reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Pytanie do doświadczonych mam o ubranie 1,5-2-letniej dziewczynki w sukienkę: jeśli pod sukienką nie ma body ani rajstop lub leginsów, to czy wkładacie coś na pampersa? Jakieś majtki? Linki mile widziane. Chciałam kupić coś takiego w H&M, ale to jest tylko do 74 i na dodatek wyprzedane
hmgoepprod

reklama
Kurde,tyle słyszę o tych chustach i nawet mój chłop mówił,że ostatnio pani z dzieciątkiem przyszła do niego,takie spokojne było... Ale ja się boję o kręgosłup i że nie bedę umiała zawiązać tak,żeby mały nie wypadł.
Myślę że tu strach ma wielkie oczy. [emoji4] na początku na pewno nie jest to łatwe bo chusta to kawał materiału. Najpierw ją sobie oplatałam odpowiednio a Dzidziolka na koniec wkładałam i dowiązywałam chustę trochę podobnie jak sznurówki [emoji6][emoji6][emoji6]
Ja się uczyłam z płyty CD którą kupiłam razem z chusta. Ale ja mało nosiłam Synka. Latem jak pojechałam z nim busem nad morze strasznie mi się spocił w chuście, a tam wiało i trzeba było nakarmić nie było gdzie czmychnąć...wpadłam w jakąś panikę bo on płakał no i go rozwinełam i przeziebiłam wtedy [emoji53] Nie mogłam siebie wybaczyć tej głupoty. Dziś wiem, że były różne wyjścia, których wtedy jako niedoświadczona mama nie zauważyłam. Potem używałam tylko w chłodniejsze dni a w gorące tylko wózek.
Chciałabym bardzo wrócić do chustowania...ale nie chciałabym też by to był najważniejszy środek transportu [emoji4]
Moja przyjaciółka tak przyzwyczaiła synka do bliskości w chuście, że w wózeczku nie koniecznie chciał jeździć...czy nawet spać. Tylko jej to nie przeszkadzało. Kwestia też tego na co się świadomie decydujemy. [emoji4]

Ostatnia edycja:
Pytanie do doświadczonych mam o ubranie 1,5-2-letniej dziewczynki w sukienkę: jeśli pod sukienką nie ma body ani rajstop lub leginsów, to czy wkładacie coś na pampersa? Jakieś majtki? Linki mile widziane. Chciałam kupić coś takiego w H&M, ale to jest tylko do 74 i na dodatek wyprzedane
hmgoepprod
Jakos o tym nie myslalam jeszcze. Jakos odslaniac plecow nie lubie. Ale mam takie majtusie jak na.zdj i latem.bede je zakladac. W poprzednie lato wybralam sie z golym pampersem i nie dosc ze sie pobrudzil to poprzesuwal eh

U mnie wózek był be przed chusta [emoji14] więc akurat u nas była wybawieniem. Potem kupiłam mei tai jak już stabilnie siedziała i to już w ogóle nas ratowało
Myślę że tu strach ma wielkie oczy. [emoji4] na początku na pewno nie jest to łatwe bo chusta to kawał materiału. Najpierw ją sobie oplatałam odpowiednio a Dzidziolka na koniec wkładałam i dowiązywałam chustę trochę podobnie jak sznurówki [emoji6][emoji6][emoji6]
Ja się uczyłam z płyty CD którą kupiłam razem z chusta. Ale ja mało nosiłam Synka. Latem jak pojechałam z nim busem nad morze strasznie mi się spocił w chuście, a tam wiało i trzeba było nakarmić nie było gdzie czmychnąć...wpadłam w jakąś panikę bo on płakał no i go rozwinełam i przeziebiłam wtedy [emoji53] Nie mogłam siebie wybaczyć tej głupoty. Dziś wiem, że były różne wyjścia, których wtedy jako niedoświadczona mama nie zauważyłam. Potem używałam tylko w chłodniejsze dni a w gorące tylko wózek.
Chciałbym bardzo wrócić do chustowania...ale nie chciałbym też by to był najważniejszy środek transportu [emoji4]
Moja przyjaciółka tak przyzwyczaiła synka do bliskości w chuście, że w wózeczku nie koniecznie chciał jeździć...czy nawet spać. Tylko jej to nie przeszkadzało. Kwestia też tego na co się świadomie decydujemy. [emoji4]

U mnie wózek był be przed chusta [emoji14] więc akurat u nas była wybawieniem. Potem kupiłam mei tai jak już stabilnie siedziała i to już w ogóle nas ratowało
Mei tai to jest jakiś specjalny rodzaj chusty czy coś innego?
Przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale ja jestem zielona w temacie [emoji12]

Jakos o tym nie myslalam jeszcze. Jakos odslaniac plecow nie lubie. Ale mam takie majtusie jak na.zdj i latem.bede je zakladac. W poprzednie lato wybralam sie z golym pampersem i nie dosc ze sie pobrudzil to poprzesuwal eh

Jestem.wprawdzie mama synka, ale latem zakładam mu koszulkę i wielopieluszke.Sa takie śliczne, że już nie trzeba majtaskow ;)
Corci jakieś babskie wzorki też zafunduje (o.ile nadal pozostanie corcia)

Jestem.wprawdzie mama synka, ale latem zakładam mu koszulkę i wielopieluszke.Sa takie śliczne, że już nie trzeba majtaskow ;)
Corci jakieś babskie wzorki też zafunduje (o.ile nadal pozostanie corcia)
A możesz coś więcej napisać o wielopieluszkach? Od ktorego tygodnia mozna je zakladac,kiedy lepiej tak a kiedy nie i jak z funkcjonalnością i praniem?

Dziewczyny, czy wy tez odczuwacie kłucie w pochwie? Ostatnio zaczelam odczuwac nawet kilka razy dziennie, szczegolnie w pozycji siedzacej, nie jest to jakis straszny ból przy ktorym bym nie mogla funkcjonowac ale jednak. Jest sie czym martwic?

reklama
U nas też był najpierw wózek. Tylko marzyło mi się jeździć z Maleństwem nad morze ba spacery by pochodzić po piachu...więc jak miał 3 miesiące to zdecydowałam się na chustę, bo do busa nikt by mnie z wózkiem z gondolą nie zabrał. No i byłam sama z nim tylko raz [emoji17] potem już jeździłam z mężem autem ewentualnie na zachody i spacery ale w aucie się nie pocił był w foteliku.

Do góry