reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny ja ostatnio jak patrzę w lustro jestem coraz bardziej przerażona że brzuchol tak szybko rośnie. To dopiero 21+4 a już ogromniasty jest. Zaczął się problem z zakladaniem sandałków z zaczepami...
IMG_20180527_113033_289.jpg

Załączniki

• IMG_20180527_113033_289.jpg
    IMG_20180527_113033_289.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 426
reklama
Nie do końca :D bo kupując od kogoś z drugiej ręki też ją nazwiemy używana, a niekoniecznie było dużo noszone ;)
Kurde,tyle słyszę o tych chustach i nawet mój chłop mówił,że ostatnio pani z dzieciątkiem przyszła do niego,takie spokojne było... Ale ja się boję o kręgosłup i że nie bedę umiała zawiązać tak,żeby mały nie wypadł.

Kurde,tyle słyszę o tych chustach i nawet mój chłop mówił,że ostatnio pani z dzieciątkiem przyszła do niego,takie spokojne było... Ale ja się boję o kręgosłup i że nie bedę umiała zawiązać tak,żeby mały nie wypadł.
Też mnie to przerazalo na początku, ale na prawdę nie jest takie trudne jak się wydaje :) fajnie poćwiczyć z doradcą chustowym, w każdym mieście są - jeśli nie czujesz się pewnie. Ale samemu też idzie ogarnąć :)

Też mnie to przerazalo na początku, ale na prawdę nie jest takie trudne jak się wydaje :) fajnie poćwiczyć z doradcą chustowym, w każdym mieście są - jeśli nie czujesz się pewnie. Ale samemu też idzie ogarnąć :)
U mnie nie ma takiego doradcy, ale bede probowala sie z yt uczyc albo ma lokalnej grupie mamowej zapytam o pomoc :D

Ja wiązać umiem z przodu.Na kangurka i kieszonkę.Ale z tyłu już nie.
Może dlatego że mały był dość duży ruchliwy i nie udawało mi się go zarzucić na plecy jak na filmach.Tak czy inaczej bobasionka będę nosić bo chusta lezy i czeka...

A dziś kupuje nowe wkłady do pieluszek wielorazowych u Kokosi, bo część naszych tych małych już odkładam dla siostrzyczki, a braciszek nadal leje pod siebie.Tak przynajmniej mąż nie będzie marudził, że a.po co itd.

Ja byłam na krótkim szkoleniu i z tego co nam mówiono to ok 120-140 zł za kilka godzin ( czas jest uzależniony od tego jaką jest potrzeba ale z reguły 3-4 godziny )
Dzięki! To nie tak źle,chociaż muszę doksztalcic się w temacie. Coś tam czytam,ale im więcej wiem tym glupsza jestem;)

reklama
Nom z samymi pamperami i jedzonkiem to może faaktycznie w takiej kwocie. Ja nigdy nie liczyłam.
U nas dodatkowo chorowitek się trafił I co miesiąc min.100zł w aptece zostawiam...plus wizyty prywatne jak coś pilnego a na nfz długi termin do specjalisty.
Szczepienia jeżeli ktoś bierze dodatkowe.
U nas na szczęście jeszcze nie chorował tak poważnie żeby brać antybiotyk, jakieś przeziębienia lekkie tylko. A no właśnie, jeśli ktoś szczepi nie na NFZ to więcej wychodzi.

Do góry