Leśny człowiek
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ja mam Medicover ale od kiedy się przeprowadziłam to najbliższy mam 30km od siebie, więc trochę mniej niż Ty ale też bardziej już mi się opłaca samej te badaia porobić i wynik ten sam dzień niż się z nimi bawić.Nie nie martwię się , jak się leczyłam i robiłam praktycznie co mc różne badania hormony i inne cuda to miesięcznie i 400-500 zł zostawialam w laboratorium ... Więc ich ceny już mnie nie zaskoczą...
Swoją drogą chcą żeby było więcej dzieci w Polsce , to badania powinny być za darmo te nasze hormonalne czy zwykłe . Na NFZ wątpię żebym tak często mogła robić i sprawdzać wyniki czy są lepsze .
Mam opiekę w pracy w Lux med ale do Krakowa mam 50 km w 1 stronę , a dwa jak byłam u ginekologa i dał mi np skierowanie na badania na dużo badań a potem przyszłam po następne skietskiero ok za 3 m-ce to mnie wyśmiał !!! Że mi nie da , że lux med nie prowadzi leczenia nie plodnosci bla bla bla ... Więc olalam ich i prywatnie bule duzoooo kasy na badania ....
Ale opłacało się i jestem w ciąży
U mnie podobnie [emoji4] Ja u swojego prywatnie 17maja (19+2) a na nfz co dostalam skierowanie 26maja (20+4)Ja idę 25 maja i będę wtedy 19+6
Ja mam zdjęcie zawsze. Z prenatalnych to w ogóle z 8, ale tak normalnie 2. Mogę sobie potem oglądać ile wlezieA pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ???
Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...
A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ???
U mnie pierwsza ciaza i ja dopiero i tylko laktator kupiłam [emoji3][emoji33][emoji33]Am dokładnie tak samo [emoji5] Trochę wozeczki podgladam...i nic poza tym.
Ja miałam jeszcze awidnosc i wtedy mi skoczyło grubo powyżej 100. iGG+igm bodajże 80zl razem, a sama awidnosc 75...Wow strasznie drogo ja za obie toxo płaciłam koło 55-60 zł
Mieszkam na wsi, cieszę się że mam laboratorium w ogóle we wsi obok... Jakbym miała jechac do miasta to te 10zl to na benzynę wydam :/ wiadomo, wszystko ma swoje plusy i minusy, cieszę się bo cisza i spokój ale niektóre rzeczy przez to dalekoJeju, jak drogo! Ja płaciłam zawsze ok. 25-30 zł za jedną klasę, czyli razem do 60 zł + jakieś 5 zł za pobranie.
Ale tętno dziecka zbadał? No w enel-medzie też takie praktyki - ja tam mam abonament, ale na wizycie pełnopłatnej usg też by nie było. Dzisiaj się dowiadywałam jak to u nich z usg jest i pani mi powiedziała, że w tej placówce, w której przyjmuje gin, usg ciążowego w ogóle nie robią i że musiałabym jechać do innej placówki. Phi.
U mnie 200 wizyta z USG. Jak jakieś cytologię czy coś to jeszcze dodatkowo..No u mnie zazwyczaj tez te ceny 150-250 zł ale no mi mój gin odpuszcza te dodatkowe 50 zł za usg w końcu chodzę do niego co 3 tygodnie. Wiec płace za wizytę i usg tylko 100 zł , także z tego co tu widze jak piszecie to taniutko
Hej. Dawno się nie udzielalam ale czytam Was cały czas . Chciałam Wam powiedzieć że będę miała chłopczyka. Intuicja mnie nie zawiodła kolejny raz [emoji5].Zobacz załącznik 850966