reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Aga10_2018 slyszalam o dulach, ale na szkole rodzenia mi mowili ze w polsce nadal sceptycznie podchodza do nich, wiec lepiej powiedziec ze to jakas kuzynkal/ ciocia a nie ze duola. wiec co za tym idzie na porodzie mozse byc najczesciej 1 osoba towarzyszaca i wtedy raczej partnera nie bedzie. Ale jak powie się ze Dukla to chyba pozwalają na rodzące + mąż + Duola.
nikt z moich znajonych na takie rozwiazanie sie nie poszedl wiec nie wiem czy godne polecenia.
Ja wolałam ta intymna, rodzinna chwilę spędzić z mężem. Może i nie miał "doswiadczenia" ale ja również i byliśmy razem aby się wspierać. Ale tu zależy od kobiety. Jak ma sama rodzic bo mąż nie chce to myślę że lepiej z kimś niż samemu, ale są osoby co chcą same i tak im najlepiej.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Aga10_2018 slyszalam o dulach, ale na szkole rodzenia mi mowili ze w polsce nadal sceptycznie podchodza do nich, wiec lepiej powiedziec ze to jakas kuzynkal/ ciocia a nie ze duola. wiec co za tym idzie na porodzie mozse byc najczesciej 1 osoba towarzyszaca i wtedy raczej partnera nie bedzie. Ale jak powie się ze Dukla to chyba pozwalają na rodzące + mąż + Duola.
nikt z moich znajonych na takie rozwiazanie sie nie poszedl wiec nie wiem czy godne polecenia.
Ja wolałam ta intymna, rodzinna chwilę spędzić z mężem. Może i nie miał "doswiadczenia" ale ja również i byliśmy razem aby się wspierać. Ale tu zależy od kobiety. Jak ma sama rodzic bo mąż nie chce to myślę że lepiej z kimś niż samemu, ale są osoby co chcą same i tak im najlepiej.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Emol, pochodzili sceptycznie, teraz doula jest normalnie zarejestrowanym zawodem w Polsce :) pewnie dalej znajdzie się personel 'starej daty', ale generalnie idzie ku lepszemu :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny. Ja dziś Wam pisałam o bólu brzucha na dole i skurczach. Zadzwoniłam do lekarza po południu i kazał do szpitala jechać więc to posluchalam. Od dziecka nie byłam jako pacjentka w szpitalu masakra tu jest. Ale do rzeczy mój miesniak czyli moje drugie imię na forum uciska mi na pęcherz i to powoduje bóle. Lekarstwa na to mi nie dali zleciało badania może jutro się czegoś dowiem. Póki co załamania jestem na szczęście sama w pokoju i do toalety niedaleko ;-) szukam plusów głodna jestem masakrycznie na szczęście mąż przemyci mi mc Donalda.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Zapomniałam napisać najważniejszego dzidzia rośnie zdrowo jutro miałam mieć prenatalne więc nie da rady ale lekarz który mnie przyjął pomierzyl dzidziusoa i jest wszystko ok.

Kup suplement z żurawina dla kobiet w ciąży, szybko przejdzie albo urosept. Sok z żurawiny to doraźnie jak w pęcherzu jest zakażenie to żeby był skuteczny trzeba pić 5 litrów dziennie. A to trudne.

@aspektypoczywaj najwięcej jak się tylko da:) wierzę,że to ciężki wybór patologia czy dom,kiedy w domu są dzieciaki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i obyło się bez szpitala:)

Dziewczyny,któraś z Was brała może coś na zapalenie pęcherza? Od kilku dni trochę boli i nie mam pojęcia czy mogę coś wziąć dozwolonego

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale staram się czytać czasami.
U mnie w domu razem z wiosną zawitała ospa. Pierwsze 2 noce były straszne ale krosty przestały się pojawiać po 2 dniach więc teraz jest już dobrze. Jestem non stop z młodym w domu, mąż pracuje 10-12h w domu też, wiec wszystko na mojej głowie. Dobrze ze rodzice czasami przyniosą mi obiad. Chciałbym wrócić już do pracy i trochę odpocząć :)

Zapomniałam napisać najważniejszego dzidzia rośnie zdrowo jutro miałam mieć prenatalne więc nie da rady ale lekarz który mnie przyjął pomierzyl dzidziusoa i jest wszystko ok.

ale pomierzyl czy zrobil prenatalne, bo to kolosalna roznica, dopytaj sie, bo jesli nie to moze Twoj lekarz jeszcze to zrobi na wizycie .

a tez budze sie w nocy na siusiu i budze sie od tak tez, bezsennosc akurat jest masakryczna, potem wogole juz malo tomna chodze w ciagu dnia.
w hm widzialam promocje, ale poczekam, az bede wiedziala co jest w brzuszku.

@Margonelka @margerrita no mi też trochę zeszło zanim znalazłam to bicie serca, ale i tak nie chcę codziennie się doszukiwać, raz na jakiś czas mi starczy. W sumie to kupiłam to bardziej że względu na męża, bo go tu nie wpuszczają na usg i mam wrażenie, że tak się czuje odcięty trochę od ciąży :( A jak usłyszał serduszko to taaak się ucieszył, nawet przyniósł mi kwiaty, powiedział, że musimy świętować takie ważne wydarzenie :D

A co do douli to chyba to zależy od szpitala, czytałam jakiś czas temu na stronie tego, który rozważam, że może być bezwzględnie tylko 1 osoba towarzysząca i wyraźnie zaznaczyli, że jeśli jest doula to mąż/partner już nie może.

reklama
@Margonelka @margerrita no mi też trochę zeszło zanim znalazłam to bicie serca, ale i tak nie chcę codziennie się doszukiwać, raz na jakiś czas mi starczy. W sumie to kupiłam to bardziej że względu na męża, bo go tu nie wpuszczają na usg i mam wrażenie, że tak się czuje odcięty trochę od ciąży :( A jak usłyszał serduszko to taaak się ucieszył, nawet przyniósł mi kwiaty, powiedział, że musimy świętować takie ważne wydarzenie :D

A co do douli to chyba to zależy od szpitala, czytałam jakiś czas temu na stronie tego, który rozważam, że może być bezwzględnie tylko 1 osoba towarzysząca i wyraźnie zaznaczyli, że jeśli jest doula to mąż/partner już nie może.

Twój Maluszek jest troszkę starszy i na pewno większy:) mój z usg mniejszy o tydzien niz z om,więc serduszko też być może później uda mi się wyszukać. Ale Wam zazdroszczę:tak:

@Kocurek tyle to nie dam rady wypić i chyba w kibelku musialabym zamieszkac:cool: biorę od wczoraj urosept i nie wiem czy to jego zasluga czy tak po prostu wyszło,ale jest nieco lepiej:rolleyes2:

Do góry