Nesbitt33
Fanka BB :)
19+2Gratuluję;*
Ktory tydzień?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
19+2Gratuluję;*
Ktory tydzień?
Nom z samymi pamperami i jedzonkiem to może faaktycznie w takiej kwocie. Ja nigdy nie liczyłam.Ja Wam powiem o tych kosztach na dziecko. Jak było u mnie. No wiadomo na początek cała wyprawka. Jak się urodziło jadło pierś , ubranka co 3 miesiące około jakieś kupowalam, powiedzmy do 250-300 zł wydawałam na nie. Pampersy około 6 -8 dziennie na poczatek, czyli jakieś 4zl na dzien co daje 120zl miesięcznie dopiero po 6 miesiącu jak przyszło rozszerzenie karmienia to część gotowałam swoje ale nie wszystkie lubił, więc czasem dostawał zupki ze słoiczka. Ale więcej niż 100zl miesiecznie na pewno na nie nie wydawałam także pampersy plus zupki to jakieś 250zl przez kilka miesięcy. Od 10miesiaca robił siusiu po spaniu i kupe na nocnik, więc od tej pory szło nam około 4 pieluch dziennie. Kiedy skończył rok skończyły się zupki ze sklepu i je wszystko to co my.
Więc z tego wszystkiego wynika mi że więcej niż 150zl mięsiecznie w pierwszych 3 miesiącach życia dziecka na pewno nie wydalam. Później przez jakieś pół roku do 300zl miesięcznie. A teraz już bardzo malo- ma 20miesiecy- je wszystko co my, ubranka kupuje jeszcze rzadziej bo już wolniej dziecko rośnie i rozmiar się nie zmienia , pieluch już prawie wcale nie używamy- jedną dziennie - zazwyczaj cały dzień sucha
Wydaje mi się,że do tego jeszcze trzeba doliczyć koszty takie jak prąd itd bo wiadomo,że prania więcej(o i proszki,płyny)niż było wcześniej. Do tego kosmetyki dla dziecka i jakieś pierdółki,które mama jak zobaczy,to po prostu MUSI kupić ale to chyba do 150 zł można doliczyćNom z samymi pamperami i jedzonkiem to może faaktycznie w takiej kwocie. Ja nigdy nie liczyłam.
U nas dodatkowo chorowitek się trafił I co miesiąc min.100zł w aptece zostawiam...plus wizyty prywatne jak coś pilnego a na nfz długi termin do specjalisty.
Szczepienia jeżeli ktoś bierze dodatkowe.
Ja tez kupiłam kiedyś sukienkę z metką Only jeśli dobrze pamiętam kosztowała ok 20 zł@Wonderful to ja Ci powiem ciekawostkę
Pepco i smyk to to samo. A raczej w Pepco większość ciuchów to outlet smyka.
Doszlysmy do tego ze znajomymi kiedy ja trafiłam na metke ze smyka w Pepco na spódnicze za 9,90, a znajoma rok wcześniej kupiła taka sama apodniczke w smyku właśnie za 59,90
Dwa tyg temu inna znajoma kupiła spodnie z nowej kolekcji dla syna w smyku, za 79,90, znaleźliśmy takie same w Pepco, nawet gumka była identyczna w środku. Tylko tym razem poprawne metki... Tak że ten...
Ja będę kupowała w C&a bieliznę i ubranka dla noworodka, dla starszego syna bieliznę tylko tam kupuje, jestem bardzo zadowolona z jakościW sumie to już chyba nie wiadomo gdzie kupowac.
Może jakieś doświadczone mamy cos poleca?
To fakt, synek też ma kilka koszulek z c&a i są bardzo dobre.Ja będę kupowała w C&a bieliznę i ubranka dla noworodka, dla starszego syna bieliznę tylko tam kupuje, jestem bardzo zadowolona z jakości
Sandra myślę że nasze Dzidziolki jeszcze mają duuużo miejsca do pływania. Jutro już może jej nie mieć wokół szyi. [emoji4] we wtorek miałam połówkowe, to Mała była główką w dół obrócona, a wczoraj byłam u swojego lekarza i już była główką w górze. [emoji4] różnica kilku dni i pewnie jeszcze sobie popływa...Nie martw się...będzie się jeszcze i Twój Synuś kręcił.No tez mi tak mowil ginekolog mimo wszystko pepowina wokol szyji jakos mnie martwi, choc teraz mu nie szkodzi
No ginka mowila ze takie owiniecie to chwila, kilka godzin i jest tak samo szybko moze sie odwinacSandra myślę że nasze Dzidziolki jeszcze mają duuużo miejsca do pływania. Jutro już może jej nie mieć wokół szyi. [emoji4] we wtorek miałam połówkowe, to Mała była główką w dół obrócona, a wczoraj byłam u swojego lekarza i już była główką w górze. [emoji4] różnica kilku dni i pewnie jeszcze sobie popływa...Nie martw się...będzie się jeszcze i Twój Synuś kręcił.