reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Margonelka
Ale ja już zaczęłam drugi :) i właśnie podobno wtedy dha i cholina jest najważniejsza bo kształtuje się mózg.

@Kocurek ,moja gin zleciła tylko kwas foliowy i magnez w tabletkach bo mówi(od kilku już to słyszałam),że sens brania suplementów teraz jest żaden,dopiero w drugim trymestrze. A lepiej dostarczać w owocach i warzywach jeśli już:) ale co lekarz to chyba inna opinia
@Kocurek ,moja gin zleciła tylko kwas foliowy i magnez w tabletkach bo mówi(od kilku już to słyszałam),że sens brania suplementów teraz jest żaden,dopiero w drugim trymestrze. A lepiej dostarczać w owocach i warzywach jeśli już:) ale co lekarz to chyba inna opinia

reklama
1522170067-2fc9b928e56eb332-aaaaaa.jpeg

Dodam jeszcze zdjęcie z dzisiejszej wizyty :)

Śliczny dzieciaczek :) gratuluję

dhi4vfxm6kqiejz1.png

Tylko podobno ta osłonka jest ważna dla żołądka i nie powinno się tego wysypywac.No nic spróbuję jutro ale to straszna męczarnia czuje później ta tabletke jakby siedziała mi w przełyku.

Aaaa jakby proszek wsypac do wody i wypic... znam ten bol tych wielkich tabletek z proszkiem w srodku..po co oni takie wielkie to robia...przeciez to przez gardlo nie przechodzo

Dziewczyny mam pytanie o witaminy, co bierzecie?Moja gin poleciła mi prenatal Duo, ale ta tabletka witaminowa jest tak duża że nie mogę jej półknac i wrócę chyba do pregna plus i będę brała samo dha z Prenetralu. Chociaż pregna nie ma choliny :(
Biorę femibion 1 jeszcze, glownie ze wzgledu na ten dodatek meta-folianow. Dha kupilam omegamed ale mnie po nim mdli, wiec nie biore. Kiedys cenowo dobrze wychodził Vitaminer Prenatal.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie dzis rozkminialam
Mowi sie ze
ciaza trwa 9 miesięcy
...
Ciaza trwa 40 tygodni
Ale 40tyg to.10 miesiecy liczac ze 1 miesiac =4 tyg

Bez sensu ze sa to 2 rozne wersje...
Wiem ze 9 miesiecy od 2 kreseka
A 10 miesiecy licząc od OM

Eh
Oglada ktos.agenta ?
Ja oglądam

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale pamiętaj, że TVN nie pokaże Ci wprost, że ich agent coś kombinuje. Wydaliby go przed widzami. A tam każdy kombinuje, bo nie zależy im na kasie tylko na zabawie i darmowych wakacjach :D
Oj to prawda..kazda telewizja klamie i robi pod publiczke...
Jak bylam na tych pokazach fryzjerskich...na tym szkoleniu co byl pokaz na mojej glowie..to tam bylo 29 wlascicieli salonow na szkoleniu i do okolo 6 salonow dzwonili z ostrego ciecia, zeby program u nich robic... telewizja sama wydzwania... a one nie potrzebowaly pomocy.....i to po kilka razy potrafia dzwonic... a wiecie jak tam salon pokazuja na poczatku....jakie brudy na wierzch wyciagaja.....jak fryzjerow pokazuja ze nic nie umieja etc...a po ich pobycie niby nagle fryzjer super jest i posiadl wszystkie umiejetnosci..w tak krotkim czasie...

Dziewczyny ja po 2 wizytach w ciągu 5 dni. W czwartek miałam prenatalne. Wszystko ok. Nie wykryto żadnych wad genetycznych. W czwartek mierzyła 5.5 cm i dzisiaj miałam kolejną wizytę u swojej Pani doktor prowadzącej. Prawdopodobnie będzie dziewczynka. Mierzy 6.4cm i waży 60g. Zaraz podeślę zdjęcie z czwartkowej wizyty.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jutro mam zwykłą wizyte i oczywiście przeżywam męki i stresy. Czy któraś z was ma może też coś jutro :)?

Do góry