrzej się i uważaj na przebarwienia.
Mi już się pojawiły na buzi. Chyba taki urok :-(

Uważaj jednak na słoneczko.
Nie przegrzej się i uważaj na przebarwienia.
Mi już się pojawiły na buzi. Chyba taki urok :-(
Uważam uważam, przy moich czarnych włosach kapelusz na głowie obowiązkowo , ja ogólnie z tych ciemnych , jak to mówi moja mama cygańskich karnacji :laugh2: ale filtr tez będzie i w razie dużego słońca parasol i zimne virgin mojito 8-):D

Zobacz załącznik 862029 Dziewczyny jako ze jutro wyjeżdżam , stwierdziłam ze muszę sprawdzić jak będę się czuła w pełnym słońcu, normalnie to jestem ciepłolubna , upał i gorąco mi nie straszne ale wiadomo w ciąży może być różnie...... wiec wzięłam leżak wyszłam na mój taras na 15 pietrze i....... czuje się cudownie:-Dchyba brakowało mi tego, normalnie odpoczywam i wogole nie jest mi jakoś ciężko czy coś .... mam nadzieje ze przeżyje tak cały urlop... chociaż dziś u mnie w mieście to jak tropiki :-p mam jeszcze nadzieje ze tydzień nad morzem złagodzi moja alergie bo mecze się strasznie z katarem i łzawiącymi oczami
Podziwiam, ja takie temperatury bym najchętniej spędziła w bunkrze :D

Otworzyła sklep, w którym skupiła większość istniejących polskich marek - spodziewałam się bardziej autorskich projektów :p Sama też prowadziłam taki sklep do niedawna ;)
A ceny? cóż, moim zdaniem jakość jest współmierna do ceny - większość mojej i K szafy to polskie marki i naprawdę są 'niedozdarcia' ;)
Wiadomo, że niemowlakowi nie kupie 10szt body po 55zł, ale już jedno czy dwie sztuki na specjalną okazje why not ;)
No ok,zgodzę się,że sobie można kupić porządne zreczy bo my juz znich nie wyrośniemy,ale dziecku...niekoniecznie wszystko musi być oryginalne. Owszem,jakieś wyjsciowe ubranko tak,ale np.taki rozek za 200 zł...
Każdy jednak ma swoje zdanie,ja niekoniecznie uważam,że jakośc tych drogich rzeczy jest adekwatna do ceny jaką sobie sklepy dyktują.

reklama
Do góry