reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Margonelka
Ale ja już zaczęłam drugi :) i właśnie podobno wtedy dha i cholina jest najważniejsza bo kształtuje się mózg.

@Kocurek ,moja gin zleciła tylko kwas foliowy i magnez w tabletkach bo mówi(od kilku już to słyszałam),że sens brania suplementów teraz jest żaden,dopiero w drugim trymestrze. A lepiej dostarczać w owocach i warzywach jeśli już:) ale co lekarz to chyba inna opinia
@Kocurek ,moja gin zleciła tylko kwas foliowy i magnez w tabletkach bo mówi(od kilku już to słyszałam),że sens brania suplementów teraz jest żaden,dopiero w drugim trymestrze. A lepiej dostarczać w owocach i warzywach jeśli już:) ale co lekarz to chyba inna opinia

reklama
1522170067-2fc9b928e56eb332-aaaaaa.jpeg

Dodam jeszcze zdjęcie z dzisiejszej wizyty :)

Śliczny dzieciaczek :) gratuluję

dhi4vfxm6kqiejz1.png

Tylko podobno ta osłonka jest ważna dla żołądka i nie powinno się tego wysypywac.No nic spróbuję jutro ale to straszna męczarnia czuje później ta tabletke jakby siedziała mi w przełyku.

Aaaa jakby proszek wsypac do wody i wypic... znam ten bol tych wielkich tabletek z proszkiem w srodku..po co oni takie wielkie to robia...przeciez to przez gardlo nie przechodzo

Dziewczyny mam pytanie o witaminy, co bierzecie?Moja gin poleciła mi prenatal Duo, ale ta tabletka witaminowa jest tak duża że nie mogę jej półknac i wrócę chyba do pregna plus i będę brała samo dha z Prenetralu. Chociaż pregna nie ma choliny :(
Biorę femibion 1 jeszcze, glownie ze wzgledu na ten dodatek meta-folianow. Dha kupilam omegamed ale mnie po nim mdli, wiec nie biore. Kiedys cenowo dobrze wychodził Vitaminer Prenatal.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie dzis rozkminialam
Mowi sie ze
ciaza trwa 9 miesięcy
...
Ciaza trwa 40 tygodni
Ale 40tyg to.10 miesiecy liczac ze 1 miesiac =4 tyg

Bez sensu ze sa to 2 rozne wersje...
Wiem ze 9 miesiecy od 2 kreseka
A 10 miesiecy licząc od OM

Eh
Oglada ktos.agenta ?
Ja oglądam

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale pamiętaj, że TVN nie pokaże Ci wprost, że ich agent coś kombinuje. Wydaliby go przed widzami. A tam każdy kombinuje, bo nie zależy im na kasie tylko na zabawie i darmowych wakacjach :D
Oj to prawda..kazda telewizja klamie i robi pod publiczke...
Jak bylam na tych pokazach fryzjerskich...na tym szkoleniu co byl pokaz na mojej glowie..to tam bylo 29 wlascicieli salonow na szkoleniu i do okolo 6 salonow dzwonili z ostrego ciecia, zeby program u nich robic... telewizja sama wydzwania... a one nie potrzebowaly pomocy.....i to po kilka razy potrafia dzwonic... a wiecie jak tam salon pokazuja na poczatku....jakie brudy na wierzch wyciagaja.....jak fryzjerow pokazuja ze nic nie umieja etc...a po ich pobycie niby nagle fryzjer super jest i posiadl wszystkie umiejetnosci..w tak krotkim czasie...

Dziewczyny ja po 2 wizytach w ciągu 5 dni. W czwartek miałam prenatalne. Wszystko ok. Nie wykryto żadnych wad genetycznych. W czwartek mierzyła 5.5 cm i dzisiaj miałam kolejną wizytę u swojej Pani doktor prowadzącej. Prawdopodobnie będzie dziewczynka. Mierzy 6.4cm i waży 60g. Zaraz podeślę zdjęcie z czwartkowej wizyty.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jutro mam zwykłą wizyte i oczywiście przeżywam męki i stresy. Czy któraś z was ma może też coś jutro :)?

Do góry