reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny ja ostatnio jak patrzę w lustro jestem coraz bardziej przerażona że brzuchol tak szybko rośnie. To dopiero 21+4 a już ogromniasty jest. Zaczął się problem z zakladaniem sandałków z zaczepami...
IMG_20180527_113033_289.jpg

Załączniki

• IMG_20180527_113033_289.jpg
    IMG_20180527_113033_289.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 437
reklama
Nie do końca :D bo kupując od kogoś z drugiej ręki też ją nazwiemy używana, a niekoniecznie było dużo noszone ;)
Kurde,tyle słyszę o tych chustach i nawet mój chłop mówił,że ostatnio pani z dzieciątkiem przyszła do niego,takie spokojne było... Ale ja się boję o kręgosłup i że nie bedę umiała zawiązać tak,żeby mały nie wypadł.

Kurde,tyle słyszę o tych chustach i nawet mój chłop mówił,że ostatnio pani z dzieciątkiem przyszła do niego,takie spokojne było... Ale ja się boję o kręgosłup i że nie bedę umiała zawiązać tak,żeby mały nie wypadł.
Też mnie to przerazalo na początku, ale na prawdę nie jest takie trudne jak się wydaje :) fajnie poćwiczyć z doradcą chustowym, w każdym mieście są - jeśli nie czujesz się pewnie. Ale samemu też idzie ogarnąć :)

Też mnie to przerazalo na początku, ale na prawdę nie jest takie trudne jak się wydaje :) fajnie poćwiczyć z doradcą chustowym, w każdym mieście są - jeśli nie czujesz się pewnie. Ale samemu też idzie ogarnąć :)
U mnie nie ma takiego doradcy, ale bede probowala sie z yt uczyc albo ma lokalnej grupie mamowej zapytam o pomoc :D

Ja wiązać umiem z przodu.Na kangurka i kieszonkę.Ale z tyłu już nie.
Może dlatego że mały był dość duży ruchliwy i nie udawało mi się go zarzucić na plecy jak na filmach.Tak czy inaczej bobasionka będę nosić bo chusta lezy i czeka...

A dziś kupuje nowe wkłady do pieluszek wielorazowych u Kokosi, bo część naszych tych małych już odkładam dla siostrzyczki, a braciszek nadal leje pod siebie.Tak przynajmniej mąż nie będzie marudził, że a.po co itd.

Ja byłam na krótkim szkoleniu i z tego co nam mówiono to ok 120-140 zł za kilka godzin ( czas jest uzależniony od tego jaką jest potrzeba ale z reguły 3-4 godziny )
Dzięki! To nie tak źle,chociaż muszę doksztalcic się w temacie. Coś tam czytam,ale im więcej wiem tym glupsza jestem;)

reklama
Nom z samymi pamperami i jedzonkiem to może faaktycznie w takiej kwocie. Ja nigdy nie liczyłam.
U nas dodatkowo chorowitek się trafił I co miesiąc min.100zł w aptece zostawiam...plus wizyty prywatne jak coś pilnego a na nfz długi termin do specjalisty.
Szczepienia jeżeli ktoś bierze dodatkowe.
U nas na szczęście jeszcze nie chorował tak poważnie żeby brać antybiotyk, jakieś przeziębienia lekkie tylko. A no właśnie, jeśli ktoś szczepi nie na NFZ to więcej wychodzi.

Do góry