reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A propo leków...każda z was łyka jakiś ciążowy suplement z dha?
Bo ja tylko jod, foliowy i wit d I nie wiem czy wprowadzać czy dać sobie spokój z suplementami?
Wyniki ok mam. Oczywiście gin poleca Mama dha ale to niestety dziěki prężnie działającemu przedstawicielowi [emoji14]
Mi zaleciła DHA mama premium (wcześniej pregna plus ale ma mniej DHA więc zmiana) ale biorę to co miałam w szafie o podobnym składzie czyli mama premium doppelhertza. Oprócz tego magnez 3*1 i vigantol w kroplach bo mam niedobór witaminy D3...
Aha, wyniki morfologii i moczu mam perfekcyjne, ale za to właśnie D3 za mało n i skurcze macicy

reklama
Dziś rano aż mi się brzuch ruszał od kopania dzieciątka :D Nawet mój mąż to zauważył, ależ mu się spodobało :) Wcześniej tylko czułam w środku albo po przyłożeniu dłoni, a teraz ale się to rozkręciło! A dziś skończyłam 22 tydzień (22+0).
O jak pieknie ! :D ja właśnie na cos takiego czekam,bo synuś niby aktywny ale jak rekę przyłoże to się uspokaja

A propo leków...każda z was łyka jakiś ciążowy suplement z dha?
Bo ja tylko jod, foliowy i wit d I nie wiem czy wprowadzać czy dać sobie spokój z suplementami?
Wyniki ok mam. Oczywiście gin poleca Mama dha ale to niestety dziěki prężnie działającemu przedstawicielowi [emoji14]
Ja lykam pregna dha 250 :) chyba ze jesz duzo kwasow tluszczowych nienasyconych to mozesz dac sobie spokoj z tym suplementem

Ja biorę tylko z NFZ kartę unijna , w Europie wystarczy, a jeżeli chodzi o podróż to tylko co jest w standardzie, nic dodatkowo nigdy nie wykupuje, a generalnie wyjezdzam kilka razy w roku
Ale karta chyba nie pokrywa wszystkich kosztów np. Przewóz karetka? Czy coś się zmieniło? jesteś bardziej biegła w tej dziedzinie :)
Bo wydaje mi się, że Co kraj to obyczaj i karta może pokryć tylko niektóre koszty w zależności od kraju do jakiego jedziemy, to za co zapłacimy w Austrii nie zapłacimy we Francji, bo w niektórych krajach obowiązuje współfinansowane usług medycznych przez pacjenta. Nie mówiąc już o sportach ekstremalnych jak jazda skuterem, spacery w górach powyżej ilustam metrów, rekreacyjna jazda na nartach za które w ogóle może nie być refundacji.
Wydaje mi się również, że zawartość alkoholu we krwi w czasie wypadku w niektórych krajach ma znaczenie czy zostanie wypłacone ubezpieczenie.

Nigdy nie udowodniono, żeby duphaston wywoływał spodziectwo. Nawet na ulotce jest to napisane. A na forach kobiety sieją straszną panikę - próbowałam kiedyś znaleźć jakiś artykuł naukowy na ten temat i nie znalazłam nic. Jedyne co znalazłam, to wpisy na forach i panikujące koszmarnie kobiety...
Tak, tak, nie ma zadnych badan, ktore by to potwierdzily :)

Ja zawsze wykupuje ubezpieczenie, załatwić można nawet tego samego dnia ale wiadomo zawsze lepiej wcześniej się zorientować. Ja chodzę do firmy ubezpieczajacej i tam wyszukuą mi to co mnie interesuje. W zeszłym roku koszt był nie więcej niż 150 zł za 2 os głównie interesowało mnie ubezpieczenie NW ale było też od opóźnienia lotu, zagubienia bagażu. Jeżeli wiesz ze będziesz uprawiala sporty ekstremalne to też ubezpieczenia się od tego. Radzę poczytać jakie sporty są uznawane za ekstremalne, bo można się czasem zdziwić ;) jak jedziesz autem to dobrze mieć ubezpieczenie w razie awarii takie, że dają ci auto zastępcze, holowanie do mechanika itp. Chyba, że to już masz wykupione to w ubezpieczeniu auta, tylko sprawdź czy za granicą też to obowiązuje. Ogólnie musisz przeczytać dokładnie umowę i jakie i na co masz ubezpieczenie i do jakiej kwoty. Zawsze mniej to ubezpieczenie przy sobie.
Super. Dzięki za info.

Nigdy nie udowodniono, żeby duphaston wywoływał spodziectwo. Nawet na ulotce jest to napisane. A na forach kobiety sieją straszną panikę - próbowałam kiedyś znaleźć jakiś artykuł naukowy na ten temat i nie znalazłam nic. Jedyne co znalazłam, to wpisy na forach i panikujące koszmarnie kobiety...
Jeśli chodzi o spodziectwo to teraz jest ok 30% więcej takich przypadków niż 20lat temu... A przyczyn może być bardzo wiele np. pestycydy czy niektóre składniki kosmetyków które mają wpływ na układ hormonalny. A z tym Duphastonu to pierwsze słyszę

reklama
Do góry