reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To dokładnie tak jak ja. Właśnie wróciłam od położnej (numerek do dr trzeba pobrać żeby w kolejce pół dnia nie stać). No i pomarudzila znowu bo nic nie przytyłam. Od stycznia 1.5 kg mi doszło. A ja jem normalnie, brzuchol rośnie, tylko nogi chudna i wszystko wygląda jakby było ok.
Ja też nic nie przytyłam. Może pół kg. Ale mi się waga w ciągu dnia potrafi o 2kg zmienić :D zależnie od tego jak pojem. Tylko że ja jestem strasznie filigranowa, 43 kilo i 153 wzrostu więc np brzuch mi wyskoczył tylko na samej wadze jakoś się nie odbija. Za to miałam nadzieję że biust mi choć trochę urośnie, a tu dalej B i to nie z górnej granicy :D

Ja też nic nie przytyłam. Może pół kg. Ale mi się waga w ciągu dnia potrafi o 2kg zmienić :D zależnie od tego jak pojem. Tylko że ja jestem strasznie filigranowa, 43 kilo i 153 wzrostu więc np brzuch mi wyskoczył tylko na samej wadze jakoś się nie odbija. Za to miałam nadzieję że biust mi choć trochę urośnie, a tu dalej B i to nie z górnej granicy :D
No mnie brzusio też już urósł, a na wadze 1,5 kg więcej (z 56 na 57,5). Już jak patrzę, że co raz bliżej 60 to się przerażam, bo nigdy tyle nie ważyłam [emoji14] no i biust też pelniejszy się zrobił :D to chyba najlepsze w tej całej ciąży. Miałam malutkie B a teraz takie dorodne B. Sasasa [emoji4]

No mnie brzusio też już urósł, a na wadze 1,5 kg więcej (z 56 na 57,5). Już jak patrzę, że co raz bliżej 60 to się przerażam, bo nigdy tyle nie ważyłam [emoji14] no i biust też pelniejszy się zrobił :D to chyba najlepsze w tej całej ciąży. Miałam malutkie B a teraz takie dorodne B. Sasasa [emoji4]

No mnie delikatnie puki co brzuszek widać .
Biust było małe B teraz takie zaokrąglone pełne B ... Ale bez szału .
Waga ? Ooo poszła w górę teraz się ważyłam 58,5 na starcie teraz 61 :eek::szok::szok: czyli +2,5 kg już :szok:

My też mamy duzeee łóżko 180*200 alemaz już mówi że się wynosi do salonu na narożnik bo się nie będzie wysypiac do pracy ... Hmmm :eek: u Was też uciekają z sypialni mężowie jak mają gdzie inne lozko w mieszkaniu ?

Jak to jest u obecnych już mam w ptaktyce ?

Moj maz przy pierwszym dziecku nie uciekł z sypialni, raczej nie wstawał w nocy do syna bo szedł rano do pracy ale jak trzeba bylo to wstal tylko mojego trzeba bylo kopniakiem obudzic bo placz dziecka to jeszcze chyba poglebial mu sen [emoji23][emoji23]
Teraz przeniesie sie z synem do salonu na pierwsze miesiace a ja zostane z maluszkiem w sypialni [emoji106]

Ja zawsze miałam stałą wagę, kiedyś przez długi czas miałam 52-53kg (przy 173cm wzrostu) chciałam przytyć chociaż 2 kg bo się źle czułam jak mi kości wystawały i mostek mi było widać... nigdy nie byłam na żadnej diecie, jem wszystko. Jak mi trener na siłowni powiedział że powinnam 5 kg przytyć to się śmiałam, że jest to niemożliwe. Praca w korpo robiła swoje, nie miałam na nic czasu, wiecznie w biegu.. praca do 17-18 później zakupy, na chwile do domu i na trening albo zajęcia językowe. W domu byłam o 21/21:30 dopiero. Nawet w sobotę na 8:30 leciałam na siłownie... chciałam bardzo zajść w ciążę ale niestety się nie udawało...zmieniłam pracę, więcej luzu, po 16 już w domu, mniej stresu niż w poprzedniej i w ciągu roku dobiłam do 56 :D
Teraz w ciąży mam na + jakieś 2-2,5kg kolejne i nie wiem jakim cudem bo w cale dużo nie jem, może dlatego że mam mało ruchu. Brzuch już widać ale jeszcze się mieszczę w normalnych ciuchach i mam nadzieje, że jeszcze chociaż z miesiąc tak będzie. Chciałabym nie przytyć dużo i mam nadzieje że tak będzie. Co do piersi to ja akurat wcale się nie cieszę z faktu że się powiększyły... dla mnie to dramat, zawsze miałam problem z rozmiarem bo miałam 65E/F a teraz 65 F/G mam tylko nadzieję, że jak obwód mi się zwiększy to będzie mi łatwiej bo jednak 70 jest większy wybór i z tej polecanej przez was Jagna.pl skorzystam

I jeszcze co do piersi to powiedzcie czy wam się zmieniły brodawki? Moje są ciemniejsze tzn ta cała otoczka i zrobiła się większa.. straszne to jest... kolor rozumiem że po ciąży wróci do normy ale jest szansa że ta otoczka też zmaleje? :oo:

reklama
Do góry