reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Aga10_2018 slyszalam o dulach, ale na szkole rodzenia mi mowili ze w polsce nadal sceptycznie podchodza do nich, wiec lepiej powiedziec ze to jakas kuzynkal/ ciocia a nie ze duola. wiec co za tym idzie na porodzie mozse byc najczesciej 1 osoba towarzyszaca i wtedy raczej partnera nie bedzie. Ale jak powie się ze Dukla to chyba pozwalają na rodzące + mąż + Duola.
nikt z moich znajonych na takie rozwiazanie sie nie poszedl wiec nie wiem czy godne polecenia.
Ja wolałam ta intymna, rodzinna chwilę spędzić z mężem. Może i nie miał "doswiadczenia" ale ja również i byliśmy razem aby się wspierać. Ale tu zależy od kobiety. Jak ma sama rodzic bo mąż nie chce to myślę że lepiej z kimś niż samemu, ale są osoby co chcą same i tak im najlepiej.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Aga10_2018 slyszalam o dulach, ale na szkole rodzenia mi mowili ze w polsce nadal sceptycznie podchodza do nich, wiec lepiej powiedziec ze to jakas kuzynkal/ ciocia a nie ze duola. wiec co za tym idzie na porodzie mozse byc najczesciej 1 osoba towarzyszaca i wtedy raczej partnera nie bedzie. Ale jak powie się ze Dukla to chyba pozwalają na rodzące + mąż + Duola.
nikt z moich znajonych na takie rozwiazanie sie nie poszedl wiec nie wiem czy godne polecenia.
Ja wolałam ta intymna, rodzinna chwilę spędzić z mężem. Może i nie miał "doswiadczenia" ale ja również i byliśmy razem aby się wspierać. Ale tu zależy od kobiety. Jak ma sama rodzic bo mąż nie chce to myślę że lepiej z kimś niż samemu, ale są osoby co chcą same i tak im najlepiej.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Emol, pochodzili sceptycznie, teraz doula jest normalnie zarejestrowanym zawodem w Polsce :) pewnie dalej znajdzie się personel 'starej daty', ale generalnie idzie ku lepszemu :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny. Ja dziś Wam pisałam o bólu brzucha na dole i skurczach. Zadzwoniłam do lekarza po południu i kazał do szpitala jechać więc to posluchalam. Od dziecka nie byłam jako pacjentka w szpitalu masakra tu jest. Ale do rzeczy mój miesniak czyli moje drugie imię na forum uciska mi na pęcherz i to powoduje bóle. Lekarstwa na to mi nie dali zleciało badania może jutro się czegoś dowiem. Póki co załamania jestem na szczęście sama w pokoju i do toalety niedaleko ;-) szukam plusów głodna jestem masakrycznie na szczęście mąż przemyci mi mc Donalda.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Zapomniałam napisać najważniejszego dzidzia rośnie zdrowo jutro miałam mieć prenatalne więc nie da rady ale lekarz który mnie przyjął pomierzyl dzidziusoa i jest wszystko ok.

Kup suplement z żurawina dla kobiet w ciąży, szybko przejdzie albo urosept. Sok z żurawiny to doraźnie jak w pęcherzu jest zakażenie to żeby był skuteczny trzeba pić 5 litrów dziennie. A to trudne.

@aspektypoczywaj najwięcej jak się tylko da:) wierzę,że to ciężki wybór patologia czy dom,kiedy w domu są dzieciaki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i obyło się bez szpitala:)

Dziewczyny,któraś z Was brała może coś na zapalenie pęcherza? Od kilku dni trochę boli i nie mam pojęcia czy mogę coś wziąć dozwolonego

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale staram się czytać czasami.
U mnie w domu razem z wiosną zawitała ospa. Pierwsze 2 noce były straszne ale krosty przestały się pojawiać po 2 dniach więc teraz jest już dobrze. Jestem non stop z młodym w domu, mąż pracuje 10-12h w domu też, wiec wszystko na mojej głowie. Dobrze ze rodzice czasami przyniosą mi obiad. Chciałbym wrócić już do pracy i trochę odpocząć :)

Zapomniałam napisać najważniejszego dzidzia rośnie zdrowo jutro miałam mieć prenatalne więc nie da rady ale lekarz który mnie przyjął pomierzyl dzidziusoa i jest wszystko ok.

ale pomierzyl czy zrobil prenatalne, bo to kolosalna roznica, dopytaj sie, bo jesli nie to moze Twoj lekarz jeszcze to zrobi na wizycie .

a tez budze sie w nocy na siusiu i budze sie od tak tez, bezsennosc akurat jest masakryczna, potem wogole juz malo tomna chodze w ciagu dnia.
w hm widzialam promocje, ale poczekam, az bede wiedziala co jest w brzuszku.

@Margonelka @margerrita no mi też trochę zeszło zanim znalazłam to bicie serca, ale i tak nie chcę codziennie się doszukiwać, raz na jakiś czas mi starczy. W sumie to kupiłam to bardziej że względu na męża, bo go tu nie wpuszczają na usg i mam wrażenie, że tak się czuje odcięty trochę od ciąży :( A jak usłyszał serduszko to taaak się ucieszył, nawet przyniósł mi kwiaty, powiedział, że musimy świętować takie ważne wydarzenie :D

A co do douli to chyba to zależy od szpitala, czytałam jakiś czas temu na stronie tego, który rozważam, że może być bezwzględnie tylko 1 osoba towarzysząca i wyraźnie zaznaczyli, że jeśli jest doula to mąż/partner już nie może.

reklama
@Margonelka @margerrita no mi też trochę zeszło zanim znalazłam to bicie serca, ale i tak nie chcę codziennie się doszukiwać, raz na jakiś czas mi starczy. W sumie to kupiłam to bardziej że względu na męża, bo go tu nie wpuszczają na usg i mam wrażenie, że tak się czuje odcięty trochę od ciąży :( A jak usłyszał serduszko to taaak się ucieszył, nawet przyniósł mi kwiaty, powiedział, że musimy świętować takie ważne wydarzenie :D

A co do douli to chyba to zależy od szpitala, czytałam jakiś czas temu na stronie tego, który rozważam, że może być bezwzględnie tylko 1 osoba towarzysząca i wyraźnie zaznaczyli, że jeśli jest doula to mąż/partner już nie może.

Twój Maluszek jest troszkę starszy i na pewno większy:) mój z usg mniejszy o tydzien niz z om,więc serduszko też być może później uda mi się wyszukać. Ale Wam zazdroszczę:tak:

@Kocurek tyle to nie dam rady wypić i chyba w kibelku musialabym zamieszkac:cool: biorę od wczoraj urosept i nie wiem czy to jego zasluga czy tak po prostu wyszło,ale jest nieco lepiej:rolleyes2:

Do góry